*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Jegyzőkönyvek
Jegyzőkönyvek : 2011. március 10. képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyve.

2011. március 10. képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyve.

  2011.03.19. 21:53

Jegyzőkönyv  II. rész


 2.)     Soponya Nagyközség Önkormányzat és intézményeinek 2011. évi költségvetéséről szóló rendelet megalkotása

 
Előterjesztő: Béndek József polgármester
Előadó:           Béndek József polgármester
 
A 483-2/2011. számú előterjesztés a jegyzőkönyv 3. számú mellékletét képezi.
 
Béndek József polgármester:
Az előző ülésen tárgyaltuk a költségvetésünket. Tartalmazott 15 millió Ft hitelt, és az volt a vélemény, hogy dolgozzuk át a költségvetést úgy, hogy ne legyen hitel, illetve hiány. Ennek szellemében megnéztük a költségvetési sorokat, és csökkentési korrekciót végeztünk. A bevételeket szerény módon tudjuk növelni. Ily módon a 15 millió Ft hitel kikerül a költségvetésből. Ismertetem a tervezett költségmegtakarításokat és tervezett bevételeket, amit a Pénzügyi Bizottság a tegnapi nap folyamán megtárgyalt, elfogadott.
Az intézményi társulás miatt az előző tervezet nem tartalmazott 3 millió Ft-ot, mert csak akkor lehet betervezni, amikor megjön a pénz. Nyáron lehetne ezt megtenni, de ez fix összeg, ezzel számolni kell. Bevételi soron a mezőőri járulékok emelését céloztuk meg. Megnéztük a lehetőségeket.
 
Nagy Zsolt képviselő 17:30 órakor érkezett, így a képviselő-testület létszáma 6 főről 7 főre emelkedett, mely a határozatképességet nem befolyásolta.
 
Béndek József polgármester:
Tavalyi évben a mezőőri járulék befizetése fegyelmezetten zajlott. Az idei tervünkben azt szeretnénk, ha 800 ezerről 1.300.000.-Ft-ra emelkedne. A járulék beszedése érdekében ezért mindent meg kell tennünk. A bérleti díjak emelése, ingatlanokra, közterületekre vonatkozik. Ezek a díjak 2000. és 2005 között lettek megállapítva, ezeket aktualizálni kell. Óvatosan kell ezzel bánni. Közterület használat van olyan is, ami után a használók nem fizetnek bérleti díjat. Ezt rendbe kell tennünk, hogy igazságos legyen. Egységes rendszerbe kell ezt foglalnunk.
A tervezett költségcsökkentés: a hivatali költségvetésnél a költségtérítést csökkentettük 500 ezer Ft-tal. A művelődési ház működését, az itt dolgozó emberek, a nyitvatartási rendszer, a rezsi költségek tekintetében felülvizsgáljuk, és mintegy egy millióval kívánjuk csökkenteni a költségeket. A mezőőri költségek csökkentése érdekében, csökkenteni kívánjuk a létszámot, vagy megszűntetjük a szolgálatot. Viszont akkor le kell mondanunk a földtulajdonosok által fizetett járulékról, és meg fog szűnni az állami támogatás is. A tavalyi évben 600 ezer Ft-tal támogatta az önkormányzat a mezőőri szolgálatot. Normál esetben, amikor mindenki befizeti a járulékot, akkor 1-1,2 millió Ft támogatást jelent, amit hozzá kell tenni az önkormányzatnak. Amennyiben a földtulajdonosok vállalják, hogy a különbözetet megfizetik, akkor maradhat a szolgálat és mi költségvetésünket ez nem fogja befolyásolni. Nyilván a döntések embereket érinthetnek, és ez a legkényesebb dolog.
A civil szervezetek támogatási rendszerét megváltoztatnánk. Egymillió Ft-ot terveznénk, és az a fölötti részt pályáztatási rendszeren keresztül juttatnánk el a szervezeteknek. Lenne egy alapösszeg, és lenne egy nagyobb rész, kb. 3 millió Ft, amire pályázhatnának a szervezetek. Ez esetenként több is lehet, mint amit eddig kapott a szervezet. A támogatás rendszere változna meg, mert sajnos vannak olyan szervezetek, akik semmit nem tesznek és el sem számolnak a támogatással. A képviselők tiszteletdíját az intézményeknél, vagy a civil szervezeteknél jelenítenénk meg, akiknek egyébként is felajánlják. Azt tudni kell, hogy öt képviselő nyilatkozott, hogy melyik szervezetnek adja oda a tiszteletdíját. A részleteket meg kell még vizsgálni. Ez egyfajta változtatást jelentene.
Ezekkel a tervezett módosításokkal, el tudnánk érni azt, hogy a beruházási soron, a fejlesztésnél némi emelkedést tudnánk elérni. Az eredeti költségvetés csekély összeget tartalmazott fejlesztésre. Az a célunk, hogy forrást tudjunk teremteni a fejlesztésekre, beruházásra, és a pályázatokhoz az önrészt elő kell teremteni. Ezek a változtatások, amit a Pénzügyi Bizottság tegnap megtárgyalt, és elfogadásra javasol.
Van-e hozzáfűzni való, kiegészítés?
 
