*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2009.
2009. : Adózzunk a helyi költségvetésnek.

Adózzunk a helyi költségvetésnek.

Szerk.  2009.02.22. 21:11

 Kell-e kommunális adó?


 
 
Varga Zoltán képviselő kereste meg az oldalt, mert rossz a fizetési morál a kommunális adó törlesztésénél. Jelenleg 6000 forint/ év házanként a kirótt adó mértéke. Varga Zoltán többször támadta e helyi adó jogosságát testületi üléseken, mert igazságtalannak tartja a lakossággal szemben ezt az adó fajtát. Főleg úgy, hogy az elmúlt években egyetlen centiméter járdát, utat vagy esetleg játszóteret építetek, volna belőle.
 A családok ezen felül még külön fizetik a szemétszállítást és pluszként a csatorna-beruházás egységenkénti részleteket is. A képviselő testület többsége eddig mindig kitartott a kommunális adó megtartása mellett, mondván fontos részét képezi a költségvetésnek, és az önkormányzatnak szüksége van erre -az idei 3.012.000 forint- bevételi forrásra.
 Amúgy is sok pénzt emészt fel a közterületek nyírása rendben tartása- ezt Hollósi László polgármester úr is erősítette meg honlapunknak.- Az idei költségvetésben szereplő kommunális adó a csatornázás utáni útburkolat felújításra fogjuk költeni ígérte.
Mint azt már Önkormányzatunk adóügyi előadójától Simonné Balogh Ágnestől megtudtuk 666 adóalanyból 35 fő adómentes, és 108 személynél van maximum fél éves adótartozás, ami jónak mondható, mert legkésőbb a felszólításnál már mindenki eleget tesz állampolgári kötelezettségének. Az elmúlt években nem fizetés miatt senkinél nem volt szükség behajtásból kifolyólag végrehajtást alkalmazni.

A település meddig él ezzel az adó fajtával csak a képviselő testületen múlik legalábbis egy ideig, mert a kormány megszüntetni készül a kommunális adót, de helyette bevezetné az ingatlan adót amellyel valószínűleg továbbra sem fognak mentesülni a polgárok a közösbe való fizetéstől. 

Írja meg véleményét itt a fórumon!!!

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!