*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** Köszönjük a 9 év figyelmét és segítségét, de a soponya gportal már nem frissül tovább.*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Nyitólap

Üdvözöljük Soponya honlapján!

Ismerkedjen meg településünk szépségével, kultúrájával, az itt élő emberek mindennapjaival, és látogasson el hozzánk minél előbb személyesen is.

 


Legfrissebb feltöltések

 

Veszélyes ammónia-szivárgás okozott riadalmat ma Soponyán.

Szerk.  2016.05.24. 23:03

VADEX vadhúsfeldolgozó üzeméhez ammónia-szivárgás miatt riasztották a tűzoltókat és a katasztrófavédelmet. A rendőrség biztosította a helyszínt és egy kis időre még az utat is lezárta.

40 éves a Mesevár Óvoda.

Szerk.  2015.06.01. 21:53    

Születésnapot ünnepeltek az óvodában, ennek keretében egész héten rendezvények várták a gyerekeket. Visszajöttek a régen elballagott ovisok, köztük a 40 éve induló első nagycsoport. Kósáné Balogh Ildikó intézményvezető köszöntötte a szépszámmal megjelent vendégeket, és felkérte Bognár Miklósné Marika nénit emlékezzen meg az elmúlt évtizedekről. Végül műsort adtak a születésnapi torta felvágása előtt a mostani ovis csoportok. Képek a rendezvényről.

Képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei 2015.

  2015.04.09. 19:03

2015. január 19. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. január 15. közmeghallgatás jegyzőkönyve..pdf

2015. február 05. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 11. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 25. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 27. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. március 09. nyílt képviselő-testületi ülés.pdf

Március 15. A szabadság lángjai.

Szerk.  2015.03.15. 21:18  

Az 1848 / 49 - es forradalom és szabadságharc emlékére. Képes összefoglaló az ünnepségről.

Ozorán egyeztettek a soponyai Zichy-kastélyról.

  2015.02.26. 19:01    

A Nemzeti kastélyprogram keretében több mint 40 milliárd forintot fordít a kormány 35 magyar kastély megőrzésére – mondta a Miniszterelnökség örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára február 24.-én Ozorán. A Pipo-várban történt társadalmi egyeztetés során a Dunántúl négy kastélyáról a dégi Festetics-kastélyról, a somogysárdi Somssich-kastélyról, az ozorai Pipo-várról és a soponyai Zichy-kastélyról esett szó.  

 

 

 

 

548 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2013.11.06. 19:55
simi

Szerintem azért érdekes lehet hogy évekóta \\\"fosztogatják\\\"a falu lakosságát folyamatosak a betörések és valaki hangot ad és szeretné ha történne ez ügyben valami ez nem hiszem hogy sértettség ez lehet ígazi harag azokkal szembenakik ! Engem pl ezek nagyon el keserítenek ! A singers tagok ill. volt tagok cívódása annyira nem érdekel!

Idézet
2013.11.06. 17:32
pompom

Jó napot!

Régen jártam itt, gondoltam benézek. Kár volt.... A legutóbbi hozzászólások teljesen elkeserítettek! Annyira tipikusan magyarosak! Sértődött emberek belepiszkítanak az edénybe, amiből eddig enni kaptak. Na ne már! Semmi érdekes nem történik a faluban? Akkor jól állunk....

Idézet
2013.11.05. 14:44
Németh Gábor

Már megint betörés?
Négy gyanús alak figyel egy kocsiban éjjel tízkor?
Ezt már komolyan nem hiszem el, hogy ezek ellen a férgek ellen semmit nem lehet tenni....
Állítólag útközben két diót is felszedtek! Polgármester Úr! Legalább ezért lépjen fel keményebben. Térfigyelő kamerát végre Soponyára is...
A rokonaimat féltem, én már magasról tojok erre a Soponyának csúfolt szánalomgyárra....
Asszem januártól a vállalkozásom is szfvári székhelyet kap......

Idézet
2013.10.29. 14:03
Magyar Attila

Tisztelt Olvasók!

Ez nem a Rómeó és Julia és föleg nem két család közötti veszekedés! Ez a Magyar család és az egész Tábortűz Singers közötti félreértések sokaságáról szól. És megnéztem az egész évi irományokat és megmondom öszintén egyik sem tünik szívet melengetőnek. Sőt nemhiszem ,hogy csak a dió ügynek kell megrengetni a világot,mert meglehet nézni az elkészült és nagyon széppé vált dolgokat is a faluban. És ha ez a közösségi oldal azért van,hogy tájékoztassa az embereket a faluban történtekről akkor akárki is vitte véghez a változásokat azt is tudatni illene a közösséggel!

Idézet
2013.10.21. 13:49
Szerk.

Minden tiszteletem mellett, akkor én is reagálnék. Nagyon sajnálom a Singers volt és jelenlegi  részét, nem tisztem eldönteni ki sértett a másikon nagyobbat, de tovább megyek nem is rám tartozik vagy az oldalra. A Gáborral nagyon egyet értek, így amit ő írt nem ismétlem. Inkább csak személyes véleményemet tenném  hozzá. A Tábortűz úgy alakult anno, hogy tábortűz mellett jó hangulatban összejött egy kis csapat és jókedvvel énekelve mindenkit szórakoztatott. A tábortűz mellé azért gyűlnek emberek, hogy annak melegéből, fényéből mindenki egyformán részesüljön.

Azóta egy kicsit túlnőtt a csapat magán ma már inkább talán önkifejező lényege tört elő az együttesnek, de ez sem feltétlen baj.  Az én személyes véleményem az, hogy nekem akkor többek voltak. Még egyszer hangsúlyozom ez a magánvéleményem.

Attila értem én, hogy daloknál maradjunk „ha nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek” dolgot és meg is értem, de árnyalnám egy kicsit a képet. Mint az útszervezésben résztvevő el kell mondanom, hogy elsőre nem így indult. Mikor először döntöttetek én magam mondtam, hogy azért mert valaki haragszik a másikra nem lehet ok hogy ne jöhessen busszal. Akkor, ha a Sigers bármely tagja nem száll fel közénk, hát autóval jön. Alapból elítélek minden fajta megkülönböztetést haragszomrád miatt, csak közben pár napra rá lemondtátok az utat. Akkor döntött az együttes arról, hogy busszal jönnek. Majd indulás előtt 3 nappal megint meggondoltátok magatokat mégis eljönnétek, és akkor már sok mindent nem lehet intézni utaslista kintre leadva stb.

A kinti kapcsolat lehetősége továbbra is ott van előttetek, ha szeretnétek csak legyetek határozottabbak, fogadhattok és utazhattok mint bárki más. A testvértelepülések lényege egyrészt, hogy minél több embert hozzon össze.

Na kérem részemről ennyi az ügyhöz fűzni valóm!

 

Tisztelettel Szerk.

Idézet
2013.10.21. 12:03
Németh Gábor

GÁZ!!!!!

Akárhonnan is nézzük, az mindenképp gáz, hogy ilyen esetben egy buszt szervező embert azért kell "választási helyzet" elé állítani, mert egy 2000 fős faluban valami ok miatt két család, akik eddig barátságben éltek, együtt zenéltek, most meg valamin - nem érdekel - összevesznek...

Én magam is vesztem már össze emberekkel, akikkel esetleg később találkoznom is kellett - ne adj Isten dolgozni - és megoldottuk... Csendben a háttérben... Mert ránk tartozik... Értem a fájdalmatokat, mindent értek, csak azt nem, hogy miért kell egy feszültségből átadni másoknak is, esetlegesen további vitákat generálni...

Nagyon sajnálom ezt az egész oldalt, meg azt a remek KÖZÖSSÉGET, aminek és akiknek ez az egész nagyon nem hiányzott.
Van soponyai kollégám, akitől néha hallok "IGAZI GONDOKAT" amik a faluban vannak, de valahogyan ezekről már nem annyira szólnak a hírek...
MIÉRT?
Jó lenne, ha visszakerülhetne régi - méltó - helyére a Soponya Gportál és a felek mind-mind megértenék, hogy vannak dolgok, amik nem tartoznak a nyilvánosság elé...
Itt is lehetne mutatni, hogy x kezdte, ezért y reagált... de NE!!!
Ha x kezdi is, y azzal nyerhet, ha nm reagál rá, és kész....
De milyen dolog már, hogy egy falu "vezető híre" legyen, hogy összeveszett kép soponyai család...
u.i.: jelzem az érintett családok MINDEGYIKÉT tisztelem becsülöm külön-külön is, meg együtt is.

Idézet
2013.10.16. 22:11
Magyar Attila

Ismét a G-Portál által nyújtott lehetőséget ragadom meg annak közlésére,hogy megköszönjem pár embernek /egy Singersznyi/ akik a Kémerbe utat szervező urat válaszútra állították. Mégpedig,ha feleségem és én megyünk, akkor ők heten-nyolcan lefognak szállni a buszról és nem a csoporttal utaznak. A szervező ÚR közölte velem,hogy a 8-szór X összeg miatt, ami több mint a 2-szer X, inkább ne akarjunk most kiutazni. Arra a kérdésemre,hogy keresett-e nekünk befogadó családot azt a választ kaptam,hogy ez okból nem is foglalkozott a dologgal, pedig akár kocsival is kiutaztunk volna.  A buszon utazók között vannak, akik nem ilyen gyerekes dolgokkal foglalkoznak és szívesen láttak volna a társaságukban.

 Szeretném tudni, hogy milyen alapon meri ön és "csapata" meghatározni hogy ki utazhat Kémerbe a busszal. Még ha ez most átvitt értelemben történt is meg. Mivel úgy tudom nem önök az út szervezői. Egyébként ha a drága csemetéje az átadó ünnepségen gyerekes módon nem áll elém, miközben vettem fel a műsorukat és sértőn nem szól oda nekem a koromat sem tisztelve (semmi másért nem filmeztem csak,hogy össze tudjuk hasonlítani a régi Singersel),már rég elfelejtettük volna egymást. Ezek után nem is tudom, ki is kezdett lejárató kampányba?

De ha továbbra is így viselkednek, megkérném önöket, írják meg nekem és családomnak,hogy Soponyán és környékén milyen és melyik rendezvényen vehetünk részt. Vagy az önök útvonalengedélye nélkül még az utakat sem használhatjuk? Ha ez megvan  megpróbálok az önkormányzattal és más szervezettekkel is egyeztetni ,hogy az ő rendezvényeiket látogathatjuk-e.

Mindezek után remek fellépést és szórakozást kívánok mindnyájuknak!

utószó: HAJRÁ SOPONYA! Mert ezt már olvastam valakitől!

A "Gratulálok" szó pedig számomra és az értelmező kéziszótár szerint sem jelent "fikázást"!

Még így a végén megjegyezném, az értő olvasásukat fejleszthetnék !

Idézet
2013.10.04. 22:55
Egy volt tag

Tisztelt Tábortűz Singers!

 

Kéréssel fordultam hozzátok, miután a Youtube-ról letöröltétek azokat a felvételeket, melyben mi is szerepeltünk. Legyetek szívesek törölni a Tábortűz Singers Facebook oldaláról is mindent ami velünk kapcsolatos. Szóljon az új singers csak rólatok. Ha vissza emlékeztek, ezzel az oldallal nem igazán értettünk egyet a csapatban (haladni kell a korral). Sajnos a manager el is túlozta egy kicsit a képek felrakását (nem biztos, hogy mindenkinek látni kell, minden képet). Hát eljött az ideje azok törlésének. Sőt a T. S. Könyvéből is tinta tüntetővel vagy akár lap kitépéssel töröljétek neveinket. Azt is, hogy valaha beléptünk és hogy kiléptünk. Mindent még az előtt, hogy Kémerbe ki vinnétek a könyvet.

A Szerkesztő sem értette miért itt beszélik a felek meg a problémákat. Hét azért, mert itt szóba állnak egymással és a T. S. Facebook oldaláról egyetlen családtagunkat is eltiltották, nehogy tudjon kommentet írni. SMS-ben pedig eléggé félre érthetők a szavak és a mondatok.  Úgy gondolom ezt az oldalt azért hozták létre, ha valakinek mondani, közölni valója van, itt megteheti.

Ezek a sorok pedig véleményem szerint semmi féle lejárató kampánynak nem része. Csak egy levél, amelyben nincs titok és sértő senkire nézve. De döntse el mindenki maga.

Az Új Singersnek sok sikert.

Köszönettel: Inci

 

Idézet
2013.10.04. 12:54
Szerk.

Dió ügy és más termések!

Szerettem volna megismerni ennek a törvényi és helyi rendeleti hátterét, múlt héten ez ügyben is kerestem a Jegyzőnket. A hétre igért tájékoztatást ma pénteken ismét kerestem nem elérehető. Én egy optimista gyerek vagyok nem adom fel! Lehet Gábor mákos vagy Fehérváron, nekem csak tök van a kertemben Soponyán, de az kezd teli lenni nagyon.:)

Idézet
2013.10.04. 10:08
Németh Gábor

Hol van annyi diófa, hogy erről helyi rendeletet kell hozni?
Meg tényleg ez a legnagyobb baj, hogy a diót megeszik a oponyaiak? :D
(lehet, tényleg mákos vagyok Székesfehérvárral?)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>