Simon Zoltán képviselő:
Mennyi a becsült hatása a változtatásoknak?
 
Béndek József polgármester:
Ezekkel a változtatásokkal 251 millióról 247.100.000.-Ft-ra módosul a főösszeg, a hiány megszűnne, a fejlesztésekre fordítható összeg emelkedne 1,5 millió Ft-tal. Azt gondolom meg kell próbálni végrehajtani ezt a költségvetést.
 
Varga Zoltán képviselő:
Az önkormányzat 39 fő rövid távú és 3 fő hosszú távú közfoglalkoztatást tervez. Mit jelent a hosszú távú foglalkoztatás?
 
Béndek József polgármester:
A hosszú távú foglalkoztatás 12 hónapot jelent.
 
Varga Zoltán képviselő:
Ki fogja eldönteni?
 
Béndek József polgármester:
Létszámot jelent, személyek nélkül. 3 főt kell 12 hónapig foglalkoztatni. A 39 főnél maximum 4 hónapig lehet számolni.
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző:
2-4 hónap között, napi 4 órában lehet őket foglalkoztatni.
 
Béndek József polgármester:
Bérpótló juttatásban részesülők és szociális segélyezettekről van szó. Jelenleg 44 fő van, ez áprilistól növekedni fog, 50-60 fővel kell számolnunk. A foglalkoztatási keret 39 fő és négy hónapig kell őket foglalkoztatni. Akit legalább egy hónapig nem foglalkoztatunk, az nem kerülhet vissza a Munkaügyi Központhoz. Mindenkit foglalkoztatnunk kell.
 
Varga Zoltán képviselő:
Maradnak fűnyírós emberek?
 
Béndek József polgármester:
Persze, csak változni fog a személyük. Sajnos ez nehézséget fog nekünk jelenteni.
 
Varga Zoltán képviselő:
Van-e rá lehetőség, ne protekciós legyen valaki, meghirdetni, és gondolom, férfi legyen?
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő:
Ez diszkrimináció.
 
Béndek József polgármester:
Ha nem akarunk gondot magunknak, nyilvánvaló, hogy férfiembereket fogunk választani. Ugyan azok fognak megjelenni, akik tavaly is dolgoztak.
 
Varga Zoltán képviselő:
A fűnyírás piszkos munka.
 
Béndek József polgármester:
Tudom, kapnak védőruhát.
 
Varga Zoltán képviselő:
Van-e rá lehetőség, mert tisztálkodni kell nekik.
 
Nagy Zsolt képviselő:
Zoli, ez a költségvetés. Az egyebeknél hozd fel ezeket a kérdéseket.
 
Varga Zoltán képviselő:
Ezek kiadások, ezért akartam megkérdezni.
 
Béndek József polgármester:
A közcélú foglalkoztatásnak van önrésze, amit megterveztünk, személyi jellegű kiadásokat tartalmaz. A ruházatot más forrásból kell biztosítani, vagy pályáznunk kell rá.
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző:
Pályázni lehet az eszközökre és munkaruhára, a foglalkoztatás költségeinek bizonyos százalékában.
 
Béndek József polgármester:
Változni fognak az emberek, ez probléma lesz.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő:
Zoli, ha mindent meg akarsz nekik teremteni, amikor azon törtük a fejünket, hogyan faragjunk le 2-3 millió Ft-ot a költségvetésből, hogyan vontunk el juttatásokat. Most azon törtjük a fejünket, hogy mindenki kapjon új ruhát, ha belép, akkor gondold el mit vettünk ki a költségvetésből? Semmit. Végig kell gondolni. Egy folyamatot elindítunk, annak van költség és bevételi oldala is. Örüljünk, hogy tudjuk őket foglalkoztatni.
 
