*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2014.
2014. : Füstjelek.

Füstjelek.

Szerk.  2014.06.30. 17:08

Saját, június 1. napjától élő az avar és kerti hulladék nyílttéri égetésre vontkozó rendeletét nem tartja be Soponya Önkormányzata.


 

Füstbe ment rend.

 

Mindenki kapott a postaládájába abból a rendeletből, mely a nyílttéri égetésre vonatkozik, eszerint márciustól novemberig ünnepnapok kivételével keddi napon 9-19 óra között illetve szombati napokon 9 és 14 óra között megengedett a nem komposztálható kerti avar és hulladék égetése. A rendeletet a levegő tisztasága és egészségünk megóvása miatt alkották. Az más kérdés, hogy ma 2014 június 30-án hétfőn értesíttetek a Szedres úton közlekedők, hogy csípi a szemüket a büdös fűst. A helyszínre kiérkezve a közmunkások a református temetőből kihozott koszorúkat, műanyag virágokat és mécseseket illetve további hulladékot tüzeltek. Elmondásuk szerint a Polgármester utasítására. Nem csak a napot tévesztették el, de a rendelet külön kitér a  „az égetendő növényi hulladék nem tartalmazhat semmilyen más kommunális, ipari eredetű, illetve veszélyes anyagot tartalmazó hulladékot.” Illetve az időjárás sem kedvezett a tűzgyújtásnak, mert a rendelet szerint „Égetni csak szélcsendes időben szabad. Tilos az avar és a kerti hulladék égetése szeles, párás, ködös, esős időben”. Pont ma délelőtt változó intenzitással esett az eső élénk légmozgás mellett.

A saját rendeletük több pontjának megsértéséért a jegyző szabhat(na) ki bírságot.

Ezek után hogyan várható el a lakosoktól a jogkövető magatartás?

 

Kegye(le)tlen megoldások.

 

Mivel a református temetőből származó hulladékot égettek, ezért talán érdemes szót ejteni a sírkerteknél a mai napig meg nem oldott  szemételhelyezésről. Azután, hogy több mint két éve gazdasági okokból csökkentették a  konténerek számát a régi szemétgyűjtő helyére összehordott temetői hulladékot a helyszínen égetik el. Így a katolikus temetőben kegyeletsértően régi sírok sérülnek a megoldatlan helyzet miatt.

 

 

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!