*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Nyitólap

Üdvözöljük Soponya honlapján!

Ismerkedjen meg településünk szépségével, kultúrájával, az itt élő emberek mindennapjaival, és látogasson el hozzánk minél előbb személyesen is.

 


Legfrissebb feltöltések

 

Veszélyes ammónia-szivárgás okozott riadalmat ma Soponyán.

Szerk.  2016.05.24. 23:03

VADEX vadhúsfeldolgozó üzeméhez ammónia-szivárgás miatt riasztották a tűzoltókat és a katasztrófavédelmet. A rendőrség biztosította a helyszínt és egy kis időre még az utat is lezárta.

40 éves a Mesevár Óvoda.

Szerk.  2015.06.01. 21:53    

Születésnapot ünnepeltek az óvodában, ennek keretében egész héten rendezvények várták a gyerekeket. Visszajöttek a régen elballagott ovisok, köztük a 40 éve induló első nagycsoport. Kósáné Balogh Ildikó intézményvezető köszöntötte a szépszámmal megjelent vendégeket, és felkérte Bognár Miklósné Marika nénit emlékezzen meg az elmúlt évtizedekről. Végül műsort adtak a születésnapi torta felvágása előtt a mostani ovis csoportok. Képek a rendezvényről.

Képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei 2015.

  2015.04.09. 19:03

2015. január 19. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. január 15. közmeghallgatás jegyzőkönyve..pdf

2015. február 05. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 11. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 25. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 27. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. március 09. nyílt képviselő-testületi ülés.pdf

Március 15. A szabadság lángjai.

Szerk.  2015.03.15. 21:18  

Az 1848 / 49 - es forradalom és szabadságharc emlékére. Képes összefoglaló az ünnepségről.

Ozorán egyeztettek a soponyai Zichy-kastélyról.

  2015.02.26. 19:01    

A Nemzeti kastélyprogram keretében több mint 40 milliárd forintot fordít a kormány 35 magyar kastély megőrzésére – mondta a Miniszterelnökség örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára február 24.-én Ozorán. A Pipo-várban történt társadalmi egyeztetés során a Dunántúl négy kastélyáról a dégi Festetics-kastélyról, a somogysárdi Somssich-kastélyról, az ozorai Pipo-várról és a soponyai Zichy-kastélyról esett szó.  

 

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Kedves Gábor!

Múltkor azt kérdezted mi újság Soponyán. Röviden? Fejlődünk…….Visszafele …………… úgy 50-60 évet!!!!! Hogy miért írom így? Erre válasz az elmúlt néhány hét, nap történése kicsiny falunkban:

  • Tilos a dió szedése az önkormányzati utak mellett, mert őfelsége megtiltotta, kell a kincstárba. Eddig csak külterületen, de még ki tudja mi lesz a vége. Igaz lassan vége a diószüretnek. Azért azt nem gondolom, hogy a néhány, de legyen 100 kalácsba való dió ára menti meg a falut. Egyébiránt azt sem gondolom, hogy a polgármester vagy az önkormányzat bárminemű munkája lenne a diófák ültetésébe, gondozásában. Valamikor azt a mondást hallottam, hogy a nagypapák az unokáknak ültetnek diófát. Lehet számolgatni!  Azt csak halkan teszem hozzá, hogy engem nem az bánt, hogy nem lehet szedni, nem is érdekel igazán, hanem maga a stílus, ennek az egésznek a lebonyolítása.
  • Helyben munkához vagy bármi máshoz csak fél disznó ellenébe, intenzív nyalással, rokoni szálakkal lehet jutni. Hiába a pályázati kiírás ( már ha egyáltalán kiírják ), hiába felelsz meg neki, mindig van sógor, koma, jóbarát, egyéb rokon, ismerős akit beejtenek. Ha esetleg megfelelő végzettsége, tapasztalata  nincs hozzá itt az sem számít! Ugyan ez igaz akkor is, ha akarsz valamit csinálni a faluban, a faluért. Ha bent vagy a kosárban csinálhatod, ha nem tetszel elballaghatsz.
  • Átadták a Műv. Házat, és tényleg valóban szép lett, ránk fért. DE! Tudjuk használni fűtés nélkül és abban a tudatban, hogy fél méteres galambürülék van a fejed felett??? Egyszerűbb volt szép tetővel letakarni, mint letakarítani. Bár amekkora itt a kulturális élet, lehet, hogy soha nem kell bele radiátor.
  • Emberek esnek egymás torkának, sok éves barátságok pillanatok alatt tűnnek el a semmibe. Az meg még külön soponyai sajátosság, hogy ha valaki összeveszik valakivel vagy csak nem tetszik az illető, mindig akad 2-3 vagy több jó barát, aki segít kollektíve utálni a másikat  még akkor is, ha őt személy szerit nem bántotta.     

Sorolhatnám még, lenne mit…….. Sajnos! Örülj, hogy olyan helyen élhetsz, ahol van élet, van pörgés. Hozzád hasonlóan nagyon sokan itt hagyták, itt hagyják a falut, és még csak nem is hibáztathatóak. Reméljük, hogy lassan majd talán elindulunk a jó irányba, addig is éljen a DEMOKRÁCIA ( már ami maradt belőle)!

Valamikor jó volt itt lakni.  Valamikor…….      

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
548 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
2015.06.02. 17:00
Németh Gábor

Kár, hogy nem tudtam errőlaz orvs programról... meglestem volna... :(

2014.12.24. 17:52
Magyar Attila

„Igazi

közösség

csak ott jön létre, ahol az

emberek rejtélyes módon szeretik egymást.

Vagyis barátok. Minden érdeken, valláson,

politikán, társadalmi helyzeten és

világnézeten túl.”

/Müller Péter

Boldog Ünnepeket kívánunk! Magyar család

 

2014.09.07. 12:12
jobbik

             Főzőverseny!

 

 

Családok, baráti körök, szervezetek figyelem!

2014. 09. 13.-án a Jobbik Soponya Alapszervezet főzőversenyt hirdet.

Várjuk a jelentkezéseiteket

Helyszín: Közösségi Ház mögötti terület

Kezdés: 8óra

Amit biztosítunk: főzéshez fa

A főzőcsapatok résztvevőinek tányért, kanalat, kenyeret!

A támogató vendégek pedig a felállított standnál kapnak tányért, kanalat, kenyeret!

 

 

 

 

 

Jelentkezni lehet: Vargáné Koleszár Krisztina 06704107879vagy Varga Zoltán 06704109629 vagy Hufnágelné Keller

Mónika: 06202639813 számokon.

 

Sok szeretettel várunk mindenkit: Szervezők!

                   

2014.08.27. 14:48
Ildikó

Tegnap a hívatalhoz fordultam, mert 8 napja a József A. utcába van eggy nagytestü vörös kobor kutya  van! de azthiszem kárvolt, mert a jegyö nagyon kedvesen azt igérte, hogy intézkedni fog! de hiába azota is mesziről tesz rá pedig már más is bejelentete mi kell, hogy intézkedjenek ha valakit meg mar akkor mosák kezeiket!! Vagy várjunk a csodára!! De sajnos ez a mi kis falunk .

2014.08.22. 13:49
Szerk.

Tisztelt sicc!

24 .-én nem lesz Tábortűz koncert sehol a faluban. 20.-án a Kerti tónál volt, ha nem vettél rajta részt, akkor már lemaradtál róla. Írásod így ebben a formában megtévesztő és nem is nagyon értelmezhető legalábbis számomra. Nem is értem, hogy jön ide Godó István 2011-es bejegyzése.

2014.08.22. 09:35
sicc

Sziasztok ! 24.-én déluán a katolikus templomban lévő Tábortűz Singers fellépés hány órakor lesz  meg tudná mondani valaki ?  Köszönöm :)


2011.09.11 17:58
Godó István

„  

       Üdvözlök minden fórumlátogatót a Tábortűz Singers nevében!

 

 Néhány napja közszájon forog és már itt is szóba került a bizonyos „6 perces”fellépés. Ezzel kapcsolatban szeretnék egy-két dolgot tisztázni.

 Először is: Minden felkérést megtiszteltetésnek tekintünk, főleg ha az lakóhelyünkről érkezik. Így vagyunk a falunappal is. A 6 percet már sikerült „felalkudni”15 percre. Erre azért volt szükség, mert nem szerettük volna, ha a beszerelés tovább tart, mint az előadás. Ha ez a szűk negyed óra valakitől elvesz értékes műsoridőt mi- fájó szívvel bár- lemondunk erről a lehetőségről. Akik ránk kíváncsiak megnézhetnek bennünket 24.-e délután a katolikus templomban, valamint 25.-éna Lovaspályán , a Magyarok Vásárán. Mindkét alkalommal 30-40 percben.

 Másodszor: Nem ismerjük a részletes műsortervet, így csak reméljük, hogy a minőség nem megy a mennyiség rovására. Emlékezzünk a tavalyi jótékonysági estre. Nagyszerű és nemes kezdeményezés volt, csak nem értem, hogy aki életében megtanult egy verset, „uram-bocsá” látott már citerát, azokat miért kell mind egy műsorba bezsúfolni.  4-5 hasonló produkció, egy fellépő több szerepben is megmutatkozik /mint a vándor-színtársulatoknál/, egy-két –valljuk be-„nem-színpadképes”előadás, ami a közönség és a hozzátartozókon kívül csak az előadóknak volt kínosabb. A kevesebb több lett volna!

 Harmadszor: Tudjuk, hogy „szurkolóink”mellet jó pár ellendrukkerünk is van. Legyen is, teher alatt nő a pálma. A Tábortűz Singers minden fellépésére felkérést kap, amit köszönettel elfogadunk, igyekszünk az alkalomhoz és a helyhez illő műsort előadni. Az építő jellegű kritikát szívesen vesszük, de a fanyalgók és az ellenségeink álljanak ki és csináljanak jobbat! Várjuk őket a színpadon! / Úgyis bővíteni akarjuk a hangszeres szekciót! /

 Mindezek mellett! Köszönjük a Soponyai Önkormányzat támogatását, a Jobbik helyi és csőszi szervezetének, valamint a Soponyai Nyugdíjas Klubnak a számos meghívást!

 

 Vegyünk minél többen részt a szept.24-25.-i programokon! Mutassuk meg KÉMER-i barátainknak, hogy Soponya is tud jó rendezvényeket csinálni! Ne csak „K.Ferenc”és „Verekedős István” mozgassa meg környék lakóit!

 

 Mi pedig mindenkit szeretettel várunk fellépéseinken, most és a továbbiakon, valamint a decemberi születésnapi koncerten a  Civil Egyesület családi napján!

   

 

     Üdvözlettel: Godó István, Tábortűz Singers

 

2014.07.23. 09:48
forgó

Tilos diót szedni!

-Kivéve a gyevi bírót.

Tilos a horgászat az egyesületi tavon !

-Kivéve a gyevi bírót.

Tilos tüzelni a kerti hulladékot !

-Kivéve a gyevi bírót.

2014.07.22. 20:35
Szerk.

Engem is riasztottak a tűzhöz és valóban meggyőzödtem róla Soponyán egy rendeletnél a kivétel csak erősíti a szabályt. Természetesen ezért is én kérek elnézést! :)

2014.07.22. 19:30
Őszapó

Igaztörténet. 

Tegnap este a nagy hőség miatt nyitva volt az ablak.

9óra tájban arra lettem figyelmes,hogy rettenetes füst szag jön be az ablakon.

Gondoltam mindjárt vége lesz a műsornak és megnézem ki nem tudja milyen nap van ma. Hát láss csodát kimegyek az utcára és nem látom a szomszéd házát.

Na én úgy tudom,hogy kedden lehet tüzelni.Hát elindultam felderítő útra.Mentem mendegéltem és 10órakór rábukkantam a még füstölgő kupacra. Na hát itt van a Munkácsy utca füstszelleme. El is szidtam a Tolna megyei felmenőit.

 

 

 

2014.06.24. 21:59
Szerk.

Jegyzőkönyvbe vett kritika.

Nem az első eset, hogy a Soponya G-portálon megjelent információknak nem igazán örülnek Önkormányzatunk előjáróinál, a 2014. január 28.-án testületi ülésen az Erste Bank hitelfelmondó levele miatt került középpontba ismét a honlap. Az oldal szellemiségéről megjelent véleményeket megosztom, és még nem is kommentálom ezt mindenki maga döntse el.

„Simon Zoltán képviselő:

A G-portalról az a véleményem, hogy megpróbál demokratikus, igazmondó felületként viselkedni, de nem az.

Dr. Ulcz Gyula alpolgármester:

Manipulál.”

Az ügy teljes egészében a 2014. 01. 28. jegyzőkönyv alatt olvasható

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG