***LEGFRISSEBBEK:***RENDKÍVÜLI! Ne legyen senki csőbe húzva! Szénmonoxidmérő beszerelésére előleg befizetése mellett járják a falut értékesítők! Szeretném felhívni a figyelmet az Önkormányzat, Polgármester senkit sem kötelez a szerződés kötésre.*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2015-ben is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Nyitólap

Üdvözöljük Soponya honlapján!

Ismerkedjen meg településünk szépségével, kultúrájával, az itt élő emberek mindennapjaival, és látogasson el hozzánk minél előbb személyesen is.

 


Legfrissebb feltöltések

 

Veszélyes ammónia-szivárgás okozott riadalmat ma Soponyán.

Szerk.  2016.05.24. 23:03

VADEX vadhúsfeldolgozó üzeméhez ammónia-szivárgás miatt riasztották a tűzoltókat és a katasztrófavédelmet. A rendőrség biztosította a helyszínt és egy kis időre még az utat is lezárta.

40 éves a Mesevár Óvoda.

Szerk.  2015.06.01. 21:53    

Születésnapot ünnepeltek az óvodában, ennek keretében egész héten rendezvények várták a gyerekeket. Visszajöttek a régen elballagott ovisok, köztük a 40 éve induló első nagycsoport. Kósáné Balogh Ildikó intézményvezető köszöntötte a szépszámmal megjelent vendégeket, és felkérte Bognár Miklósné Marika nénit emlékezzen meg az elmúlt évtizedekről. Végül műsort adtak a születésnapi torta felvágása előtt a mostani ovis csoportok. Képek a rendezvényről.

Képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei 2015.

  2015.04.09. 19:03

2015. január 19. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. január 15. közmeghallgatás jegyzőkönyve..pdf

2015. február 05. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 11. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 25. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 27. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. március 09. nyílt képviselő-testületi ülés.pdf

Március 15. A szabadság lángjai.

Szerk.  2015.03.15. 21:18  

Az 1848 / 49 - es forradalom és szabadságharc emlékére. Képes összefoglaló az ünnepségről.

Ozorán egyeztettek a soponyai Zichy-kastélyról.

  2015.02.26. 19:01    

A Nemzeti kastélyprogram keretében több mint 40 milliárd forintot fordít a kormány 35 magyar kastély megőrzésére – mondta a Miniszterelnökség örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára február 24.-én Ozorán. A Pipo-várban történt társadalmi egyeztetés során a Dunántúl négy kastélyáról a dégi Festetics-kastélyról, a somogysárdi Somssich-kastélyról, az ozorai Pipo-várról és a soponyai Zichy-kastélyról esett szó.  

 

 

 

 

548 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.10.23. 17:26
botond

Kedves Kutya!

Nem hagyhatom szó nélkül a mocskolódást, amit az iskolával kapcsolatban írtál. Jó lenne, ha minden falunak ilyen iskolája lenne. Gyakorló szülőként tájékoztatlak arról, hogy az iskola maximálisan mindent megtesz azért, hogy a gyerekek tökéletesen felkészülve kerüljenek a középiskolába. Nem jól tudod, rengeteg tanulmányi és sport versenyen vesznek részt, kiváló eredményeket érnek el. A művészeti iskola úgyszintén nagyon eredményesen működik, nem véletlenül kapott kiváló minősítést. Rengeteget pályáznak, sok pénzt nyertek. Érdemes lenne belülről megnézned az iskolát, biztos szívesen fogadnak. Amit a tanulmányi eredményekről elmondhatok, a gyerekek a legjobb középiskolákba bekerülnek, onnét sokan mennek egyetemre, főiskolára. Én az iskoláról csak jót hallottam, a saját véleményem szerint is ez így van. A pedagógusok  pedig mindent megtesznek gyerekeinkért. Az iskola honlapján láthatod, az elmúlt tanévben is az országos kompetencia mérésen a kistérség legjobban teljesító iskolája lett. Nem szép valótlan dolgokat állítani, javaslom győződj meg arról mindig ,amit leírsz.

A helyesírásod alapján arra következtetek, hogy Te tényleg nem vettél részt tanulmányi versenyeken, nem kerültél be jó középiskolába, pláne nem főiskolára esetleg egyetemre.

Idézet
2010.10.22. 18:07
kutya

Hát igen, vannaok olyan emberek akik ingyen, puszta lelkesedésből tanítják, edzik a fiatalokat a"focira". Ezzel semmi gond nincs, sőt örülünk neki. De ez úgy gondolom nem a helyi tantestület érdeme, ők max a termet biztosítják, ami persze télen nélkülözhetetlen. De hát e tornaterem ha jól tudom a falu tulajdona..

Monjuk örülnék, ha pontosan tudhatnám, hogy a területi tanulmányi versenyeken hány soponyai fiatal indult, mondjuk matematikából, és ott milyen eredményeket értek el. Régen, (kb 20 éve) ha jól emlékszem azért voltak kiemelkedő, jól szereplő diákjaink....

Remélem azért majd változik valami a faluban, és ismét jó lesz itt lakni, nem költöznek el az "ős"lakosok.. Aki sajna teheti, tehette elment. Meg kell nézni hány ház van eladó. De ez lehet, hogy nem jelent semmit...

Idézet
2010.10.21. 16:36
gorcsevivan

Az, hogy nem sikerült alpolgármestert választani, Soponyán már "hagyomány"... Az meg, hogy ki került a testületbe a falut minősíti. Nyilván rájuk van szükség, ha a többség Őket választotta. Egyébként az iskolából most is sokan mennek sportverse-      nyekre és érnek el szép eredményeket, az atlétáktól kezdve a gyermek labdarúgókon át, a lány kézilabdásokig, akik sokan vannak és ügyesek is, ha jól tudom. Bár a labdajáté- kokra, ha jól tudom iskolán kívül is oktatják őket, köszönet érte azoknak, akik a szabad- idejüket áldozzák erre, INGYEN és BÉRMENTVE!!!   Szóval, nem kell mindent sötéten látni. Sőt, elég sok fiatal jár főiskolara, bár lehet, hogy ez nem csak a soponyai iskola érdeme, de innen továbbtanulni sem reménytelen ezek szerint.

Idézet
2010.10.19. 18:31
kutya

Amint hallom, nem sikerült polgármester helyettest választani. (Ha nem így van elnézést kérek). Kezdődik minden elölről, /már ebben a faluban is ahonnan szinte mindenki elköltözik/ régi leváltott faluvezetők és arra nem biztos, hogy alkalmas emberek vannak ismét a testületben, és most mindennek ellenálnak. Amikor ott volt a lehetőség nem tettek semmit sem, sem a faluban sem az iskolában. A szőlőhegyen majd biztos lesz egyetérétés. Régen az iskolából sok gyermek ment versenyekre, ott jó eredményeket értek el, most meg semmi, még a sport terén is nullák vagyunk a térségben. Gyermekeink az általános elvégzése után megállták helyüket a gimnáziumokban, ott is osztályelsők voltak, ma nincs meg ez a színvonal, ezen sem javít senki sem.  Nem szabad ellenálni a fiatal lendületnek, az nem vezet jóra, de kontrolálni kelll...

Idézet
2010.10.11. 17:22
gorcsevivan

Hello!

Előkerestem a választási ígéreteket. Az új polgármester a legfontosabb dolgok közé sorolta az utak feljavítását, " ami nem kidobott pénz és alapját képezi az új aszfaltnak ". Remélem most ez folyik és remélem a többi ígéretét is hasonló elánnal próbálja meg beváltani! Csak nehogy legyen, aki visszafogja ezt a lendületet! Engedjünk teret a fejlődésnek! Hajrá Soponya! Hajrá soponyaiak! Soponya, a soponyaiaké!!!!

Idézet
2010.10.10. 18:39
kutya

Hát mit mondjak, a szavazás olyan amilyen, ha nincs pénz nem lehet nagyon sáfárkodni a dolgokkal. Az viszont látható, hogy a képviselő testületen majd nem múlik a szőlőhegy sorsa, lesz aki odafigyeljen rá. A falun terepjáróval meg így is lehet járni.  Soponya régen vezette a régiót, ez ma már sehol nincs, szinte szégyen ami itt ment az útóbbi 15 évben.

Idézet
2010.10.09. 16:03
sas0428

Elhiszem hogy rengeteg dolga és elfoglaltsága lehet egy újonnan megválasztott polgármesternek,és a képvislő tagoknak.DE!!!!! azért egy köszöntő,egy köszönöm csak kibuggyanhatna belőlük.Már nem fontos?Végül is az X a helyén van.Bravó!

Idézet
2010.10.09. 15:56
Kovács Jánosné

Gratulálok, az új Polgármester Úrnak,és munkájához erőt, sok kitartást összefogást kívánok!Remélkedem benne ,hogy a Mi kis apróscka falunk megint híres lesz, és büszkén mondhatom el ,hogy Soponyai lakos vagyok.

Idézet
2010.10.09. 12:34
gorcsevivan

Sziasztok!

Kedves Voksoló! Én nem azt mondtam, hogy vissza fognak húzódni, hanem , hogy remélem! Bár én is úgy gondolom, ez egy hiú ábránd, legalábbis Mo.-on... Sajnos nem ismerem  az új polgármestert. Bár van egy mondás: Új seprű, jól seper. Az mondjuk nem ártana, főleg a hivatalban, hogy végre a hivatal az emberekért legyen és ne úgy nézzenek az űgyfélre, mint terrorista   a vaktöltényre... Ha már az ember bemegy az ügyeit intézni és köszön, azt illene fogadni... Gondolom, tudja mindenki kikre gondolok, mert nem minden dolgozó ilyen.

Idézet
2010.10.08. 13:39
Voksoló

Gorcsevivan szerinted tényleg vissza fognak húzódni a „királycsinálók”??? Most jön a hála a kampányért, a szavazatokért folyt bratyizásért! Itt nem alpolgármester választás lesz hanem álpolgármester választás. Kíváncsi leszek ki milyen posztot szerez az új testületben. Egy demokratikus út lenne esetleg –gesztusként- felkérni a második vagy harmadik helyezett vesztes polgármester jelöltet,  vagy éppen a negyediket aki már bent van a testületben. Valamennyire működne esetleg a kontroll, de én nem számítok ilyen húzásra tőlük. Nem az a baj, hogy a szavazást elkur…k, de a következő négy évet is.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

www.lendvaikert.gportal.hu

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT