*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2011.
2011. : Egy elszigetelt történet.

Egy elszigetelt történet.

Szerk.  2011.07.28. 20:19

Sajátosan alakul az iskolaszigetelésre és tornatermi vizesblokk felújítására nyert Belügymisztériumi pályázat elszámolásának sorsa. Tavaly nyert Aba önkormányzata a két településnek 10 – 10 millió forintot az Önkormányzati Misztériumtól, nálunk a már említett iskola, Abán pedig az óvoda tetőcseréje valósult volna meg. Az pályázattal június 30-ig kellett elszámolni, de a történet a kezdetektől fordulatos.


A megnyert pályázati pénzek felhasználására az akkor még intézményi társulásban ( lásd: Válótársak című írásunk) működő önkormányzatok megállapodása szerint a soponyai iskola esetében Aba, míg az abai óvodánál Soponya jogosult minden szerződés, koordinációs ellenőrzés és kifizetés végrehajtására. A projektek szervezését, mivel közigazgatásilag éppen ellenkezőleg helyezkednek el az önkormányzatok átadták egymásnak. Soponyán végül megtörtént a kivitelezés, de Abán elmaradt, mert -mint Kossa Lajos nyilatkozott április 7-i ülésükön- Soponya nem tette meg a szükséges intézkedéseket.

 
„-  Június 30-ig ezekkel az összegekkel el kell számolni, kértem, hogy a szükséges lépéseket tegyék meg és amennyiben nem nyilvános eljárás keretében választják ki a kivitelezőt, akkor abai vállalkozóktól kérjenek ajánlatot.
Mivel nem tudnak teljesíteni kifizetéseket, ezért kértem, hogy tételesen mutassák ki, milyen számlák kapcsán van tartozása a soponyai önkormányzatnak. Levelem legvégén felhívtam polgármester úr figyelmét a társulási megállapodás 12. pontjára, mely szerint a közös fenntartás során keletkezett vitás kérdéseinket tárgyalásos úton egyeztetéssel kívánjuk rendezni. Sajnálatomnak adtam hangot amiatt, hogy a soponyai képviselő-testület egyoldalú, inkorrekt lépéseivel kész helyzetet teremtett, ezzel komoly anyagi és erkölcsi kárt okozott a közösségeinknek. Erre a levélre semmilyen válasz nem érkezett azóta sem.”
 
Gyakorlatilag egy huszáros vágással az abai óvodára nyert pénzt költötték el a soponyai iskolára, hogy milyen döntési mechanizmus előzte ezt meg pontosan nem tudhatjuk mert a jegyzőkönyvek megjelenését időközben az önkormányzatunk bojkottálta. Nem csak ez a honlap nem kapja, de a hivatalos oldalon sem jelenik meg, sőt még régebbieket is törölték róla. Béndek József polgármester urat levélben kerestem a hónap elején, hogy adjon tájékoztatást az esettel kapcsolatban, ki fogja visszafizetni a pályázati 10 milliót és milyen lépéseket szándékoznak tenni, de erre a levélre ez idáig nem kaptam választ. Annyit azonban elárult átcímkézéssel oldanák meg a helyzetet.
 
Most az oldal összeszedi kronológiai sorrendbe a legfontosabb eseményeket az iskola szigetelése kapcsán.      
 
 
 
2010. augusztus 18. Az abai testület felhatalmazása alapján a soponyai testület dönt az Aba Sámuel Általános Iskola Gróf Zichy János Általános és Művészeti Tagiskola épületének külső szigetelése és tornatermi vizesblokk felújítására beérkezett ajánlatokról.
Ekkor a testületi ülésen döntenek:
A műszaki ellenőri feladatok ellátójáról, ezzel a legalacsonyabb összegű szolgáltatási árat adó ÉPKONT – 08 Építési, Kereskedelmi és Szolgáltató KFT (székhely: 8123 Soponya, Dózsa Gy u 12 cégjegyzékszám: Cg 07-09-015103, képviselő Theisz Imre ügyvezető) ajánlatát fogadja el bruttó 343.750,- forinttal.
Majd érdekes helyzet állt elő, mert Hollósi László polgármester szavazásra bocsátja a munkák elvégzésére a legalacsonyabb árat adó Három Halász Kft-t. A testület 6 igen és 2 tartózkodás mellett ellenszavazat nélkül egy teljesen más jellegű határozatot hoz: A beruházás kivitelezési munkák elvégzése ügyében kiírt eljárást érvénytelennek, és egyben eredménytelenek nyilvánítja. Ajánlatkérési dokumentációt újra elkészíti és új eljárást folytat le.
 
2010. szeptember 10. Az új kivitelezői pályázat leadásának határideje.
Három árajánlat érkezik Generál Bau 2011. KFT 14.892774,- Ft , Három Halász KFT 16.892.774,- , és a 2RÉpGép Kft 18.263.125,- Ft összegben.
 
2010. szeptember 22. A testületi ülésen a képviselők 6 igen 1 ellenszavazat mellett, de csökkentett tartalommal a legalacsonyabb 12.500.000,- Ft-os vállalási árral dolgozó Generál Bau 2001. Kft ajánlatát fogadja el. Egyúttal felhatalmazzák Hollósi László polgármestert és Molnárné Tarman Renáta jegyzőt a további szükséges intézkedések megtételére, és a megbízási szerződés aláírására.
 
2010. október 3. Önkormányzati Választás új polgármester és részben új testület állt fel.
 
2010. október 28. Az új testület az időközben képviselővé vált Theisz Imre javaslatára visszavonja az előző nyertes pályázót, és újra kiírja a pályázatot a kivitelezésre. A műszaki ellenőrzést továbbra is meghagyja az ÉPKONT -08 Kft-nek.
 
2010. november 3. A soponyai képviselő testület már zárt ülésen tárgyalja tovább az iskolaszigetelés ügyét, ezt a Fejér Megyei Kormányhivatal törvényességi kifogással illeti és kihirdetésre kötelezi a Jegyzőt. Ezt meg is tette 2011. március 10. testületi ülésen. Így ezen ülésből annyit tudunk, hogy „Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a 2010. november 3. napján tartott zárt testületi ülésén úgy döntött a 170/2010. (XI. 3.) számú képviselő-testületi határozatával, hogy az Aba Sámuel Általános Iskola Gróf Zichy János Általános és Művészeti Tagiskola épületének külső szigetelésére és tornatermi vizesblokk felújításával kapcsolatban kiírt új pályázati felhívással kapcsolatos döntésével és a vállalkozói szerződés aláírásával kapcsolatos jogkört átruházza Béndek József polgármesterre.”
 
Valószínűleg a polgármester döntött a kivitelezőről és már nem tudjuk hány és milyen ajánlat érkezett. Decemberben viszont elkezdte egy eddig az ügyben ismeretlen Fodor és Molnár KFT. nyertesként a munkálatokat.
 
2011 év eleje a kivitelezéssel arányosan elkezdik kifizetni a Fodor és Molnár Kft és a műszaki ellenőrzést végző ÉPKONT -08 KFT számláit.
 
 
 
Soponyai Általános Iskola új vakolattal.- Színes valóság.
 
 
A beruházás befejeződik , de mint Theisz Imre is elismerte a március 10-i testületi ülésen  „…Aba nevén kellene futni ennek a beruházásnak, a mi nevünkön kellene futni annak a beruházásnak, ami még nem kezdődött el. Ami nálunk van pénz, az meg van, a mi pénzünk viszont náluk van, vagy nincs. Ebben kértünk segítséget…… 10 millióról van szó. Az iskolafejlesztésre, amit Aba kapott, nem közvetlenül mi. Mozgunk benne. Meg kellene várni az iránymutatást….”
2011. Június 30. Az Önkormányzati Minisztériumnak el kell számolni a pályázattal. Egy biztos: Soponyának kellett volna levezetni az abai óvoda tetőcseréjét, ami  nem készült el. Így valakinek valószínűleg vissza kell  fizetni a pályázaton nyert összeget.  
 
 
Az írásban található  jegyzőkönyvi részeket teljes szövegkörnyezetben a Jegyzőkönyvek menüpont alatt olvashatják. 

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg