*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2014.
2014. : Szereposztások a Közösségi házban.

Szereposztások a Közösségi házban.

Szerk.  2014.03.16. 13:36

Az IKSZT (Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér) keretében felújított művelődési házba a pályázat követelményeinek megfelelően minimum egy fő főfoglalkozásút kell alkalmazni. Ennek teljesítése érdekesen alakul.


2013. év végén hirdetett Soponya Nagyközség Önkormányzata intézményvezetői állás pályázatot a Közösségi Házba január elsejei kezdéssel. A kiírás is már szabályszerűségi kihívásokkal küszködött, mivel a Közösségi Ház feladatait eddig pályázat kiírása nélkül megbízási díjas nyugdíjasokkal látták el, ezért minden képen sok aktív korú számára nyújtott volna lehetőséget. A pályázatot benyújtók csak március elején értesülhettek az eredményről, ez szintén messze meghaladta a törvényes harminc nap elbírálási időt. Illetve törvényes elbírálás sem volt, ugyanis az intézményvezető kiválasztásánál az Önkormányzati Törvénnyel ellentétesen nem a testület döntött, hanem Béndek József polgármester egy személyben. Szerencsések voltak azok, akiket legalább elbeszélgetésre behívott a polgármester úr, tőle tudjuk két személy volt erre kompetens. Azon kérdésre, hogy az eljárás során ez miszerint került kiválasztásra az alábbi választ adta:

„Pályázatok elbírálásánál nem volt fontos a részletes pályázat, döntésnél a személyes benyomás, személyes ismeretség és az előző munkahely számítottak.”

Polgármester hangsúlyozta a szépen felújított közösségi ház zavartalan működéséhez a megfelelő személyi hátterek ( a megbízási díjasokkal és a főállású személlyel )  így biztosítva látszanak.

 

Kitéve mindenféle szélnek. - Intézményvezetői pályázat decemberi hirdető táblán.

 

Az önkormányzat Kulturális és Sport munkacsoport illetékes képviselőjét telefonon kértük nyilatkozzon a kinevezésekről, de Hollósi Lászlóné nem szeretet volna az ügyben megszólalni.

Ugyan csak a kinevezésről kérdeztük dr. Ulcz Gyula alpolgármestert, aki március 4.-i elektronikus levelében tovább árnyalja a képet.

 

Személy szerint nem rendelkezem információval arra vonatkozólag, hogy bárki kinevezésre került volna a közösségi házba. A Szecsődiné tudtommal megbízásos alapon végzi a munkát, kinevezésről nem tudok.  Témában kb. 2 hete váltottunk néhány szót a polgármester úrral, aki elmondta, hogy elképzelhető, hogy új pályázatot fog kiírni, mivel  úgy érzi nem találta meg az elvárásainak megfelelő személyt. (Volt javaslatom még a pályázat előtt, de nem felelt meg a polgármester úr elképzeléseinek.)  Azóta mi történt, nem tudom!?  Végül  is, a közösségi házba a kinevezések polgármesteri hatáskörbe tartoznak, így én  a továbbiakban nem folytam bele érdemben a döntésbe.

Jelenleg egyebet a témában elmondani nem tudok.

 

Személyes érintettségből kifolyólag nem kívánunk egyenlőre több részlettel szolgálni, de március 12-én a megyei napilapban optimista cikk jelent meg a kibontakozó közösségi életről „Aktívak a fiatalok Soponyán” címmel:  

Szecsődi Józsefné, az intézmény motorja, lelke úgy fogalmazott, a kötelező feladatokon túl olyan programokkal szeretnék megtölteni a közösségi ház falait, melyre igény van. Épp ezért nem csak a civilek, egyesületek és az önkormányzat, de a fiatalok kéréseit, ötleteit is meghallgatták nemrégiben. Sikerült becsalogatnunk a fiatalabb korosztályt is a művelődési házba, s meghallgattuk javaslataikat. Meglepő módon nem csak diszkóra van igényük a fiataloknak. Javasoltak társas játékok beszerzését, illetve elindult egy néptánc tanfolyam a gyerekek kérésére mondta Szecsődi Józsefné. Hozzátette, emellett zenesarok kialakítását is tervezik, de számítógép használatára is lehetőség van."

Forrás: FMH.

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!