*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2012.
2012. : Karácsonyi meglepetés Soponyán.

Karácsonyi meglepetés Soponyán.

Kép és szöveg. Molnárné Tarman Renáta Jegyző  2012.12.23. 18:15

Soponya Nagyközség Önkormányzat Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatása 2012-ben megszervezte a rászorulók karácsonyi ajándékozását.


 

 

 

 

Ilyenkor, karácsony táján mindenkiben felerősödik a segítőszándék, különösen igaz ez a szociális ágazatban dolgozók esetében. Ők azok, akik látják, tudják és átérzik, hogy bizony vannak nehéz sorsban élők, vannak, akiknek a karácsonyfája alá a segítő támogatások nélkül nem kerülhetne meglepetés. Mint ismeretes a településen idén kezdte meg önálló munkáját a Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatás, Bocskai – Sovány Bernadett családgondozó, Vargáné Koleszár Krisztina szociális gondozó és Virág Istvánné szociális segítő munkatársakkal.

Családgondozónk a hosszú évek óta szociális területen tevékenykedik, így sok más kisebb – nagyobb karácsonyi gyűjtéshez, ajándékozáshoz hasonlóan Soponyán is megszervezésre került az akció. A közösségi média erejét is kihasználva kezdődött meg a gyűjtés, ennek során rengeteg felajánlást kaptunk úgy a településünkről, mind pedig a megyéből, sőt a megyehatáron kívülről is. A felajánlásokat a Polgármesteri Hivatalban gyűjtöttük – még „határidő lejárta” után is szép számmal kaptunk ajándékokat: tartós élelmiszert, édességet, tisztasági szereket, ruházatot, kisebb ajándéktárgyakat és játékokat, valamint egy komplett számítógépet is. Kollegáink önkéntesek segítségével csoportosították, majd dobozolták és csomagolták az ajándékokat. Az Önkormányzatnak és Polgármester Úrnak köszönhetően szép csomagolópapírokba kerülhettek, és egyetlen csomagból sem maradt ki az édesség. Rövid idő alatt a családgondozói iroda kicsi lett, így a polgármesteri irodába költöztek az ajándékok. Összesen 136 ajándékcsomag készült, és 45 családot készültünk meglepni.

 

 

 

 

 

Nagyításért katt a képekre!

Majd pedig elérkezett december 21-e: ez az a nap, amikor az ajándékok eljutottak a címzettekhez, a gazdáikhoz, hogy nekik is igazi karácsonyuk lehessen. Szintén civil közreműködőknek köszönhetően lovas kocsival vihettük el az ajándékokat, Mikulás kísért bennünket és így adhattuk át az ajándékokat, valamint a jókívánságokat. Megható volt látni, hogy az időseknek könnybe lábadt a szeme, mert nem számított arra, hogy felkeressük, örömtelik voltak azok a pillanatok, amikor egyik – másik gyermek alig bírta kivárni, hogy a Mikulás végig érjen mondatainak, már csillogó szemmel bontotta a meglepetést… Varga gyerekek otthonukban külön kis műsorral készültek a Mikulásnak, és ők is saját készítésű ajándékot adtak Neki.

Köszönet illeti minden Felajánlót, akik ebben a nehéz időszakban, anyagi hanyatlás ellenére is támogatták a rászorulókat.

Köszönjük Mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy segíthessünk! Nélkülük nem jöhetett volna létre ez a kedves meglepetés.

Az ajándékozásban nagy szerepet vállalt és megszervezte: Bocskai – Sovány Bernadett családgondozó, s akik segítettek neki: Vargáné Koleszár Krisztina, Virág Istvánné az önkormányzat munkatársai. Az Önkéntesek: a Soponyai Civil, aki a Mikulás volt, Harangozó - Bodri Hajnalka, Csányi Lászlóné, akik az ajándékok dobozolásában és csomagolásában segítettek, Ács Gyula, aki a lovaival vállalta a Kocsis szerepet, Varga István, aki rendelkezésünkre bocsátotta a kocsit, és Lendvai Anita, aki a Polgárőrséget képviselve közreműködött az ajándékok eljuttatásában.

Végezetül egy Juhász Gyula verssel szeretnénk Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánni minden Soponyai Lakosnak, a karácsonyi ajándékozást támogatónak, s minden embernek:

„Szép Tündérország támad föl szívemben

Ilyenkor decemberben.

A szeretetnek csillagára nézek,

Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,

Ilyenkor decemberben.

 

…Bizalmas szívvel járom a világot,

S amit az élet vágott,

Beheggesztem a sebet a szívemben,

És hiszek újra égi szeretetben,

Ilyenkor decemberben.

 

…És valahol csak kétkedő beszédet

Hallok, szomorún nézek,

A kis Jézuska itt van a közelben,

Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,

S ne csak így decemberben.

 

(Juhász Gyula: Karácsony felé)

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!