*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2012.
2012. : Jönnek a Jegyzőkönyvek.

Jönnek a Jegyzőkönyvek.

Szerk.  2012.01.11. 21:01

Újra olvashatóak lesznek a képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei. A Soponya G-portál panasszal élt a Fejér Megyei Kormányhivatalnál.


 

 

 

Az elmúlt több mint kilenc hónapban sem szóbeli, sem hivatalos írásos kérelemre nem adta ki Soponya Nagyközség Önkormányzata a testületi ülések anyagait a G-portálnak. Ezen időszak alatt többször felmerült testületi üléseken pro és kontra, hogy a lakosság miképpen férhet vagy nem férhet a jegyzőkönyvek tartalmához. Az oldal folyamatosan növekvő látogatottsága mellett a visszajelzésekből tudjuk fontos információk forrása volt a jegyzőkönyvek anyaga. A jegyzőkönyv kiadása iránti többszöri kérésre sem érkezett semmilyen válasz. A türelem végül elfogyott és a Kormányhivatalhoz fordult a Soponya Gportal. A Kormányhivatal az üggyel kapcsolatban tájékoztatást kért Soponya Nagyközség Önkormányzatától, pontosabban Molnárné Tarman Renáta jegyző asszonytól aki a következő felvilágosítást adta:

„A Polgármesteri Hivatalban tárolt jegyzőkönyvek (…..) hozzáférhetők, és azokról az igénylő az Avtv. 20§-nak megfelelően – korábbi 02/612-2/2011. szám tájékoztató levelemben foglaltak szerint – térítés ellenében másolatot kérhet. Soponya Nagyközség Önkormányzata Polgármesteri Hivatala a másolást térítés ellenében végzi. Amennyiben arra igény van, a jegyzőkönyveket pdf formátumban – módosítás ellen védett formátumban – CD adathordozón is rendelkezésre tudják bocsátani. A pendrive-re történő másolást az Önkormányzat adatvédelmi okokból nem támogatja.

A tájékoztatás értelmében (….) a jegyzőkönyvek word formátumban e-mail útján történő megküldését a jegyző a fenti adatvédelmi okokra hivatkozással utasította el.

Szerkesztői vélemény:

A fentiekre csak annyiban reagálnék, hogy az elmúlt három évben e-mailen és word-ben küldte a jegyző asszony a testületi ülések jegyzőkönyveit, eddig nem volt annyira fontos az adatvédelem. (felesleges is az aggodalom, mert nem hivatalos helyen van felhasználva a dokumentum, másrészt nyílt testületi ülésekről bármilyen módon beszámolhatok akár saját szavaimmal is - így a hitelesség csak a portálon múlik.) Amennyiben pedig mégis elutasítja az eddig bevált eljárást semmi gond, csak erről tájékozatni kellene a másik felet is, és ez mindannyiszor elmaradt (erre közérdekű adatoknál 8 nap áll rendelkezésére).

Arra a kérdésre, hogy a másodjára is közpénzen elkészített hivatalos önkormányzati oldalról szintén miért tűntek el a jegyzőkönyvek, a következő felvilágosítást adta:  

„Az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. Törvény 6.§ (1) bekezdése szerinti elektronikus közzétételi kötelezettségének Soponya Nagyközség Önkormányzata a  szolgáltató váltás miatt felmerült problémák következtében nem tudott eleget tenni. Ezen okok miatt a honlap átalakítás alatt áll, jelenleg nem találhatók meg rajta a képviselő-testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek, azonban ezt a hiányosságot mielőbb igyekeznek pótolni.”

 

No comment!

Az elmaradt jegyzőkönyvek minden esetre a múlt év végén megérkeztek, és folyamatosan feltöltésre kerülnek a szokott helyre, a szokott formátumban.

 

Hasonló cikk található 2008-ból: A Jegyző - könyvről.

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!