Béndek József polgármester:
A lehetőség lecsökkent, ezt tudomásul kell venni. Viszonylag szerencsések vagyunk.
 
Varga Zoltán képviselő:
Kérdezem én, hogy a kultúrházat vállalkozásba nem lehet-e kiadni? Itt van, üzemeltesse, és nem kerül nekünk 6 millió Ft-ba.
 
Simon Zoltán képviselő:
Egy ember mindent meg tud csinálni a kultúrházban. Tegnap arról beszéltünk olyan embert kell találni, aki gazdája lesz a művelődési háznak.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő:
Ha kiadod vállalkozásba, az lesz a cél, hogy minél magasabb bevétele legyen. Most gondot jelent, hogy 500.-Ft a báli belépőjegy. Ha kiadjuk vállalkozásba, lehet 5 000.-Ft lesz a báli belépő. Azért is fizetni kellene, hogy itt ülésezünk. Nem is lehet kiadni.
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző:
A kulturális feladatok egy része kötelező önkormányzati feladat, akkor nekünk is bérelni kellene a termet.
 
Béndek József polgármester:
A Pénzügyi Bizottsági ülésen azt mondtuk, hogy ezek hasznosítható gondolatok. Ezekkel teendőnk lesz, fél évig követjük a költségek alakulását.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő:
Örülök, hogy ez a költségvetés sokkal korrektebb, mint az előző volt. Ez megnyugvás mindenkinek. Nincs ott a 15 millió Ft hitel. Ez olyan költségvetés lesz, amit még lehet kezelni. Elfogadható és ezt meg kell csinálni.
 
Simon Zoltán képviselő:
Nullásra beállítottuk, ez egy közös eredmény azt gondolom. Van-e olyan szándékunk, hogy elemezzük tovább és még találunk x millió Ft-ot?
 
Béndek József polgármester:
Ezzel folyamatában foglalkoznunk kell, és finomodik a gazdálkodásunk. Korrekcióra majd szükség lesz, de nem baj.
 
Simon Zoltán képviselő:
Tehát akkor folytatjuk, elemezzük és próbálunk még keresni lehetőségeket. A hivatal táblázatban hónapról-hónapra kimutatja a költségeket. Az a javaslatom, hogy csináljon ilyet az iskola és az óvoda is.
 
Némethné Forró Zsuzsanna pénzügyi főelőadó:
Az óvodáé benne van a táblázatban.
 
Hollósi Lászlóné képviselő:
Nekünk van ilyen kimutatásunk.
 
Béndek József polgármester:
Belenyúltunk olyan intézményi költségvetési sorokba, amikbe eddig nem. Teljesen Abára kellett hagyatkoznunk, de mi magunknak készítsük el folyamatosan és követni tudjuk a költségek alakulását.
 
Hollósi Lászlóné képviselő:
Mióta én vagyok, ez a kimutatás megvan.
 
Simon Zoltán képviselő.
A képviselők megnézhetik, akár ellenőrzési oldalról is, de olyan oldalról is, hogy akár segíteni kell.
 
Béndek József polgármester:
Erre ígéretet tettem, ebben támogassatok engem.
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző:
A Pénzügyi Bizottságnak van ellenőrző funkciója is.
 
Béndek József polgármester:
Kötelessége is ellenőrizni a gazdálkodást a bizottságnak.
 
Varga Zoltán képviselő:
A gyepmesteri tevékenység mennyire éri meg nekünk? Mennyire kötelező ez? Ma is elszállítottak egy kutyát, nem is volt veszélyes.
 
Béndek József polgármester:
Kötelező feladat. A szerződésnek havi alapdíja van. A költségek kicsit rajtunk is múlnak. Ma morogtam ezért. Nem biztos, hogy minden kutyát be kell fogni, ami kóborol az utcán, mert ez nekünk nagyon sokba kerül.
 
Varga Zoltán képviselő:
Tavaly volt egy érdekes eset itt a kultúrháznál. Szerettem volna lefotózni a befogott kutyát, és nem engedték. Azt mondták. Menjek innen, mert engem dob be a ketrecbe. Azért akartam lefotózni, mert arra gondoltam, lehet xy kutyája, és nem került volna pénzbe az elvitel.
 
Béndek József polgármester:
A döglött állatot el kell temetni, a kóbor kutyákat be kell fogni.
 
Simon Zoltán képviselő:
Ha én beviszem magánemberként a kutyát a menhelyre, nem kell érte fizetni. Az elmúlt években én több kutyát bevittem.
 
Béndek József polgármester:
Nekünk ezzel a céggel szerződést kell kötni.
 
Varga Zoltán képviselő:
A vörös iszappal kapcsolatban szerepel 1 417 ezer Ft. Ez mi akar lenni?
 
Béndek József polgármester:
A kiadás és a bevételi oldalon is fel van tüntetve. Hirdettünk egy felhívást az önkormányzatok felé. A befolyt pénz jelenleg itt van, folyamatban van az eljuttatás a két település részére.
 
Varga Zoltán képviselő:
Nem találom a kiadásokban, hogy a szemétszedők, hogy vannak elszámolva?
 
Némethné Forró Zsuzsanna pénzügyi főelőadó:
Önkormányzati igazgatási tevékenység, megbízási díjak alatt.
 
Béndek József polgármester:
Amíg közcélút nem tudunk foglalkoztatni, addig is kell szemetet szedni, és addig is kell takarítani.
 
Simon Zoltán képviselő:
Az intézményvezetők mondanak valamit?
 
Hollósi Lászlóné képviselő, tagiskola vezető:
A képviselő-testület úgy állította össze ezt a költségvetést, hogy nagyon intézménybarát. Ott voltam tegnap a Pénzügyi bizottsági ülésen. A két intézmény működtetése biztosítva van. Nyugodtak lehetünk.
 
Béndek József polgármester:
Szeretném mondani, hogy legyetek nyugodtak. Amit elhatároztunk, azt kötelességünk ellenőrizni, és ha nem jól döntöttünk, akkor korrigálnunk kell. Működni kell az intézményeknek és gazdálkodni kell.
 
Simon Zoltán képviselő:
Tavalyi évben maradt maradvány?
 
Hollósi Lászlóné képviselő:
Ez jó kérdés. Nem tudom, mert nincs tisztességes elszámolásunk.
 
Simon Zoltán képviselő:
Amit Aba nem fizetett ki, azok nincsenek itt bent?
 
Béndek József polgármester:
Amiről tudtunk, azokat figyelembe vettük. Miután nem teljes körű az abai információ, így nem merem azt mondani, hogy mindent figyelembe vettünk. A soponyai iskola abai könyvelését rendbe kell tenni, mert a jövő szempontjából nagyon fontos.
 
Simon Zoltán képviselő:
Az óvodánál maradt-e maradvány 2010. évben?
 
Kósáné Balogh Ildikó óvodavezető:
Igen, a személyi kiadásoknál kb. 1 millió Ft, a dologinál kb. 2 millió Ft.
 
Béndek József polgármester:
A dologi kiadásokat ennél nagyobb mértékben csökkentettünk az óvodában. Ezt az Ildikó tudja. A személyi kiadásokhoz nem lehetett hozzányúlni, egyedül a túlórához.
 
Varga Zoltán képviselő:
Az árnyékoló mennyibe került? Durva összeget hallottam. Miért került annyiba?
 
Kósáné Balogh Ildikó óvodavezető:
450 ezer Ft volt.
 
Varga Zoltán képviselő:
Miért lett ekkora?
 
Theisz Imre képviselő:
Ez nem tartozik ide. Ha valaki felajánlotta, meg kell neki köszönni.
 
Kósáné Balogh Ildikó óvodavezető:
A Szülői munkaközösség pénzéből van.
 
Varga Zoltán képviselő:
Az önkormányzatnak 3 mobil telefonja van. Ezek most állnak vagy üzemelnek? Ki használja?
 
Béndek József polgármester:
Egy telefon van és a Zsuzsa használja.
 
Némethné Forró Zsuzsanna pénzügyi főelőadó:
A településőröknek kellett venni telefont, de ott vannak a páncélszekrényben. Bejöhetsz, megnézheted. A védőnőnél is van egy telefon.
 
Theisz Imre képviselő:
Igazából a Gyula foglalta össze és ezt megerősíteném. A költségvetés mindig egy pillanatnyi állapotot takar. A mostani információk szerint ilyen költségvetést tudott a bizottság a testület elé vinni. Nyilvánvaló, ez a költségvetés mobil, hiszen folyamatosan változik, ahogy eddig is változott. A költségvetést folyamatosan karban kell tartani. Az összes sorra való utalás képlékeny, hiszen se a pályázati lehetőségek nem világosak, bejöhet extra kiadás is, ami miatt át kell csoportosítani. ez a költségvetés ma elfogadható, ez egy folyamatnak az eleje, ez a kiinduló pont, nem tudni mikor kell felülvizsgálni. Most erre van lehetőségünk.
 
Béndek József polgármester:
Ezekkel a kiegészítésekkel, az elhangzott módosításokkal fogadjuk el a költségvetést.
 
Simon Zoltán képviselő:
A cafeteriát hogyan állapítottuk meg?
 
Béndek József polgármester:
Ahogy a Pénzügyi bizottság tegnap megállapította. Az intézményeknél egységesen 12 000.-Ft, a köztisztviselőké pedig a törvény szerint.
 
Nagy Zsolt képviselő:
6 000.-Ft-ról volt szó. Nem született döntés, mert utána kellett nézni.
 
Hollósi Lászlóné képviselő:
12 000.-Ft-ról volt szó.
 
Béndek József polgármester:
Ki emlékszik?
 
Némethné Forró Zsuzsanna pénzügyi főelőadó:
Nem született döntés, annyi volt, hogy utána kell nézni a köztisztviselőinek, és utána lesz döntés.
 
Simon Zoltán képviselő:
Az Imrével azt javasoltuk, hogy egységes legyen. Ha a köztisztviselőkét törvény írja elő, akkor az iskolánál, óvodánál egységes legyen.
 
Némethné Forró Zsuzsanna pénzügyi főelőadó:
A költségvetésben 6 000.-Ft-tal számoltunk.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő:
Először 6 000.-Ft-ról volt szó. Miért kell ezt újra elővenni? Akkor tudunk megtakarítani ott 4 millió Ft-ot. Ha felvisszük 12 000.-Ft-ra, akkor nem takarítunk meg semmit. Megint miért kezdtük el?
 
Simon Zoltán képviselő:
Tegnap úgy zártuk a Pénzügyi Bizottsági ülést, hogy meg kell nézni.
 
Nagy Zsolt képviselő:
Megnézzük mit ír elő a törvény a köztisztviselőknél, a többieknél 6 000.-Ft.
 
Béndek József polgármester:
Én is erre emlékszem. Azt mondtuk, ha hozzányúlunk, akkor nem nyerünk vele semmit. Bennem is ez maradt meg.
 
Theisz Imre képviselő:
Beszéltünk arról, hogy a köztisztviselőknek 14 000.-Ft-os, a közalkalmazottaknak 6 000.-Ft volt beállítva. Egy szintre kellene hozni, arról beszéltünk. Akkor mentem ki megnézni a gépen a köztisztviselőknek ez jár, vagy adható.
 
Béndek József polgármester:
Javasolnám, hogy a betervezett 6 000.-Ft-tal fogadjuk el a költségvetést és a lehetőséget megvizsgáljuk.
 
Theisz Imre képviselő:
Indítsuk el ezzel.
 
Varga Zoltán képviselő:
Még kérdezni szerettem volna.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő:
Szavazunk Zoli. A polgármester úr feltette szavazásra a kérdést. Eddig kérdezhettél. Te kérdeztél ma a legtöbbet.
 
Varga Zoltán képviselő:
Sajnálom, miért nem kérdezel?
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő:
Mert nem tudok.
 
Béndek József polgármester:
Mert a Gyula érti.
 
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 5 igen szavazattal 2 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkották:
 
4/2011. (III. 11.) önkormányzati rendelet
 
az önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetéséről
 
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetéséről szóló rendelettervezetet megtárgyalta és az alábbiak szerint fogadja el:
 
Soponya Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a jegyzőkönyv 4. számú mellékletében lévő tartalommal megalkotja az önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetéséről szóló rendeletet.
A rendelet – terjedelmére tekintettel – a jegyzőkönyv 4. számú mellékletét képezi.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert és a Jegyzőt, a szükséges intézkedések megtételére.
 
Felelős:                      Béndek József polgármester
Molnárné Tarman Renáta jegyző
Határidő:            azonnal
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző:
Határozat kell a javaslatról és a cafeteria juttatás egy szintre emelés lehetőségének megvizsgálásáról.
 
Béndek József polgármester:
Aki egyetért az elhangzott javaslattal, kérem, kézfeltartással jelezze.
 
A képviselő-testület tagjai 6 igen szavazattal 1 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozták:
 
18/2011. (III. 10.) számú képviselő-testületi határozat
 
2011. évi költségvetés végrehajtásával kapcsolatos intézkedésekről
 
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a 2011. évi költségvetés végrehajtásával kapcsolatosan az alábbi határozatot hozza:
 
Soponya Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a 2011. évi költségvetés végrehajtása során
-        mezőőri járulék bevétel növelését határozza el – ennek érdekében meg kell vizsgálni a mezőőri járulék összegének emelési lehetőségét, illetve a kintlévőségek behajtását fokozott figyelemmel kíséri
-        a bérleti díj bevételek emelését célozza meg
-        a hivatali költségtérítés összegét csökkenti
-        a Művelődési Ház szakfeladaton az alapilletményt és a járulékait csökkenti, ezt létszám leépítéssel valósítja meg
-        a város-, községgazdálkodás m.n.s. szolgáltatások szakfeladaton alapilletményt és a járulékait csökkenti, ezt létszám leépítéssel valósítja meg
-        a civil szervezetek támogatását lecsökkenti
-        a képviselői tiszteletdíj összegét átcsoportosítja oly módon, hogy 5 fő képviselő tiszteletdíját pályázati rendszer keretében a civil szervezetek részére teszi elérhetővé, és 1 fő képviselő tiszteletdíját hagyja változatlanul a szakfeladaton havi kifizetéssel
-        Megvizsgálja az önkormányzat és intézményeinél dolgozók étkezési költségtérítésének köztisztviselők cafeteria juttatásával egyező mértékűre történő emelését
-        A beruházásra fordítható összeg 21 341 ezerFt-ban határozza meg.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a 2011. évi költségvetés végrehajtása során a fenti intézkedéseket tegye meg.
 
Felelős:                      Béndek József polgármester
Határidő:            2011. június 30., illetve folyamatosan
 
Simon Zoltán képviselő:
Javasolnám, hogy a Pénzügyi Bizottság vezetőjének, is adjuk meg a tanácsnok rangot.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő:
Ő nagyobb pozícióban van, mint a tanácsnok. Miért akarod őt devalválni? Ő neki van a testületben jelenleg a legerősebb pozíciója.
 
Simon Zoltán képviselő:
Javaslom, hogy válasszunk bizottságot, és hozzuk közös nevezőre az egészet. Értitek, mire gondolok. Gondolkodjatok ezen.
 
Béndek József polgármester:
Az volt a probléma, hogy a településfejlesztésnél nem tudtunk bizottságot létrehozni, mert nem tudunk az összetételben megállapodni. A kulturális bizottságnál több belső tag kellett volna, ezért maradtak a tanácsnokok.
 
 
 
3.)     A szociális és gyermekjóléti ellátásokról, a szociális és gyermekjóléti igazgatás helyi szabályozásáról szóló 2/2011. (II. 18.) önkormányzati rendelet módosítása
 
Előterjesztő: Molnárné Tarman Renáta jegyző
Előadó:           Molnárné Tarman Renáta jegyző
 
A 483-3/2011. számú előterjesztés a jegyzőkönyv 5. számú mellékletét képezi.
 
Béndek József polgármester:
A szociális rendeletből kimaradt egy szabályozás.
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző:
A rendelet egy részét nem pontosan szabályoztam. A Ket. szerint az 5 napos határidőt, 20 napra kell módosítani.
 
Béndek József polgármester:
Ezzel módosulna a rendelet. Javaslom, fogadjuk el.
 
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkották:
 
5/2011. (III. 11.) önkormányzati rendelet
 
a szociális és gyermekjóléti ellátásokról, a szociális és gyermekjóléti igazgatás helyi szabályozásáról 2/2011. (II. 18.) önkormányzati rendelet módosításáról
 
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális és gyermekjóléti ellátásokról, a szociális és gyermekjóléti igazgatás helyi szabályozásáról 2/2011. (II. 18.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló rendelettervezetet megtárgyalta és az alábbiak szerint fogadja el:
 
Soponya Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a jegyzőkönyv 6. számú mellékletében lévő tartalommal megalkotja a szociális és gyermekjóléti ellátásokról, a szociális és gyermekjóléti igazgatás helyi szabályozásáról 2/2011. (II. 18.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló rendeletet.
A rendelet – terjedelmére tekintettel – a jegyzőkönyv 6. számú mellékletét képezi.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert és a Jegyzőt, a szükséges intézkedések megtételére.
 
Felelős:                      Béndek József polgármester
Molnárné Tarman Renáta jegyző
Határidő:            azonnal
 

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg