*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** Köszönjük a 9 év figyelmét és segítségét, de a soponya gportal már nem frissül tovább.*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Nyitólap

Üdvözöljük Soponya honlapján!

Ismerkedjen meg településünk szépségével, kultúrájával, az itt élő emberek mindennapjaival, és látogasson el hozzánk minél előbb személyesen is.

 


Legfrissebb feltöltések

 

Veszélyes ammónia-szivárgás okozott riadalmat ma Soponyán.

Szerk.  2016.05.24. 23:03

VADEX vadhúsfeldolgozó üzeméhez ammónia-szivárgás miatt riasztották a tűzoltókat és a katasztrófavédelmet. A rendőrség biztosította a helyszínt és egy kis időre még az utat is lezárta.

40 éves a Mesevár Óvoda.

Szerk.  2015.06.01. 21:53    

Születésnapot ünnepeltek az óvodában, ennek keretében egész héten rendezvények várták a gyerekeket. Visszajöttek a régen elballagott ovisok, köztük a 40 éve induló első nagycsoport. Kósáné Balogh Ildikó intézményvezető köszöntötte a szépszámmal megjelent vendégeket, és felkérte Bognár Miklósné Marika nénit emlékezzen meg az elmúlt évtizedekről. Végül műsort adtak a születésnapi torta felvágása előtt a mostani ovis csoportok. Képek a rendezvényről.

Képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei 2015.

  2015.04.09. 19:03

2015. január 19. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. január 15. közmeghallgatás jegyzőkönyve..pdf

2015. február 05. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 11. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 25. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 27. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. március 09. nyílt képviselő-testületi ülés.pdf

Március 15. A szabadság lángjai.

Szerk.  2015.03.15. 21:18  

Az 1848 / 49 - es forradalom és szabadságharc emlékére. Képes összefoglaló az ünnepségről.

Ozorán egyeztettek a soponyai Zichy-kastélyról.

  2015.02.26. 19:01    

A Nemzeti kastélyprogram keretében több mint 40 milliárd forintot fordít a kormány 35 magyar kastély megőrzésére – mondta a Miniszterelnökség örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára február 24.-én Ozorán. A Pipo-várban történt társadalmi egyeztetés során a Dunántúl négy kastélyáról a dégi Festetics-kastélyról, a somogysárdi Somssich-kastélyról, az ozorai Pipo-várról és a soponyai Zichy-kastélyról esett szó.  

 

 

 

 

548 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2009.11.18. 12:59
Enigma

Kedves Csilla!

Örömmel vettem szíves invitálását a csoportjukba. Kissé meg lepődtem a felkérésen, mert nem értem az egészet. Most azért kérnek fel, mert meg mondom a véleményem? Vagy netán az ön hivatalhoz való lojalitása, miatt? Ez a kettő eset merült fel bennem. Igaz szép és nemes cselekedet természeti értékeink megóvása. Ehhez gratulálok. De szerintem szavaimból tükröződik, hogy nem fogok élni a lehetőséggel. De sok sikert kívánok a csoportjuk munkájához. És eredményességéhez.

Tisztelettel.

Enigma

Idézet
2009.11.18. 12:41
Enigma

Tisztelt érintettek!

Érdekes dolgok vannak itt folyamatban. A Soponya honlapjára gondolván. Miért is rossz nekünk egy ingyenes honlap? Amit legalább térítésmentesen használunk, illetve üzemeltettnek. Az viszont tény hogy vannak hiányosságai, gondolok itt a testületi gyűlések jegyzőkönyvére. De ha jól tudom, akkor ez a hivatal dolga és feladata lenne kiadni a honlap üzemeltetőjének. Már ha úgy gondolják. De szerintem feleslegesen nem kellene kiadni 160. 000 Ft-ot a honlap elkészítésére. Én azt javasolnám, ha a tisztelt jegyzőasszonynak nem tetszik a honlap vagy a képviselő testület bármely tagjának, akkor forduljanak a honlap üzemeltetőjéhez. Adjanak neki tanácsot, hiszen szóból ért az ember. De szerintem ezt egyikőjük sem fogja meg tenni. Inkább ragaszkodnának egy új honlapért. Ha így lesz, akkor ám legyen, mutassák, meg hogy Soponyának igen is van erre pénze. Ha már másra nincs. Állítólag! Én maradok a g-portálos honlap mellett. És remélem, hogy mások is maradnak és ragaszkodnak érte.

Soponyán, Soponyának, Soponyáért!

Tisztelettel.

Enigma

Idézet
2009.11.15. 16:50
Csilla

Kedves Enigma !

Örömmel értesítem , hogy a kastélypark értékes növényeinek,megóvása érdekében is elkezdődtek a levédetésre irányuló folyamatok. A Faluszépítő és Természetvédő Egyesület égisze alatt..Szeretettel várjuk Önt , ha ideje engedi egy  olyan csapatba akiket lehet , hogy mások bogaras örülteknek tartanak, ahol építőjellegű tanácsait segítségét szíívesen elfogadnánk.

Üdvözlettel ! Muzs Csilla

Idézet
2009.11.15. 11:40
Fanny

Szép napot mindenkinek!

Idézet
2009.11.14. 12:38
Enigma

Olvasgatom az itt megjelenő hozzászólásokat, hogy mindenkinek milyen nagy problémái vannak. Gondolok itt például az utakra. De nem is az út az elsődleges probléma. Hanem az hogy a csatornázás nem készült még el. Mert szerény véleményem, az hogy, először a csatornázás és utána az utak. De ez csak az én gondolatmenetem. Úgy hogy ezért kéne a tisztelt érintetteknek az asztalra csapni. De egy gyenge vezetőségtől ne várjunk csodákat!! Kíváncsi leszek hogy, a következő választásokon milyen szép ígéreteket fogunk majd hallani a leendő polgármester jelölt(ek)től. . Mert azért már érződik a szervezkedés szele. Nosza rajta uraim. De ha lehet, akkor ne jöjjenek, azzal hogy, nincs pénz a kasszában, mert erről igazán nem mi tehetünk. Szerintem tisztában vannak a pénzügyi keretekkel. Csak olyant ígérjenek, amit ténylegesen meg is tudnak valósítani. Még egy utolsó kérésem lenne: Soponya érdekeit tartsák szemük előtt, és ne a sajátjukat. Mert egyelőre sajnos ez utóbbit érezzük.

Idézet
2009.11.13. 23:32
Szerk
Ma 12:27
Ildy
Csatlakozom az előttem szólókhoz, valóban az utak állapota katasztrófális, eddig sem volt egyszerű a közlekedés, de az esős idők beálltával szinte lehetetlen gyalogosan, biciklivel, autóval egyaránt. Hiába figyelek autósként arra, hogy  ha elmegyek egy gyalogos vagy biciklis mellett, hogy neföcsöljem le sajnos képtelenség kikerülni a gödröket. Mi lesz ha leesik a hó? Ki lesz a felelős a kéz, lábtörésekért, vagy ne adj isten a nagyobb balesetekért?! 
Illetékesek!!! Talán tenni kéne valamit amig nem késő!!!!!!!!!!!!!! 
 
Ma 14:17
 
L.
Az utak tekintetében, olyan érzésem van, mintha Soponyán megállt volna az idő, vagy inkább visszafelé mennénk. Polgármester úr meg kellene keresni a felelősöket, minél előbb, mert a havas utakon a kátyut elkerülni - még most sem tudjuk - lehetetlen. Komolyan a falunk borzalmas állapotban van. Csodálkozunk, hogy olyan sok az elöregedett, üres ház? Nem maradnak itt a fiatalok. Igazán szégyelni való, hogy a gyerekek milyen körülmények között járnak iskolába, és a városi tanintézményekbe úgy érkeznek, mint az 50-es években a tanyákról. Lépjünk fel együtt, tegyünk valamit, hogy ez az áldatlan állapot változzon. Adjunk ötleteket, és minél többen emeljük fel szavainkat, akár írásban is. Sok ember hallok panaszkodni, de ha szólni kellene az illetékes helyen, oda már nem juttatják el a panaszaikat. Ez sajnos régi tapasztalat. Változtassunk, hogy változzunk!
 
21:10
 
M.

L!

Az érzésed nem csal, itt tényleg megállt az idő. Már 8 éve!

Akkoriban,Soponya volt a környék  legdinamikusabban fejődő faluja. Manapság serghajtók lettünk!

Jó lenne felkészülni mire jön a hó, mivel a hótoló nem fogja kerülgetni a táblákat mint mi .Így  a normál is közlekedési alapfeltételektet

is  megvonják tőlünk.

A  büntetést pedig majd mi kifizetjük mint már máskor is tettük, csak nem  tudunk róla.

 
Idézet
2009.11.13. 23:31
Szerk

Elmúlt háromnap hozzászólásai:

Tegnapelőtt 11:17
 
Igazán büszkék lehetünk, természeti értékeinkre. A Bagolyfüves terület, felfedezése igazi kincs. Többször is jártam arra, de most majd megfogom nézni, és dicsekedni is fogok vele. Mint elhivatott természet és állatvédő simogatta lelkemet a cikk és a képek. A kastély kertben (bocs ez régi fájó pont) is vannak egyedi növények, és nagyon sok egyéb érték.Remélhetőleg itt is elkezdődik valami, ami nem csak a községnek, de a környék érdeklődő embereinek is sokat adhat, ha mást nem, múltat, jelent, jövőt. Köszönöm.
 
Tegnapelőtt 17:54
 
egy Mutter
Könyörgöm, valaki az önkormányzattól próbálja meg már megközelíteni a József utcát valamelyik irányból és menjen végig rajta.Aztán legyen szíves és tegye közzé, hogy mit érzett közben. Hát én inkább nem teszem közkinccsé, amit minden nap gondolok, csak annyit mondok, hogy rendkívül elszomorító, hogy a 21. században ilyen körülmények között kell élni ebben a faluban. Nem lakik mindenki a főút mellett, bár annak az állapota is kritikán aluli, de képzeljék el, hogy nap mint nap innen kell elindulni és ide visszaérkezni, még jó ha csak egyszer.Arról már nem is beszélek, hogy gyerekeinknek ilyen időben is ki kell jutni valamelyik buszmegállóba. Undorító. Lehet büszkének lenni a természeti környezetre és más nem is jut eszembe, ami még Soponyán elismerésre méltó.  Ha csak nem a folyamatos visszafejlődés és leépülés. Valamikor jó volt itt élni, ma már inkább lehangoló és a bosszúságok megkeserítik a mindennapokat.
tegnap 09:12
 
 
Tegnap 11:17-kor név nélkül megjelent íráshoz annnyit szeretnék hozzáfűzni,hogy a kastélypark kérdése engem is foglalkoztat.Állapota lehangoló. Húsz éve az enyészeté és mindenki prédája.Kutatom és megpróbálom felmérni a madár világát,egyéb természeti értékeit.Elképzeléseim szerint létre lehetne hozni egy madárvédelmi tanösvényt és egy sétáló parkot, ami a települést népszerűsítené.
Ma 10:50
 
Csak Én
A József utcával kapcsolatban (bár valamennyi utcában ez a helyzet). Az illetékeseknek már a rossz idő beállta előtt valamilyen megoldást kellett volna találni az utak helyzetére. Szomorú dolog, hogy a gyermekeinknek a fehérvári iskolákban szégyenkezni kell mert térdig sárosan érnek oda, pedig tiszta ruhában indulnak el otthonról. Arról már nem is beszélve, hogy az autók tönkre mennek. 
Polgármester úr! és Képviselő urak! Naponta 2x, 3x tegyék meg ezt az utat autóval vagy gyalog. Lehet, hogy akkor keresnének megoldást. Ja és várom önöket a választások előtt (akkor majd érdekükben áll eljönni erre), bár kétlem, hogy megtudnának győzni arról, hogy önökre szavazzak! Tisztelet a kivételnek!
 
Idézet
2009.11.13. 21:20
Szerk

Sajnálattal közlöm valaki(k) a szabad hozzászólás lehetőségével visszaélve  ma megpróbálták feltörni és tönkre tenni az oldalt, ezért kénytelen vagyok csak regisztráltatva engedélyezni a véleményeket a főoldalon, illetve ajánlom a fórum használatát. Akik eddig írtak nyugodjanak meg, nem veszett el a hozzászólásuk, azt el  fogom menteni oda.

Megértéseteket megköszönöm!

Szerk.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

FARKASMETAL--LAKATOS MUNKA-HAIDEKKER HÁLÓ - FARKASMETAL- HULLÁMRÁCS KAPU,KERÍTÉS-FARKASMETAL-LAKATOS MUNKA    *****    Sok olvasmánnyal,szoftverekkel,horoszkóp megrendelési lehetõségekkel vár a CSILLAGJÖVÕ ASZTROLÓGIA PORTÁL,csak kattints!    *****    CRIMECASESNIGHT - bûntényekkel foglalkozó oldal - CRIMECASESNIGHT    *****    --farkasmetal---Lakatos munka-haidekker kerítés---farkasmetal---haidekker kapu----farkasmetal----Lakatos munka-haidekker    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Egy horoszkóp elemzés sok rendkívül fontos információt tartalmaz, ezért fontos, hogy megrendeld. Tedd meg minél elõbb!!!    *****    A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.    *****    Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!