*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** Köszönjük a 9 év figyelmét és segítségét, de a soponya gportal már nem frissül tovább.*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Nyitólap

Üdvözöljük Soponya honlapján!

Ismerkedjen meg településünk szépségével, kultúrájával, az itt élő emberek mindennapjaival, és látogasson el hozzánk minél előbb személyesen is.

 


Legfrissebb feltöltések

 

Veszélyes ammónia-szivárgás okozott riadalmat ma Soponyán.

Szerk.  2016.05.24. 23:03

VADEX vadhúsfeldolgozó üzeméhez ammónia-szivárgás miatt riasztották a tűzoltókat és a katasztrófavédelmet. A rendőrség biztosította a helyszínt és egy kis időre még az utat is lezárta.

40 éves a Mesevár Óvoda.

Szerk.  2015.06.01. 21:53    

Születésnapot ünnepeltek az óvodában, ennek keretében egész héten rendezvények várták a gyerekeket. Visszajöttek a régen elballagott ovisok, köztük a 40 éve induló első nagycsoport. Kósáné Balogh Ildikó intézményvezető köszöntötte a szépszámmal megjelent vendégeket, és felkérte Bognár Miklósné Marika nénit emlékezzen meg az elmúlt évtizedekről. Végül műsort adtak a születésnapi torta felvágása előtt a mostani ovis csoportok. Képek a rendezvényről.

Képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei 2015.

  2015.04.09. 19:03

2015. január 19. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. január 15. közmeghallgatás jegyzőkönyve..pdf

2015. február 05. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 11. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 25. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 27. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. március 09. nyílt képviselő-testületi ülés.pdf

Március 15. A szabadság lángjai.

Szerk.  2015.03.15. 21:18  

Az 1848 / 49 - es forradalom és szabadságharc emlékére. Képes összefoglaló az ünnepségről.

Ozorán egyeztettek a soponyai Zichy-kastélyról.

  2015.02.26. 19:01    

A Nemzeti kastélyprogram keretében több mint 40 milliárd forintot fordít a kormány 35 magyar kastély megőrzésére – mondta a Miniszterelnökség örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára február 24.-én Ozorán. A Pipo-várban történt társadalmi egyeztetés során a Dunántúl négy kastélyáról a dégi Festetics-kastélyról, a somogysárdi Somssich-kastélyról, az ozorai Pipo-várról és a soponyai Zichy-kastélyról esett szó.  

 

 

 

 

548 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2013.10.03. 13:11
kutya

Sokaknak nem teszik a "dió" ügy. Csak egy kérdés, kinek a tulajdonában van az a terület, ahol a fák vanna? Ha az önkörmányzaté, akkor a felszólítása jogos. Azért mert "régen így szoktuk" nem lehet ma már diót felszedni, ennyi. A termés azé, aki a tulajdonos. Nem is értem miért vita ez. És persze az is lényegtelen, hogy azokat a fákat nem a polgármestre ültette.

Nagyobb a baj azzal (véleményem szerint), hogy a takarékszövetkezet bezár....

Idézet
2013.10.02. 19:51
ifidoom

"Kedves" crow

Bevallom én is hibáztam - a helyes írást illetően - erre nincs is mentségem csak az, hogy Ember vagyok.

Először is nem értem, hogy, hogy jön az idézeted az én kommentemhez, nem látok köztük összefüggést - Na mindegy.

Az meg, hogy "amíg élek nem vétkezem" ez már nem igaz mivel mindannyian eredendő bűnnel születünk és, hogy "Védeni fogom barátaim, s ha kell, cipelem terhüket." erre csak annyit: cipeld, én nem fogok bele szólni.

 

Azt nem tudom, hogy Gábor miért írta a "Kárt" olyan sok "á" betűvel, nekem minden esetre tetszett.

 

Nagyon megfogott az a stílus, amivel kezded a mondani valódat, ezt úgy tehetnéd még jobbá, ha meg tanulnál a sorok között olvasni.

 

Utóirat:

Angol-Magyar kéziszótár: crow

 

"Varjú vagy, kár!
Nagyon kár, hogy varjú vagy!
Varjú vagy kár, ne sajnáld, hogy varjú vagy!"

 

Üdvözlettel: ifidoom

Idézet
2013.10.02. 18:26
Németh Gábor

Kedves mindenki!

Azt azért tudni kell, hogy nem elköltöztem Soponyáról, hanem a munkám és a család szólított el onnan... Ettől függetlenül ha ott élnék tuti egyre idegesebb lennék a dolgok miatt...

És már csak egy adalék a végére:
Lehet hogy hisztis vagyok kicsit, de nekem az, hogy mostanában megcsináltam nem kevés műsorvezetést puszta lokálpatriotizmusból, most meg annyit nem tudok, hogy lesz valami...
Nah ebben az új művházban az életben nem vezetek műsort sem pénzért, sem ingyen.......
Ez meg az én hiszim... ha már vihar van a biliben... :D
Egy fehérvári főutca átadón nem volt kérdés hogy én leszek... Soponyán meg csak nem is jelzik h hülyegyerek gyere...................................

 

Idézet
2013.10.02. 16:45
Crow

 

Kedves ifidoom!

Bocsáss meg, ha néhány ékezeti hiba akkora vihart kavart lelked mély zugaidban, hogy az Olümposz is beleremegett. El nem tudom képzelni, hogy miképp ejtettem ilyen hibákat. Tán a nap sugarai melyek elvakítottak, miközben írtam amaz sorokat. Sosem tudom meg.

Ígérhetem viszont, hogy amíg élek nem vétkezem. Védeni fogom barátaim, s ha kell, cipelem terhüket.

Látod én is tudok költői lenni.

Utóirat:

Értem a Kááár-os poént, de ez csak a Gábortól volt vicces mivel ő sütötte el először. A véleményekkel egy "ny" és figyelj oda a vesszőkre.

Mindenjót Crow ! káar káar káar 

Idézet
2013.10.01. 23:06
Magyar Attila

Nem értek egyet polgármesterünk le őfelségezésével, mert a falu egyre szebb. Útjaink lassan járhatóvá válnak, járdák készültek, Kerti-tó környéke a Gesztenyésünk is megszépült, kis út is végre járható nem kell bokáig vízben, sárban gázolni.

A Művelődési Házban pedig  akad kúltúrális élet, csak sajnos mindíg ugyanazokat az arcokat lehet látni, pedig közel 2000-ren lakunk itt.

Sajnos Soponyán nehéz valamit is jól csinálni anélkül,hogy ne kapná meg a megfelelő kritikát. Próbáljon meg bárki jobbat produkálni ebben a széthúzó faluban.

Az életét mindenki maga alakítja ki, teszi környezetét olyanná amiben jól érzi magát és nem biztos,hogy kell hozzá a pörgés. Élet itt is van de ez falu, ahol nem elég a szobában tévé és gép előtt üldögelni. Az udvart a kertet gondozni kell, de meghálálja.

Barátot ahogy találni lehet, úgy el is lehet veszíteni. De akad örök barátság, ami 20-30 év után is megmarad.

Idézet
2013.10.01. 21:56
replay

Kedves Gábor!

Múltkor azt kérdezted mi újság Soponyán. Röviden? Fejlődünk…….Visszafele …………… úgy 50-60 évet!!!!! Hogy miért írom így? Erre válasz az elmúlt néhány hét, nap történése kicsiny falunkban:

  • Tilos a dió szedése az önkormányzati utak mellett, mert őfelsége megtiltotta, kell a kincstárba. Eddig csak külterületen, de még ki tudja mi lesz a vége. Igaz lassan vége a diószüretnek. Azért azt nem gondolom, hogy a néhány, de legyen 100 kalácsba való dió ára menti meg a falut. Egyébiránt azt sem gondolom, hogy a polgármester vagy az önkormányzat bárminemű munkája lenne a diófák ültetésébe, gondozásában. Valamikor azt a mondást hallottam, hogy a nagypapák az unokáknak ültetnek diófát. Lehet számolgatni!  Azt csak halkan teszem hozzá, hogy engem nem az bánt, hogy nem lehet szedni, nem is érdekel igazán, hanem maga a stílus, ennek az egésznek a lebonyolítása.
  • Helyben munkához vagy bármi máshoz csak fél disznó ellenébe, intenzív nyalással, rokoni szálakkal lehet jutni. Hiába a pályázati kiírás ( már ha egyáltalán kiírják ), hiába felelsz meg neki, mindig van sógor, koma, jóbarát, egyéb rokon, ismerős akit beejtenek. Ha esetleg megfelelő végzettsége, tapasztalata  nincs hozzá itt az sem számít! Ugyan ez igaz akkor is, ha akarsz valamit csinálni a faluban, a faluért. Ha bent vagy a kosárban csinálhatod, ha nem tetszel elballaghatsz.
  • Átadták a Műv. Házat, és tényleg valóban szép lett, ránk fért. DE! Tudjuk használni fűtés nélkül és abban a tudatban, hogy fél méteres galambürülék van a fejed felett??? Egyszerűbb volt szép tetővel letakarni, mint letakarítani. Bár amekkora itt a kulturális élet, lehet, hogy soha nem kell bele radiátor.
  • Emberek esnek egymás torkának, sok éves barátságok pillanatok alatt tűnnek el a semmibe. Az meg még külön soponyai sajátosság, hogy ha valaki összeveszik valakivel vagy csak nem tetszik az illető, mindig akad 2-3 vagy több jó barát, aki segít kollektíve utálni a másikat  még akkor is, ha őt személy szerit nem bántotta.     

Sorolhatnám még, lenne mit…….. Sajnos! Örülj, hogy olyan helyen élhetsz, ahol van élet, van pörgés. Hozzád hasonlóan nagyon sokan itt hagyták, itt hagyják a falut, és még csak nem is hibáztathatóak. Reméljük, hogy lassan majd talán elindulunk a jó irányba, addig is éljen a DEMOKRÁCIA ( már ami maradt belőle)!

Valamikor jó volt itt lakni.  Valamikor…….      

Idézet
2013.10.01. 20:31
ifidoom

"Én a szemem most inkább lehunynám,
Hadd csapjon felettem át a hullám.
A levegőt visszatartom, magamhoz térek majd a parton!
De addig mindenki hagyjon békén,
Mert nem vagyunk még a végén.
Hátra van még a nagyja,
Amúgy is mindenki bekaphatja!"

Na hogy megértsétek, hogy miért küldöm ezt az idézetet:

Minek ez az ócsárlás? Miért nem tudtok leülni egymással és megbeszélni a dolgaitokat?

"Gyémántom" én egyet értek azzal, hogy ezeket a dolgokat nem itt kéne megbeszélni, de nem értem azt, hogy kire gondoltál a "negatív véleménnyekkel", mert én speciál ATOM-éban nem láttam semmi negatív dolgot, ha bár már igazán visszafoghatná magát.

De Godó "uraméban" már egy kicsit érzek, vagyis ATOM csak gratulált a SingerS-nek  és erre felháborodott hangon válaszolt, na mindegy.

"crow" barátom a te hozzászólásodtól aztán kifordult a "fodorbelem" - Kááár érte - szóval, remélem értelmezed.

Utó irat:

Tanulj meg helyesen írni!!! :)

Egyébként én Dóri felszólalásában találtam kézzel fogható igazságot, de én nem tudom, hogy ez így van-e, na minden esetre gratulálok hozzá. :)

Szóval emberek nyugodjunk le kérem!!!

Sok szeretettel ifidoom

Idézet
2013.10.01. 19:04
Németh Gábor

káááár..... kár ezért az egészért...
Az is kár hogy utólag tudom meg hogy mindez megtörtént és hogy a közösségi házat meg átadták :D
 

Idézet
2013.10.01. 18:59
Crow

Kedves ATOM ! 

A sok Ossian után itt van egy dal amit remélem értelmezni tudsz.

Bíborszél - Nem hiszem el 

 Egy cigarettavég, elmosódott tájkép
Festett hajú nők, a szemed hideg kék
Üvegek a földön, füstben száll a fény
Jéghideg a hajnal, véres már az ég

Egy szakadt boríték, összegyűrt emlék
Szavak, mondatok, hallottam már rég
Ölembe bújsz halkan, csókod, mint a jég
Olcsó a szerelem, álmodj szép mesét

Ne várj, ne hívj, ne kérd, hogy szeresselek
Ne mondd, hogy vártál, hogy sírtál
Mert úgysem hiszem el!
Ne írj, ne kérd, hogy szeresselek
Ne mondd, hogy vártál, hogy sírtál
Mert úgysem hiszem el!

Egy cigarettavég, elmosódott tájkép
Festett hajú nők, a szemed hideg kék
Ölembe bújsz halkan, csókod, mint a jég
Olcsó a szerelem, álmodj szép mesét

Ne várj, hívj, ne kérd, hogy szeresselek
Ne mondd, hogy vártál, hogy sírtál
Mert úgysem hiszem el!
Ne írj, ne kérd, hogy szeresselek
Ne mondd, hogy vártál, hogy sírtál
Mert úgysem hiszem el!

Szeretettel Crow

Idézet
2013.09.30. 22:03
ATOM

OSSIAN: MONDD KI

 

 Ha túl sok téma kényes de kínos a hallgatás.
A türelmem már véges, szétvet a megalkuvás.
Régi jó dolgok miatt tűrni új rosszakat.
Már nem tudsz többet adni mert feladnád önmagad.

Barátság és szerelem, elmúlnak hát van ilyen.

Ref.:
Mondd ki hogy: „ég veled”. Tudom ez a legnehezebb.
Hidd el, jobb lesz mindenkinek.

Kéred az égre nézve, hogy legyen végre vége.
Nyíljon most meg az ég, elég a feszültség!
Tovább kéne lépni, mindent rendbe tenni.
Élni, lélegezni. A perceket élvezni.

Barátság és szerelem, elmúlnak hát van ilyen.

Ref.:
Mondd ki hogy: „ég veled”. Tudom ez a legnehezebb.
Hidd el, jobb lesz mindenkinek.

Ha túl sok téma kényes de kínos a hallgatás.
A türelmem már véges, szétvet a megalkuvás.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

FARKASMETAL--LAKATOS MUNKA-HAIDEKKER HÁLÓ - FARKASMETAL- HULLÁMRÁCS KAPU,KERÍTÉS-FARKASMETAL-LAKATOS MUNKA    *****    Sok olvasmánnyal,szoftverekkel,horoszkóp megrendelési lehetõségekkel vár a CSILLAGJÖVÕ ASZTROLÓGIA PORTÁL,csak kattints!    *****    CRIMECASESNIGHT - bûntényekkel foglalkozó oldal - CRIMECASESNIGHT    *****    --farkasmetal---Lakatos munka-haidekker kerítés---farkasmetal---haidekker kapu----farkasmetal----Lakatos munka-haidekker    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Egy horoszkóp elemzés sok rendkívül fontos információt tartalmaz, ezért fontos, hogy megrendeld. Tedd meg minél elõbb!!!    *****    A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.    *****    Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!