*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Nyitólap

Üdvözöljük Soponya honlapján!

Ismerkedjen meg településünk szépségével, kultúrájával, az itt élő emberek mindennapjaival, és látogasson el hozzánk minél előbb személyesen is.

 


Legfrissebb feltöltések

 

Veszélyes ammónia-szivárgás okozott riadalmat ma Soponyán.

Szerk.  2016.05.24. 23:03

VADEX vadhúsfeldolgozó üzeméhez ammónia-szivárgás miatt riasztották a tűzoltókat és a katasztrófavédelmet. A rendőrség biztosította a helyszínt és egy kis időre még az utat is lezárta.

40 éves a Mesevár Óvoda.

Szerk.  2015.06.01. 21:53    

Születésnapot ünnepeltek az óvodában, ennek keretében egész héten rendezvények várták a gyerekeket. Visszajöttek a régen elballagott ovisok, köztük a 40 éve induló első nagycsoport. Kósáné Balogh Ildikó intézményvezető köszöntötte a szépszámmal megjelent vendégeket, és felkérte Bognár Miklósné Marika nénit emlékezzen meg az elmúlt évtizedekről. Végül műsort adtak a születésnapi torta felvágása előtt a mostani ovis csoportok. Képek a rendezvényről.

Képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei 2015.

  2015.04.09. 19:03

2015. január 19. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. január 15. közmeghallgatás jegyzőkönyve..pdf

2015. február 05. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 11. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 25. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 27. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. március 09. nyílt képviselő-testületi ülés.pdf

Március 15. A szabadság lángjai.

Szerk.  2015.03.15. 21:18  

Az 1848 / 49 - es forradalom és szabadságharc emlékére. Képes összefoglaló az ünnepségről.

Ozorán egyeztettek a soponyai Zichy-kastélyról.

  2015.02.26. 19:01    

A Nemzeti kastélyprogram keretében több mint 40 milliárd forintot fordít a kormány 35 magyar kastély megőrzésére – mondta a Miniszterelnökség örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára február 24.-én Ozorán. A Pipo-várban történt társadalmi egyeztetés során a Dunántúl négy kastélyáról a dégi Festetics-kastélyról, a somogysárdi Somssich-kastélyról, az ozorai Pipo-várról és a soponyai Zichy-kastélyról esett szó.  

 

 

 

 

548 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.11.03. 08:19
kutya

Új háziorvosunk van már, vagy még mindig helyettesítés van? Valaki megírhatná, hogy most most mi van.

Idézet
2010.11.02. 20:59
kutya

Kedves "Botond" a hozzászólások többsége az enyémhez hasonló állásponton van, erről nem én tetehek :-(, bár ne így lenne. A neked nem tetsző helyesírást szörnyen "röstellem" ígérem pótolni fogom eme hiányosságaimat.

Véleményem szerint igaza van azoknak, akik azt írták, hogy régen más volt, de hát az iskolában nem feltétlenül kellene így lennie. Mondjuk szívesen elbeszélgetnék azzal a szülővel aki bemegy és háborog a tanárral, ha éppen az ő csemetéje a legrosszabb az osztályban.

Tudom, hogy nincs pénz, és ungyen senki sem akar dolgozni, de hát a tanár miért lett tanár...hm. Biztosan vannak minden osztályban kimagasló tudású, szorgalmú gyerekek, de valahogy ennek "fényezése" köztudatba hozása nagyon elmarad. Az sem jó dolog, amit "Ludovyka" ír, hogy sokan a gyerekeket máshova járatják iskolába. Persze lehet mondani, hogy a szülők munkába járnak, de ennyien?

Idézet
2010.10.30. 15:54
ReklámOVA

Hirdetés törölve!

Idézet
2010.10.28. 13:19
gorcevivan

Sziasztok!

Való igaz, hogy régen télen is kint voltunk a szünetekben, de nekünk még volt ellenállóképességünk, de tettünk is érte, föleg hogy nem volt videó, kábeltévé meg sz.gép. Egész nap kint voltunk, ha esett, ha fújt! Sajnos a mai gyerekeknek nem nagyon van és erről a szülők tehetnek leginkább, ha fúj egy kis ki sem engedik a lakásból, nehogy megfázzon, vagy egész nap a sz.gép előtt ülnek. Így aztán honnan lenne ellenállóképességük??? Az valóban szégyen-gyalázat, hogy az iskolai ünnepségeken a gyerekek papirról olvassák fel a verseket, mi annak idején legalább azt megtanultuk... Na, mindegy reméljük, hogy tényleg lesz változás, mert ha nem, akkor nagy baj lesz ebben az országban.....

Idézet
2010.10.27. 15:54
Ludovyka

 Lenne mit hozzá tennem. Sőt! Írhatnám Karácsonyig. Pl: Régen...télen is az udvaron voltunk szünetben. A tanáraink is velünk voltak  - nem bent melegedtek - és nem egy kupacban beszélgettek mint most, a gyerekkel történhet bármi, fontos megbeszélni valójukat nem szakítják meg, persze általában bent vannak. Egy rendezvényt úgy teszik emlékezetessé hogy, - pl: ballagás stb. - nem hallani semmit, mert a modern technika ezt nem teszi lehetővé, arról nem beszélve, hogy a mikrofont ragadt tanerők olvassák a mondandójukat, persze Őket nem az Ica néni tanította olvasni, sajnos. Aki a gyerekét középiskolába szeretné járatni, az folyamatosan korrepre járatja, mert a túlzsúfolt osztályok - 12-15 fő - nem teszik lehetővé, hogy a tanrendnek megfelelően leadják az órát. A különóra elmarad mert nem jött a busz vagy lekéste vagy esett az eső és stb. és stb. Ez felháborító. Remélhetőleg az új Polgármesternek fontos lesz az iskola, és a felnövekvő nemzedék sorsa és körmére néz a tantestületnek. Egy falunak és vezetésének az is szégyene, ha a gyerekeket más községekbe viszik a szülök iskolába.

Idézet
2010.10.27. 15:31
gorcsevivan

Sziasztok!

Azt hittem, lesz egy jó kis vita, de látom senki sem szól hozzá! Vagy elfogytak az érvek és ellenérvek? Kár...

Idézet
2010.10.25. 14:27
gorcsevivan

Elnézést, most látom, lemaradt egy ékezet.... Helyesen: Ácsné Ica néni volt a TANÍTÓM!!!

Idézet
2010.10.25. 14:25
gorcsevivan

Sziasztok!

Végre, egy jó kis vita! A soponyai oktatatás "milyensége", nagyon hálás vitatéma, bár aligha választható el az egész magyar oktatás "milyenségétől". Nekem az a véleményem, hogy a mai fiatalok- akik azoktól a szüleiktől tanulják a demokráciát, akik maguk is éretlenek erre- félre értelmezik az iskola és a tanulás fogalmát... "Abban az időben", mi nem hogy nem mertünk volna úgy beszélni egy tanárral, ahogy ők, de még gondolni sem mertünk volna ilyenre. Most meg a tudatlan hülye gyerek, tudatlan szülője még be is megy az iskolaba háborogni. Mi kaptunk egy jó nagy pofont a tanártól és ha otthon megtudták, ott is, mert ok nélkül biztos nem vertek meg az iskolában!!! Na, ez kéne most is! Bár, nekem Ácsné Ica néni volt a TANÍTOM, így csupa nagy betűvel, Ő pofon nélkül is birt harmincegynéhány gyerekkel is, sajnos a maiak 15-tel sem... Ez nem tudom kinek a hibája, de valamit változtatni kellene, mert nagyon rossz az irány. De a legelszomorítobb, hogy a mai fiatalokat nem is is zavarja, hogy tudatlanok.... S teljessen mindegy, hogy a gyerek Soponyán, vagy bárakárhol is jár iskolába. Hajrá Soponya!!                                                                                                                                                 

Idézet
2010.10.25. 07:39
Aggie

Kedves Botond!

Nem tudom mennyire vagy gyakorló szülő, de biztosíthatlak róla, hogy ha majd a gyereked vagy gyerekeid felsőbb iskolába kerülnek és mindenből korrepetálásra járnak függetlenül attól,hogy hányas tanulók voltak, meg fog változni a véleményed az iskoláról.A kompetencia felmérőkről csak annyit, könnyű a kistérség legjobban teljesítő iskolájának lenni, ha a felmérő írásakor a kettes vagy bukásra álló tanulóknak meg sem kell megjelenni az iskolában.


2010.10.23 17:26
botond

„Kedves Kutya!

Nem hagyhatom szó nélkül a mocskolódást, amit az iskolával kapcsolatban írtál. Jó lenne, ha minden falunak ilyen iskolája lenne. Gyakorló szülőként tájékoztatlak arról, hogy az iskola maximálisan mindent megtesz azért, hogy a gyerekek tökéletesen felkészülve kerüljenek a középiskolába. Nem jól tudod, rengeteg tanulmányi és sport versenyen vesznek részt, kiváló eredményeket érnek el. A művészeti iskola úgyszintén nagyon eredményesen működik, nem véletlenül kapott kiváló minősítést. Rengeteget pályáznak, sok pénzt nyertek. Érdemes lenne belülről megnézned az iskolát, biztos szívesen fogadnak. Amit a tanulmányi eredményekről elmondhatok, a gyerekek a legjobb középiskolákba bekerülnek, onnét sokan mennek egyetemre, főiskolára. Én az iskoláról csak jót hallottam, a saját véleményem szerint is ez így van. A pedagógusok  pedig mindent megtesznek gyerekeinkért. Az iskola honlapján láthatod, az elmúlt tanévben is az országos kompetencia mérésen a kistérség legjobban teljesító iskolája lett. Nem szép valótlan dolgokat állítani, javaslom győződj meg arról mindig ,amit leírsz.

A helyesírásod alapján arra következtetek, hogy Te tényleg nem vettél részt tanulmányi versenyeken, nem kerültél be jó középiskolába, pláne nem főiskolára esetleg egyetemre.

Idézet
2010.10.24. 12:06
rongyoska

Kedves kutya! nagyon is egyet értek veled abban, hogy néhány ember szabadidejét feláldozva a gyerekekre szánja. De ez nemcsak a sportra hanem a csuhé és horgolószakkörre is értendő.  Hiszen ők is a szabadidejüket áldozzák fel arra, hogy Soponya hírneve máshová is eljusson, a csuhé szakkör például saját költségén viszi a tagok munkáit a kiállításokra. Természetesen fontos az oktatásban, hogy a gyermekeink magasabb szintre jussanak a tanulmányaikban és bizzunk abban, hogy ők is ugyanígy érzik és viszik ők is Soponya hírnevét, tennivaló van bőven ezért segitsük egymás munkáját.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG