*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2009.
2009. : 15 éves a nyugdíjasklub

15 éves a nyugdíjasklub

  2009.01.29. 22:12

Ünnepség a Művelődési Házban.


 
 
2009. január 26-án a Művelődési Házban jubilálta 15 éves fennállását a soponyai nyugdíjasklub. Nagyszabású, reprezentatív ünnepség volt, mely méltó az elmúlt években a településünkön kívül is elismert klubhoz. Falunk időseinek szerveződése példa értékű a fiatalok számára, hogy mit is jelent az egymással törődés, elfogadás, tolerancia és a közösség összetartozása milyen erőt és eredményeket hozhat. A délután kezdődő ünnepséget Balogh Istvánné Marika néni nyitotta meg s rögtön egy perces néma csenddel emlékeztek azokra, akik már nem ülhetek ott, köztük az alapító Mika Lászlóné Irma nénire és még a 19 eltávozott tagra. A megemlékezés után Baloghné Marika néni ünnepi beszédében megpróbálta röviden összegezni a klub 15 év töretlen sikerének titkát. Ebből idézzünk:      
 
 
 
Két vezető: Képli Jánosné 2007-ig és Balogh Marika néni jelenlegi, sajnos az alapító Mika Lászlóné már nem ülhetett közöttük.
 
   „A soponyai nyugdíjas klub 1994. január 26.-án tartotta első összejövetelét 47 taglétszámmal Mika Lászlóné vezetésével, ő sajnos 2005 októberétől már nincs köztünk. Majd ezután Képli Jánosné volt a nyugdíjasklub vezetője, de sajnos betegsége miatt rövid ideig 2007. január 1.-ig tudta vállalni a klubvezetését. Ezúton is köszönjük lelkiismeretes munkáját. Ekkor a nyugdíjasklub tagjai felkértek és megválasztottak erre a feladatra, melyet szívesen vállaltam és folytatom természetesen, ha egészségem és energiám is úgy engedi. Jelenlegi taglétszámunk 41 fő 2007. októberben nevet adtunk a nyugdíjasklubnak „Őszi Napsugár” nyugdíjasklub lettünk. Tagjai vagyunk a Nyugdíjasklubok és idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetség Fejér megyei szövetségének. Programjainkban igyekszünk figyelembe venni a szövetség útmutatásait. Az önkormányzat, a községünkben működő szervezetek, az iskola, az óvoda által kezdeményezett programokat tevékenyen segítjük melyek a klub, a község és a lakosság érdekeit szolgálják. Célkitűzéseink között mindig a tartalmas szórakozás, a kikapcsolódás kapott hangsúlyt. Hiszen meg kell találni az új feladatokat, célokat, módszereket, hogy korszerű életünk, a kreativitás, a siker párosuljon a jókedvvel, a vidámsággal. A klub egy része évek óta énekléssel, tánccal, zenével is vonzza közösségbe a tagokat. A nyugdíjasklub feladatának tekinti tapasztalataink továbbadását a fiatal generáció részére, amely úgy valósul meg, hogy a fiatalokat bevonjuk a klub életébe, hiszen egyre többször hívjuk őket és hívnak bennünket programjaikra. De nem feledkezünk meg azokról a társainkról sem, akik betegségük miatt nem tudják látogatni programjainkat. Nekünk fontos a kapcsolat. Nem feledjük alapító tagjainkat, azokat akik előttünk jártak, akik utat és fényt mutattak. Hálásak vagyunk azoknak akik maradandót alkottak. Köszönjük hogy megajándékoztak bennünket egy azóta is működőképes, önszerveződő közösséggel. Reméljük hogy a nyugdíjasklub még sok évfordulót él meg és tölt el együtt. Köszönjük a teremtőnek, a sorsnak, hogy még egészségben egymásért cselekedve, összefogásban és példamutatásban szeretetben töltjük együtt napjainkat.”

 

 

Hollósi László községünk polgármestere, és Sajtos József a Kulturális Bizottság és a Soponyáért Alapítvány kuratóriumi elnöke is beszédet mondott

 

    

Köszöntötte őket Rubina Sándor a Nyugdíjasklubok és Idősek „ Életet az éveknek” Országos Szövetség Fejér megyei elnöke és Sándor Andrásné tikár is. Jobb oldali kép: Az alapító tagok emléklapot és ajándékot kaptak.

 

  

A település óvodásai és iskolásai műsorral kedveskedtek.
 
 
  
Kedves pillanatok - A klub születésnapi tortáján a gyertyát a legidősebb tag Szabó István gyújthatta meg, és az alapító tagok állhatták körül.
 

 

Szecsődi Rita a Délibáb népdalkört vezeti, itt Szabó Pista bácsit köszönti, de senki nem távozhatott üres kézzel a gyerekek apró ajándékokat készítettek.

 

 

Ünnepi vacsora saját készítésű házias süteményekkel, ízre amit csak a nagymamák tudnak.
 

/ NAGYOBB MÉRETEKÉRT KATT A KÉPEKRE!!!/      

   Véleménye van a nyugdíjasklub ünnepségéről írja meg itt a fórumon!!!

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!