*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Nyitólap

Üdvözöljük Soponya honlapján!

Ismerkedjen meg településünk szépségével, kultúrájával, az itt élő emberek mindennapjaival, és látogasson el hozzánk minél előbb személyesen is.

 


Legfrissebb feltöltések

 

Veszélyes ammónia-szivárgás okozott riadalmat ma Soponyán.

Szerk.  2016.05.24. 23:03

VADEX vadhúsfeldolgozó üzeméhez ammónia-szivárgás miatt riasztották a tűzoltókat és a katasztrófavédelmet. A rendőrség biztosította a helyszínt és egy kis időre még az utat is lezárta.

40 éves a Mesevár Óvoda.

Szerk.  2015.06.01. 21:53    

Születésnapot ünnepeltek az óvodában, ennek keretében egész héten rendezvények várták a gyerekeket. Visszajöttek a régen elballagott ovisok, köztük a 40 éve induló első nagycsoport. Kósáné Balogh Ildikó intézményvezető köszöntötte a szépszámmal megjelent vendégeket, és felkérte Bognár Miklósné Marika nénit emlékezzen meg az elmúlt évtizedekről. Végül műsort adtak a születésnapi torta felvágása előtt a mostani ovis csoportok. Képek a rendezvényről.

Képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei 2015.

  2015.04.09. 19:03

2015. január 19. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. január 15. közmeghallgatás jegyzőkönyve..pdf

2015. február 05. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 11. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 25. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 27. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. március 09. nyílt képviselő-testületi ülés.pdf

Március 15. A szabadság lángjai.

Szerk.  2015.03.15. 21:18  

Az 1848 / 49 - es forradalom és szabadságharc emlékére. Képes összefoglaló az ünnepségről.

Ozorán egyeztettek a soponyai Zichy-kastélyról.

  2015.02.26. 19:01    

A Nemzeti kastélyprogram keretében több mint 40 milliárd forintot fordít a kormány 35 magyar kastély megőrzésére – mondta a Miniszterelnökség örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára február 24.-én Ozorán. A Pipo-várban történt társadalmi egyeztetés során a Dunántúl négy kastélyáról a dégi Festetics-kastélyról, a somogysárdi Somssich-kastélyról, az ozorai Pipo-várról és a soponyai Zichy-kastélyról esett szó.  

 

 

 

 

548 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.02.06. 09:24
kajarinekisszsuzsa

Miért nem tudják az emberek letakaritani házuk elött a járdát?Nem lehet esés nélkül közlekedni a gyerekekkel!80 százalékban azok elött nincs letakaritva akik egész nap otthon vannak!Én ezért is büntetnék!Még valakinek nagyobb baja is lehet ha elesik!

Idézet
2010.02.01. 11:00
Csilla

Csak egy szösszenet!

A fiam az iskolai szorgalmi feladatát erről az oldalról írta le!

Lám-lám mire is jó ez az oldal!

Köszi ! Csilla

Idézet
2010.01.25. 13:38
Ludovyka
Csak üdvözölni tudom, Varga Zoltán meglátásait. Mindenben egyetértek. Nagy baj, hogy a január 27-re tervezett testületi ülést nem reklámozták, így legalább nem tud elmenni senki, ez pedig csupa negatív érzést kelt az emberekben. Évek óta Soponya csak a kátyúival és a közvilágítás hiánya miatt kerül szóba a környéken és az itt élők között. Megszaporodtak a betörések, lopások. A szomszédok nem ismerik egymást a betelepülők miatt. Eluralkodott a félelem, ezek után mindenki korán bezárkózik, és nappal sem tart kapcsolatot senkivel. Ezek tények és ebből adódóan, csak az ablak résen mernek kikukucskálni, így azután nem számíthatnak egymás segítségére. Minden elszürkült, és ebből a kiút csak együttes erővel sikerülhet. Értem ezalatt, a képviselőtestületet, pedagógusokat, rendvédelmi szerveket, a falu lakosságát és természetesen a Polgármester urat. A jegyző hölgyet nem említeném, mert nem ismeri az itteni viszonyokat, és úgy hallom nem is nagyon akarja megismerni. A jövőben remélhetőleg többször végig sétál a Soponyai utcákon és beszélget az itt élőkkel, és tapasztalja személyesen, hogy az utakon csak botladozni lehet, este meg csak esni-kelni. "Nagy a biztonság" Varga Zoltánnak üzenem, hogy személyes tapasztalatom, hogy ha a kuka ürítés nem történt meg, akkor a szállító cégnek kötelessége kártalanítani a sértetteket, természetesen kérvényezni kell és a kérvényt alátámasztani a tényekkel. Mindezek után simogatta lelkemet a téltemetőről készült kép, amit a szerkesztőnek köszönhetünk. Remélem azért változik majd egy kicsit az emberek és a vezetőség hozzáállása, legyünk büszkék a falunkra, és tegyünk meg mindent ami tőlünk telik, hogy ne csak a virágok mosolyogjanak, hanem mi is tudjunk mosolyogni.
Idézet
2010.01.25. 12:27
zoli

Hol van a karbantartás?

Én a lakosság részéről is hallottam, hogy a jegyzőasszonny nem úgy állt a dolgokhoz, ahogy elvárható lenne. Amennyiben bárki úgy érzi hogy én hazudtam, kitaláltam, bármikor eléállok. A lakosság részéről ha bármi probléma van, bármikor kereshetnek ezen a telefonszámon: +36 30 / 243-3306, vagy személyesen is.

Idézet
2010.01.24. 19:12
zoli

Én mint Varga Zoltán a Soponya Önkormányzatának képviselője nagyon örülök, hogy nem csak én és egy két képviselő társam vette észre a jegyzőasszonnyal a problémákat. Végtelenségig tudnám sorolni mely hibákat észleltem. 2009 évvégi jegyzőkönyvek másolatát közmeghallgatás, a testületi ülések jegyzőkönyvei a mai napig nem kaptam meg, pedig nem egy esetben kértem. Arra hivatkozott, hogy nagyon sok munkálya van és nem volt ideje elkészíteni.

Soponyának nincs alpolgármestere. 2010. 01. 22-én kb. 5óra fele megkaptam a testületi ülés anyagát (mely kétszáz oldalt tartalmaz), melyben nem találtam alpolgármester választásra vonatkozó írást. Magyarul mondva megint megmagyarázza (a jegyzőasszony), hogy ezért, meg azért nem volt bent az anyagban. Pedig törvény írja elő, hogy minden településen, ahol képviselő testület létezik, ott alpolgármester kötelező. Amint olvastam a jegyzőasszony pályázatában, ő a határidőket és a törvényességet tartja. Ez nem így van. 

2010. 01. 24- én végigjártam az összes faliújságot, megnéztem az internetet, a boltokat és semilyen információt nem találtam, hogy nekünk testületi ülés lesz 2010. 01. 27 -én 18órakor a Művelődésiházban. Megkérdőjelezném, miért nem lehetett ezt a lakosság felé időben jelezni. De még van 3 nap, reménykedek hogy ki fogják tenni. Meglátásom: nem is örülnek annak, hogy a lakosság eljöjjön.

Írtam két interpellációt, aminek el lehet képzelni, hogy mennyire örült a jegyzőasszony. Az egyik a szemétszállítással, a másik a közvilágítással kapcsolatos ügy.  Kezdeném a szemétszállítással: 2010. évben 8% szemétszállítási díj emelést fogadtak el a képviselők.

A VERTIKÁL 2008-ban minden postaládába a szemétszállítás változásával kapcsolatosan bedobott egy szóróanyagot. 2009-ben már csak a faliújságon volt,melyet a VERTIKÁL kérésére a Soponyai Önkormányzat helyezett ki, de a faliújságot mindenki nem nézheti. Sajnos nagyon sok ember kitette a szemetest 2009-ben és 2010-ben is. Ha ezt a VERTIKÁL ugyanúgy tette volna mint 2008-ban, sok bosszúságot el lehetett volna kerülni.

Egy pénteki napon ha valaki végig menne a kukásautó után, meg látná mennyi szemétmaradék van a kukák helyén, melyek nincsenek összesöpörve, de majd mi természetvédők a tavasszal talán összeszedjük, gondolják a VERTIKÁL-osok. 22-én végig szaladtak a falun, a Gábor Áron Köz összes szemete ott maradt. Kérdem én, ilyen esetben, hogy kártéritik az érintett személyeket? A jegyzőasszony miért nem jár utána a dolgoknak? Ja, persze! Biztos nem volt bejelnetés és ő nem tudott róla.

Villany: több esetben mondtam, hogy Soponyán nem jó a közvilágítás, baleset veszélyes, lógnak  a kábelek. A mai napig ez van. Én kértem a jegyzőasszonytól az interpellációmban, hogy ez üggyel foglalkozzunk az első napirendi pontok között. A szerdai testületi ülésen a napirendi pontok között a vége fele van az én interpellációm. Január 5-e körül adtam be az interpellációmat, akik később adták be különböző bejelentéseit, azok jóval előrébb vannak a napirendi pontok között. Úgyérzem ez nagyon fontos, mivel sajnos X személy eltörte a kezét.

A kézbesítők már hajnalban viszik a Fejér Megyei Hírlapot, hogy időben megkapják a soponyai lakók. A kézbesítők már jelezték az E-ON és a hivatal felé, de ugyanúgy rossz a rendszer, a lámpák villognak, elalszanak. Ki a felelős? Hol vannak a határidők? Hol van

Idézet
2009.12.31. 19:27
Ildy

" Feledjük a rosszat, őrizzük a szépet. Kívánjunk egymásnak boldogabb új évet!"

BOLDOG SZERETETBEN ÉS SZERENCSÉBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Idézet
2009.12.31. 12:44
patriota

Mindenkinek Boldog újesztentőt kívánok!

Tartsuk életben ezt a nagyon hasznos portált...

Idézet
2009.12.31. 10:47
Ludovyka
Ballag már az esztendő, vissza-vissza nézve, nyomában az öccse jő vígan fütyürészve. Beéri az öreget s válláról a terhet, legényesen leveszi, pedig még csak gyermek. Lépegetnek szótlanul, s mikor éjfél eljő férfiasan kezet fog múlttal a jövendő. BÚÉK mindenkinek! (Gratulálok és további jó munkát a szerkesztőnek!)
Idézet
2009.12.25. 22:01
Ildy

Áldott, Békés, Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Idézet
2009.12.01. 16:18
sas0428

               Igaz az időjárás tavaszról bizonykodik,de a naptárra tekintve decemberről győződhetünk meg.Azok akik téli madáretetéssel szeretnék színesíteni a hétköznapokat,nem árt tudni néhány fontos dolgot.Elsőként említeném a mikor etessünk fontosságát.  1.a tartós fagyok belltával,ezek megszűnéséig  2.az első hó leesésétől a hóolvadásig  3.ónos eső esetén. A következő kérdés a mivel etessünk?1. olajos magvakkal (nem sózott napraforgó,köles,muhar stb)    2.almával és főtt zőldségekkel   3.állati zsiradékkal (faggyú,sótlan szalonna cinkegolyó)  A harmadik kérdés a mivel ne etessünk 1. sózott szalonnával,adalékkal kezelt vagyis csávázott magvakkal, 2. kenyérrel(bélgyulladást okoz) egyéb péksüteményekkel.Számos etetőtípust alkalmazhatunk: talajetető,dúcetető,függő etető,etetőláda,ablaketetőt. Röviden ennyit szerettem volna közölni a legfontosabb dolgokról, és ha valakit bővebben is érdekel,szívesen adok tanácsokat.  Amikor a fagyott föld már nem ad elegendő táplálékot,kiszolgáltatottak, de te segíthetsz rajtuk. Jó madarászást!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG