*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2009.
2009. : Visszavonulásba

Visszavonulásba

Szerk  2009.03.03. 20:16

Idén településünk több meghatározó személyisége megy nyugdíjba.


 
Ebben az évben sokan kérik nyugdíjazásukat, már akinek lehetősége van. A visszavonulás köszönhető a bizonytalan nyugdíjrendszernek is, hiszen akinek a kora vagy szolgálati ideje megvan már inkább a jelenlegi, már biztos nyugdíjas éveket válassza. Így történhetett, hogy  az év elején többen bejelentették nyugdíjba vonulásukat. Erről a kialakult helyzetről informálódott honlapunk Hollósi László polgármester úrnál.
 
Csóka György jegyző a képviselő testület jóváhagyása mellett korengedménnyel vonul nyugdíjba, ezt a legutóbbi testületi ülésen szavazták meg. Jegyző úrnak 40 év szolgálati ideje van a hiányzó időszakért a falunak kell zsebbe nyúlnia. A képviselő testület döntését azzal hozta meg, hogy a későbbi körjegyzőséggel megoldott munkakör megtakarításaival megtérül e „befektetés”.

Ugyancsak most jelentette be pedagógusi visszavonulását, Káliz Sajtos József  irodalom, történelem szakos tanár is. 41 év közalkalmazotti jogviszony mellett 1981 szeptemberétől tanít a soponyai általános iskolában. Folyamatosan tagja a képviselő testületeknek melyekben a Kulturális Bizottság elnöke, létrehozója és kuratóriumi elnöke a Soponyáért Alapítványnak. Főszerkesztője előbb a Soponyai Hírvivőnek majd a Sárvíz Tükör nevű helyi lapoknak.

 

 

Iskola váltás előtt.

Tavaly év végén jelentette Szecsődi Józsefné is, hogy elhagyja az iskola igazgatói székét. Babus néni 1975-től tanít és 1991-től igazgatója iskolánknak. Bár már idén nyugdíjasként dolgozik lelkiismeretesen befejezi ezt a tanévet. Utódjáról sokat sejthetően beszélt a képviselő testületnek, ebből idézünk:  
„ Mivel minden bizonytalan, éltem a lehetőséggel. Ehhez képviselő-testületi döntés nem kellett, az abai iskola nevezett ki a helyi képviselő-testület javaslatára. Így lesz az utódommal is. Biztos vagyok abban, hogy az a vezető kerül a helyemre, akivel sokáig együtt dolgoztam. Június 30-ig dolgozom……Egy intézménynek szégyenére válna, ha nem lenne megfelelő ember az utánpótlás kinevezésére. Kérem a képviselő-testületet, hogy időben kell dönteni a tagiskola vezető és a helyettes kinevezéséről”.
 

A portál megkérdezte polgármester urat, hogy a személy akiről Babus néni beszélt megnevezhető-e? Mivel nem kell megpályáztatni a tagiskolai igazgatói állást könnyű döntése lesz a testületnek. Így minden bizonnyal a mostani igazgatóhelyettesi posztot betöltő Hollósi Lászlónéra esik a választás, aki évek óta dolgozik már iskolánkban. –ezt erősítette meg polgármester úr is. Aba pedig szinte biztosan elfogadja a soponyai testület által támogatott személyt. A folyamat későbbi alakulásáról folyamatosan beszámolunk itt az oldalon. Most ami biztos a nyugdíjba vonulások és ehhez kívánunk mindenkinek békés, nyugodt, ugyanakkor aktív éveket.   

Véleménye van írja meg itt a fórumon!!!

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!