*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Régebbről
Régebbről : 2000. Sárvíz Nap - útavatóval

2000. Sárvíz Nap - útavatóval

Dr. Hetényiné Olga arhívumából  2008.06.14. 21:16

Kistérség

Sárvíz Nap - útavatóval

 Az új híd fő tartói.
 
1994-ben kezdődött, amikor egy újságcikkre mozdulva megtettük az első lépéseket a Nádor-csatornán átívelő híd megépítésére.
A hídavatásra 1996.októberében került sor. Ez után „már csak” az utakat kellett megépíteni ahhoz, hogy településünk a Sárvíz-kistérség geometriai középpontjába kerüljön. Folyamatosan, minden évben feltártuk a pályázati lehetőségeket, és azokat sikerült maximálisan kihasználni.

Első ütemben a szárnyas apróvad teleptől az abai vízműig épült meg az út. Ennek folytatásaként a meglévő az abai csatlakozást felújítottuk és szélesítettük. Néhány hónap múlva már senki nem beszélt az útépítésről, de ez annak a jele, hogy a beruházás szükséges volt, és az út használata hétköznapi esemény lett.

 Hídavatásra várva.

 

1998-ban kezdtük Kisláng felé az útépítést, amit első ütemben a víztározóig készült el, majd az idén májusban befejeződött a második ütem megvalósítása is.
 
Az út- és hídépítés összesen több mint 195 millió forintba került. /Ez mai áron mintegy 300 milliót jelentene. /  
A pályázatok folyamán közel 80 %-os vissza nem térítendő támogatást tudtunk realizálni, a maradékot pedig a három, ill. négy település önkormányzata biztosította. /A Soponya-Kisláng összekötő út második ütemét 100 %-os támogatással sikerült megvalósítani! /A támogatások több mint 50 %-át a Területfejlesztési Tanácstól kaptuk, a többit pedig a KHVM-FVM pályázatán sikerült elnyerni.

A pályázatok készítését és a megvalósítás lebonyolítását teljes egészében a soponyai önkormányzat végezte.

Ulcz Gyula avatóbeszédet mond.

 

Az idei Sárvíz Napot ennek a beruházásnak a felavatásával nyitottuk meg. Az ünnepségen megjelentek országgyűlési képviselőink, a megye vezetői, a beruházás lebonyolításában, megépítésében résztvevők, a kistérség polgármesterei és a községek lakói is. Az ünnepi beszédek elhangzása, és a szalag átvágása után Aba , Soponya , Kisláng polgármesterei söröshordó gurításával adták át a forgalomnak a megépült létesítményt.
A nap további részében   ízelítőt kaphatott a közönség azokból a kulturális értékekből, amelyek jellemzik a nyolc települést.

Néptáncosok, nyugdíjas klubok, énekesek, sportolók szórakoztatták a nagyszámú közönséget, az esti bálra és tűzijátékra pedig már több ezren voltak kíváncsiak.

Hordógurításra készülve.

 

A kislángi sportpálya mellett rendezett napon ismételten bebizonyosodott, hogy a kistérségi együttműködés szükséges, hasznos; összefogással jobban tudjuk képviselni településeink érdekeit, adott esetben a hatékonyabbá tudjuk tenni az önkormányzati munkát, és a falvak embereinek egymáshoz való viszonya szorosabbá válik, könnyebb a baráti, családi kapcsolatok ápolása is.

Sárvíz Nap 2000.

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!