*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2012.
2012. : Falukarácsony harmadjára.

Falukarácsony harmadjára.

Szerk.  2012.12.17. 22:20

Idén is civilek szervezték az ünnep előtti rendezvényt, melynek most is a legfőbb üzenete: a családok töltsenek el együtt egy délutánt. Az idei mégis több szempontból rendhagyó volt múlt és jelen találkozott.


 

 

December 6-án a Mikulás lovas hintón gyakorlatilag egész nap járta a falut, iskolát, óvodát, majd este hangulatos havazásban jutott el a családokhoz.

 

A falukarácsony jó néhány szervezet, önkormányzatunk és lakosok segítségével valósult meg. Még novemberben elhatároztuk, hogy az első és második ünnepi rendezvény után megpróbálunk valami új koncepciót kitalálni. A mottónk a múlt meghitt karácsonyait összekeverni a ma fényesen csillogó, pörgős ünnepeivel.

Az előkészületek során nyolc ember esténként, összesen tíz órán keresztül díszítette a művelődési házat, melynek során több, mint száz méter girlandot és közel háromszáz piros és arany gömböt kötött fel. Eredményeként eddig nem látott terem dekorációt kreáltak.

 

 

A múlt és jelen sajátos fúziójának egyvelegében Ormándi Márta csuhészobrász spirituális, Isten közeli utazását Csendes Béla gitárművész kísérte. Kiállításra került egy száz éves helyi biblia is zsoltár könyvvel együtt.

 

A természet közelségét Gáll Róbert gyökérszobrai és Takács Tibor természetfotós képei hozták el.

 

A közösség karácsonyi asztalára sokan hoztak finomságokat a teáról és forralt borról a Jobbik helyi alapszervezete gondoskodott.

   

Kézműves foglalkozások keretében nem csak díszek készültek, de a hagyományos, régi szaloncukor készítést is megismerhették a gyerekek az óvónők segítségével.

A Simon testvérek táncháza pedig a népzene ritmusát hozta el.

Pihenésképpen a kicsiknek kora este meghitt retró diavetítést rendeztünk Csányi Tiborné Ági közreműködésével

 

 

A ma pörgős világának showját az „Egy perc és nyersz” játék vitte Bence Péterrel, mely nagy sikert aratott főleg a gyerekek körében.

 

Az estet a Best Befour együttes élő koncertje, és az éjszakába nyúló karácsonyi karaoke party zárta Pataki Istvánnal.

Együttműködő szervezetek voltak:

Soponya Nagyközség Önkormányzata, Soponyai Mesevár Óvoda, Művelődési Ház, Délibáb Népdal kör, Soponyai Polgárőr Egyesület, Jobbik Soponyai Alapszervezete, Vitalitas Egyesület, Soponyai Civilek.

Köszönet Soponya község minden segítő és a rendezvényre ellátogató polgárának!

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!