*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2011.
2011. : Második Falu Karácsony.

Második Falu Karácsony.

Szerk.  2011.12.19. 18:43

"Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni."

Márai Sándor


  

Karácsony közeledtével egyre inkább várunk valami csodára, most szombaton Soponyán megtörtént. Valami megfoghatatlan önzetlenséggel, kisebb - nagyobb segítségekkel, felajánlásokkal sikerült megvalósítani a Civileknek szervezetnek a második Falu Karácsonyt. Az előző évhez képest sokkal többen jöttünk össze ünnepelni, így többen a helyszínen álltak be segíteni, hogy zökkenőmentesen folyjon az ünneplés. A délután két órakor kezdődő teltházas rendezvény este fél tízig tartott, melynek hangulatában angyalok jártak végig közöttünk. Nem szeretnék senkit kihagyni a segítők és támogatók közül ezért név nélkül még egyszer mindenkinek: KÖSZÖNJÜK!!!!

Kora délután játszóházban készíthettek karácsonyi díszeket a gyerekek. Közben a felnőttek főzni kezdték az üstökben a teát és a forralt bort, hagymás zsíros kenyeret készítettek, kukoricát pattogattak, a vendégek közül pedig sokan nem üres kézzel, hanem apró süteményekkel érkeztek, melyet közös asztalra helyeztünk. Az óvoda karácsonyi mézeskalács vására pár óra alatt elkelt, melynek bevételt az intézményre fordítják.
A négy órakor kezdődő önkormányzati adventi gyertyagyújtás után műsorok színesítették az estét. Elsőnek az Általános Iskola tanulói betlehemeztek, majd Simon Nikolett és Simon Renáta citeráztak. Lélek felemelő musicalt énekelt Vollár Katalin. Könnyed vetélkedő követte az éneket Németh Gáborral, ismét játékos feladatokkal kellett megbirkózni a bátor családoknak az év legjobb családja címért. Kátai Dávid nehezítette a versenyt a versben elszavalt karácsonyi pop dalokkal. A háromtagú zsűri ismét a kihívó tavalyi győztes Magyar családnak ítélte oda a díjat.
Zárásként a tavaly Civil Napon formálódott, majd szintén a múlt Falu Karácsonyon debütált Tábortűz Singers koncertezett. Az elmúlt egy évben számos rendezvényen fellépett csapat egész estés műsorral készült. A szünetben Pataki István rövid filmjét nézhettük, mely meghitt karácsonyi gondolataival felkészíthetett lélekben a közelgő Ünnepre.
 
  
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 

"Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája."

Csitáry-Hock Tamás

Boldog Békés Karácsonyt Kívánunk Mindenkinek!

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!