*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Nyitólap

Üdvözöljük Soponya honlapján!

Ismerkedjen meg településünk szépségével, kultúrájával, az itt élő emberek mindennapjaival, és látogasson el hozzánk minél előbb személyesen is.

 


Legfrissebb feltöltések

 

Veszélyes ammónia-szivárgás okozott riadalmat ma Soponyán.

Szerk.  2016.05.24. 23:03

VADEX vadhúsfeldolgozó üzeméhez ammónia-szivárgás miatt riasztották a tűzoltókat és a katasztrófavédelmet. A rendőrség biztosította a helyszínt és egy kis időre még az utat is lezárta.

40 éves a Mesevár Óvoda.

Szerk.  2015.06.01. 21:53    

Születésnapot ünnepeltek az óvodában, ennek keretében egész héten rendezvények várták a gyerekeket. Visszajöttek a régen elballagott ovisok, köztük a 40 éve induló első nagycsoport. Kósáné Balogh Ildikó intézményvezető köszöntötte a szépszámmal megjelent vendégeket, és felkérte Bognár Miklósné Marika nénit emlékezzen meg az elmúlt évtizedekről. Végül műsort adtak a születésnapi torta felvágása előtt a mostani ovis csoportok. Képek a rendezvényről.

Képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei 2015.

  2015.04.09. 19:03

2015. január 19. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. január 15. közmeghallgatás jegyzőkönyve..pdf

2015. február 05. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 11. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 25. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 27. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. március 09. nyílt képviselő-testületi ülés.pdf

Március 15. A szabadság lángjai.

Szerk.  2015.03.15. 21:18  

Az 1848 / 49 - es forradalom és szabadságharc emlékére. Képes összefoglaló az ünnepségről.

Ozorán egyeztettek a soponyai Zichy-kastélyról.

  2015.02.26. 19:01    

A Nemzeti kastélyprogram keretében több mint 40 milliárd forintot fordít a kormány 35 magyar kastély megőrzésére – mondta a Miniszterelnökség örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára február 24.-én Ozorán. A Pipo-várban történt társadalmi egyeztetés során a Dunántúl négy kastélyáról a dégi Festetics-kastélyról, a somogysárdi Somssich-kastélyról, az ozorai Pipo-várról és a soponyai Zichy-kastélyról esett szó.  

 

 

 

 

548 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.11.16. 15:06
gorcsevivan

Kedves Barnabás!

Én is próbálom rajta tartani a kezem a falu ütőerén és tájékozódni a dolgokról. Én nagyon " bírom " ezt a honlapot, mint látod írok is rá folyamatosan... Azt gondolom, hogy az önkormányzat megpróbálja a saját oldalát a tied rovására megerősíteni, ezért nem is küldött  neked meghívót. Pici probléma, hogy a falu hivatalos oldala szinte elérhetetlen, mert folyamatosan dolgoznak rajta....

Idézet
2010.11.16. 07:15
Szerk.
Nem szokásom magánemberként írni ide az oldalra, de most szeretném megköszönni azt a sok -sok részvétnyilvánítást, melyet az elmúlt héten kaptunk a családommal. Azt hiszem egy kicsit elrohant mellettem az élet, édesapám elvesztése némileg átértékeltette velem a világot.
Tudom Ő is azt szeretné, ha minden ugyanúgy folytatódna mint életében, azt is tudom büszke volt erre a honlapra és rendszeresen olvasta hozzászólásaitokat. – tehát minden megy tovább. Igyekszem azt a tárgyilagos, tényszerű, közéleti, könnyed hangvételt folytatni, amit már megszoktatok itt a honlapon. Köszönöm, hogy bár az elmúlt hónapban nem sok időt töltöttem el a szerkesztéssel, rendületlenül ide látogattatok és írtatok. Megjegyzem idén már többen voltatok mint a honlap történetében eddig összesen, tehát nem feltétlenül van sikertelenségre ítélve egy kezdeményezés.
Ahogy a Civil Napot is folytatjuk tovább, mert szintén sikeres volt az a sok-sok ember összefogása, akik részt vettek benne. Jövőre ha igény lesz rá a show megy tovább, én már gondolkodom a lehetőségeken. Ha ötlete van valakinek írhat nekem gyűjtőm addig is. Szeretnék egy gondolatig megint édesapámra emlékeztetni, hiszen szintén ő volt az egyetlen képviselő, aki tiszteletdíját a rendezvényre felajánlotta, és még nyáron multi raktárt is takarított a fiatalokkal a plusz támogatásért cserébe. Hitt, ahogy én hiszek egy élhetőbb Soponyában, ezért is kell folytatni ezt is.
Nem mehetek el az mellett, hogy ugyanakkor társadalmunk köztiszteletben álló szereplői, hamis, nemtelen rágalmakkal próbálnak ellehetetleníteni. Amíg engem nem érdekel, nem ülök fel mindenféle provokációnak, de ha családomat kezdik ki nagyon nyűgös leszek. Szomorúnak tartom, hogy a szeretet és a békés együttélés helyett  embereket próbálnak lejáratni és ellenük haragot és megvetést gerjeszteni. Ez a személyes véleményem és nem szeretném bírálni őket, hiszen hol vagyok én az ők által élt magas erkölcsi normáktól. Annyit azért megjegyeznék számukra, lehet a másikat sz@rral összekenni, de annak aki keni is sz@ros lesz a keze.
 
Végezetül mindenképpen Soponya ütőerén szeretném tartani a honlapot, de nem kaptam digitálisan meghívót az önkormányzattól amit feltölthetem volna a jótékonysági bállal kapcsolatban, ahogy jegyzőkönyveket sem. Nem mentséget keresek, de az utóbbi két hónapban semmilyen anyagot nem kaptam tőlük. Persze fent lesz a bál így is, hiszen a kezdeményezés remek. Addig is köszönöm Gorcsevivannak a gyors reakciót és mindenkinek a „Hűséget”
 Lendvai Barnabás Szerk.
Idézet
2010.11.15. 17:10
gorcsevivan

Kedves Ludovyka!

20-án, a falu civil szervezeteinek összefogásával jótékonysági est lesz. A program 13.00-kor indul, a focipályán öregfiúk meccs lesz. 16.00-tól a Műv. Házban különböző műsorszámok lesznek az óvodásoktól, az iskolásokon át, egészen a nyugdíjasokig. Este 8-tól pedig bál. Büfé, tombola, valamint helyi alkotók munkáiból vásár. A belépők többféle összegben válthatók, pénztárcától függően ill. vacsora is lesz, vadpörkölt ill. halászlé. Az est teljes bevétele az iszapkárosultaké lesz. Remélem kielégítő választ kaptál!

Idézet
2010.11.15. 10:36
Ludovyka

 Hallottam, hogy nov 20-án, szombaton lesz valami rendezvény az iszapkárosultak javára. Érdekelne, de sajnos itt az oldalon nem találtam róla semmit. Esetleg ha valaki tud valamit, írjon. Szerintem egy jó és igaz ügy mellé állni nagy dolog. Ki tudja, ki mikor és hol szorul segítségre. Arról nem beszélve, hogy egy ilyen rendezvény a falunak is jól jönne. A környék látná, hogy ébredezik Soponya. 
Várom az érdeklődők és a rendezők hozzá szólását, valamint egy kis figyelemfelkeltést.

Köszönöm.

(Lehet, hogy Soponya oldalán van valami, de én csak itt böngészek, akkor talán "hűséges" vagyok?)

Idézet
2010.11.08. 14:01
xx

Hirdetés törölve! 

Szerk.

Idézet
2010.11.06. 11:28
rongyoska

Úgy gondolom, hogy a civil napon tényleg sokan voltak. Nagyon jól sikerült, azok akik pedig kilátogattak csak gratuláltak az össze fogásunkhoz. Egy program megszervezéséhez, az összefogás a legfontosab, nem pedig a pénz. Itt Soponyán igen is vannak olyan rejtett tudású emberek akiket, meglehet győzni arról, hogy egy ilyen vagy hasonló programban részt vegyenek. CIVIL NAP jövöre is lessz, reméllem sokan leszünk, összefogással minden sikerülhet.

Idézet
2010.11.05. 16:32
gorcsevivan

Sziasztok!

Kedves Kutya! Némi pesszimizmust érzek ki a szavaidból. Való igaz, hogy néha kevesen vesznek részt a rendezvényeken, de ennek több oka is lehet. Például, hogy a rendezvény nem érdekli az embereket. Talán olyan programokat kellene rendezni, ami némi érdeklődésre tarthat számot. Bár volt olyan is, hogy nem értettem a távolmaradás okát. Azt hiszem, senki nincs bezárva, vagy kitíltva a rendezvényekről... Azonban úgy tűnik, a kultúrára kicsi az igény... De, hogy ellenpólus is legyen, azért azt nem lehet elvitatni, hogy a civil napon nagyon sokan voltak! Talán így kellene kezdeni: előbb összehozni az embereket, hogy meglegyen az összetartó közösség, aztán mehetnek a rendezvények minden témában. "Vagy valami, vagy nekem mindegy..." Csak már legyen valami!!!

Idézet
2010.11.05. 10:12
kutya

Annyiban igazat adok mindenkinek, hogy a nagy fejlődés idején Ulcz Gyula volt a polgármester. Ami igaz az igaz, hogy jo kapcsolatrendszer nélkül nehéz lett volna az akori dolgok ilyen szintű irányítása, ezt el kell ismerni. De ha jól emlékszem utolsó éveiben, nem nagyon törtémt semmi sem, ezért nem is lett újra választva. Valamint voltak olyan falugyűlések, amiken eltűnt pénzekről, elkótyavetyélt szolgálati lakásokról, volt gyógyszertár épületéről volt szó, ahol felvetődőtt esetleges felelőssége Ulcz Gyulának is. Talán Képli István feszegette ezen kérdéseket a gyűléseken.

A nagy bíztatásra mag annyit, meg kell nézni kik, hányan vesznek részt egy közösségi rendezvényen............sajnos. Mindenesetre kíváncsi leszek a jelenlegi polgármester első évére, mit tud majd változtatni, létrehozni, kiket tud megmozgatni, mi lesz jó tervei megvalósításából.

Idézet
2010.11.04. 16:09
gorcsevivan

Sziasztok!

Kedves Leo! Nem szeretném elvitatni Ulcz Gyula polgármesterként elért eredményeit, de szerintem a 90-es évek elején bárki lett volna a polgármester, ugyanaz lett volna az eredmény. Hozták a vizet, a gázt, a telefont, el sem lehetett ugrani előle.... A legnagyobb erény az volt, hogy nem akadályozta a fejlesztéseket... Bár, az sem kevés. Lehet, hogy a Hegyközség nem egyenlő Ulcz Gyulával, de megfordítva sem igaz...?  Azt azért ne felejtsük el, hogy a faluban vannak ( voltak ) olyan utak, amelyek sohasem voltak szilárd burkolatúak, miközben a szőlőhegyre "szilárd" burkolatú út vezet elég régóta.... Az más kérdés, hogy a nagy gépek azt is eléggé tönkrevágták. Egyébként pedig, továbbra is hajrá Soponya! Remélem, egyszer csak kimozdulunk végre ebből a tespedtségből és ehhez csak a polgármester kevés, nekünk lakóknak is mozdulni kellene végre! Azt meg ne hagyjuk, hogy bárki ebben meggátoljon bennünket! Tehát: RAJTA, GYERÜNK, MUTASSSUK MEG!!!

Idézet
2010.11.04. 08:49
leo945

Kedves Mindenki! Először is, köszönöm annak a 247 soponyainak, aki érdemesnek talált a képviselői székbe kerülésre, hogy odahúzta az X-et! Sokan voltunk, de éppen kevesen! Lehet, nekem is kellett volna pár magasztos gondolatot nyomtatni egy sajtcetlire, és most már mint soponyai képviselő írhatnék? :)  Minden esetre ha - mostmár - Polgármester Úr szavazataitól eltekintünk - hiszen Ő így nem lehet képviselő is - , lényegében hetedik lettem, és mint tudjuk, a 22 emberből hat kerül be... Node, a lényeg, amiért írok: ha esetleg hamarosan elkezdődik némi útfelújításnak tűnő munkafolyamat a Petőfi utcában, akkor azért ne gondolja mindenki, hogy ezt már az új Polgármester intézte, mert NEM... :D A sulis kérdéssel nem foglalkoznék egy teljesen átlagos iskola volt a soponyai, és szerintem ott is van, ahol volt. Lehet hgy kerültek elő új kifejezések is, de alapjában ez is igaz minden más oktatási intézményre! Voltak sikereink régen is, vannak most is! Gratulálunk a tehetséges fiataljainknak!
Ami viszont végképp kiakaszt az az, hogy mi a búbánatért nem lehet végre felfogni, hogy a Hegyközség nem egyenlő Ulcz Gyulával! A sz@rért tart még ott mindig pár csökönyös soponyai agya - vagy helye - hogy Ulcz Gyula semmit nem tett a faluért! Meg hogy csak a szőlőhegy... a Hegyközség és a falu két külön fogalom... a Hegyközségben azóta is javítottak párszor az utak állapotán, amióta nem Ő a polgármester és amióta a faluban közlekedni is alig lehet... Rá és Theisz Imrére is igenis szüksége van ennek a falunak. Lehetnek a soponyaiak irigyek, gondolkodhatnak másképp, de az emlegetett fénykor - amikoris a környék "vezető" települése voltunk - bizony Ulcz Gyula és Theisz Imre időszaka...

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG