***LEGFRISSEBBEK:***RENDKÍVÜLI! Ne legyen senki csőbe húzva! Szénmonoxidmérő beszerelésére előleg befizetése mellett járják a falut értékesítők! Szeretném felhívni a figyelmet az Önkormányzat, Polgármester senkit sem kötelez a szerződés kötésre.*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2015-ben is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2011.
2011. : Egy elszigetelt történet.

Egy elszigetelt történet.

Szerk.  2011.07.28. 20:19

Sajátosan alakul az iskolaszigetelésre és tornatermi vizesblokk felújítására nyert Belügymisztériumi pályázat elszámolásának sorsa. Tavaly nyert Aba önkormányzata a két településnek 10 – 10 millió forintot az Önkormányzati Misztériumtól, nálunk a már említett iskola, Abán pedig az óvoda tetőcseréje valósult volna meg. Az pályázattal június 30-ig kellett elszámolni, de a történet a kezdetektől fordulatos.


A megnyert pályázati pénzek felhasználására az akkor még intézményi társulásban ( lásd: Válótársak című írásunk) működő önkormányzatok megállapodása szerint a soponyai iskola esetében Aba, míg az abai óvodánál Soponya jogosult minden szerződés, koordinációs ellenőrzés és kifizetés végrehajtására. A projektek szervezését, mivel közigazgatásilag éppen ellenkezőleg helyezkednek el az önkormányzatok átadták egymásnak. Soponyán végül megtörtént a kivitelezés, de Abán elmaradt, mert -mint Kossa Lajos nyilatkozott április 7-i ülésükön- Soponya nem tette meg a szükséges intézkedéseket.

 
„-  Június 30-ig ezekkel az összegekkel el kell számolni, kértem, hogy a szükséges lépéseket tegyék meg és amennyiben nem nyilvános eljárás keretében választják ki a kivitelezőt, akkor abai vállalkozóktól kérjenek ajánlatot.
Mivel nem tudnak teljesíteni kifizetéseket, ezért kértem, hogy tételesen mutassák ki, milyen számlák kapcsán van tartozása a soponyai önkormányzatnak. Levelem legvégén felhívtam polgármester úr figyelmét a társulási megállapodás 12. pontjára, mely szerint a közös fenntartás során keletkezett vitás kérdéseinket tárgyalásos úton egyeztetéssel kívánjuk rendezni. Sajnálatomnak adtam hangot amiatt, hogy a soponyai képviselő-testület egyoldalú, inkorrekt lépéseivel kész helyzetet teremtett, ezzel komoly anyagi és erkölcsi kárt okozott a közösségeinknek. Erre a levélre semmilyen válasz nem érkezett azóta sem.”
 
Gyakorlatilag egy huszáros vágással az abai óvodára nyert pénzt költötték el a soponyai iskolára, hogy milyen döntési mechanizmus előzte ezt meg pontosan nem tudhatjuk mert a jegyzőkönyvek megjelenését időközben az önkormányzatunk bojkottálta. Nem csak ez a honlap nem kapja, de a hivatalos oldalon sem jelenik meg, sőt még régebbieket is törölték róla. Béndek József polgármester urat levélben kerestem a hónap elején, hogy adjon tájékoztatást az esettel kapcsolatban, ki fogja visszafizetni a pályázati 10 milliót és milyen lépéseket szándékoznak tenni, de erre a levélre ez idáig nem kaptam választ. Annyit azonban elárult átcímkézéssel oldanák meg a helyzetet.
 
Most az oldal összeszedi kronológiai sorrendbe a legfontosabb eseményeket az iskola szigetelése kapcsán.      
 
 
 
2010. augusztus 18. Az abai testület felhatalmazása alapján a soponyai testület dönt az Aba Sámuel Általános Iskola Gróf Zichy János Általános és Művészeti Tagiskola épületének külső szigetelése és tornatermi vizesblokk felújítására beérkezett ajánlatokról.
Ekkor a testületi ülésen döntenek:
A műszaki ellenőri feladatok ellátójáról, ezzel a legalacsonyabb összegű szolgáltatási árat adó ÉPKONT – 08 Építési, Kereskedelmi és Szolgáltató KFT (székhely: 8123 Soponya, Dózsa Gy u 12 cégjegyzékszám: Cg 07-09-015103, képviselő Theisz Imre ügyvezető) ajánlatát fogadja el bruttó 343.750,- forinttal.
Majd érdekes helyzet állt elő, mert Hollósi László polgármester szavazásra bocsátja a munkák elvégzésére a legalacsonyabb árat adó Három Halász Kft-t. A testület 6 igen és 2 tartózkodás mellett ellenszavazat nélkül egy teljesen más jellegű határozatot hoz: A beruházás kivitelezési munkák elvégzése ügyében kiírt eljárást érvénytelennek, és egyben eredménytelenek nyilvánítja. Ajánlatkérési dokumentációt újra elkészíti és új eljárást folytat le.
 
2010. szeptember 10. Az új kivitelezői pályázat leadásának határideje.
Három árajánlat érkezik Generál Bau 2011. KFT 14.892774,- Ft , Három Halász KFT 16.892.774,- , és a 2RÉpGép Kft 18.263.125,- Ft összegben.
 
2010. szeptember 22. A testületi ülésen a képviselők 6 igen 1 ellenszavazat mellett, de csökkentett tartalommal a legalacsonyabb 12.500.000,- Ft-os vállalási árral dolgozó Generál Bau 2001. Kft ajánlatát fogadja el. Egyúttal felhatalmazzák Hollósi László polgármestert és Molnárné Tarman Renáta jegyzőt a további szükséges intézkedések megtételére, és a megbízási szerződés aláírására.
 
2010. október 3. Önkormányzati Választás új polgármester és részben új testület állt fel.
 
2010. október 28. Az új testület az időközben képviselővé vált Theisz Imre javaslatára visszavonja az előző nyertes pályázót, és újra kiírja a pályázatot a kivitelezésre. A műszaki ellenőrzést továbbra is meghagyja az ÉPKONT -08 Kft-nek.
 
2010. november 3. A soponyai képviselő testület már zárt ülésen tárgyalja tovább az iskolaszigetelés ügyét, ezt a Fejér Megyei Kormányhivatal törvényességi kifogással illeti és kihirdetésre kötelezi a Jegyzőt. Ezt meg is tette 2011. március 10. testületi ülésen. Így ezen ülésből annyit tudunk, hogy „Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a 2010. november 3. napján tartott zárt testületi ülésén úgy döntött a 170/2010. (XI. 3.) számú képviselő-testületi határozatával, hogy az Aba Sámuel Általános Iskola Gróf Zichy János Általános és Művészeti Tagiskola épületének külső szigetelésére és tornatermi vizesblokk felújításával kapcsolatban kiírt új pályázati felhívással kapcsolatos döntésével és a vállalkozói szerződés aláírásával kapcsolatos jogkört átruházza Béndek József polgármesterre.”
 
Valószínűleg a polgármester döntött a kivitelezőről és már nem tudjuk hány és milyen ajánlat érkezett. Decemberben viszont elkezdte egy eddig az ügyben ismeretlen Fodor és Molnár KFT. nyertesként a munkálatokat.
 
2011 év eleje a kivitelezéssel arányosan elkezdik kifizetni a Fodor és Molnár Kft és a műszaki ellenőrzést végző ÉPKONT -08 KFT számláit.
 
 
 
Soponyai Általános Iskola új vakolattal.- Színes valóság.
 
 
A beruházás befejeződik , de mint Theisz Imre is elismerte a március 10-i testületi ülésen  „…Aba nevén kellene futni ennek a beruházásnak, a mi nevünkön kellene futni annak a beruházásnak, ami még nem kezdődött el. Ami nálunk van pénz, az meg van, a mi pénzünk viszont náluk van, vagy nincs. Ebben kértünk segítséget…… 10 millióról van szó. Az iskolafejlesztésre, amit Aba kapott, nem közvetlenül mi. Mozgunk benne. Meg kellene várni az iránymutatást….”
2011. Június 30. Az Önkormányzati Minisztériumnak el kell számolni a pályázattal. Egy biztos: Soponyának kellett volna levezetni az abai óvoda tetőcseréjét, ami  nem készült el. Így valakinek valószínűleg vissza kell  fizetni a pályázaton nyert összeget.  
 
 
Az írásban található  jegyzőkönyvi részeket teljes szövegkörnyezetben a Jegyzőkönyvek menüpont alatt olvashatják. 

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

www.lendvaikert.gportal.hu

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók    *****    Rendelj születési horoszkópot és 3 év elõrejelzés ajándékba a tiéd. Ne feledd a horoszkóp a lélek tükre,bele kell nézni!    *****    családi pótlék utalás 2018 - csp utalás - utalás idõpontja 2018 - családi pótlék kifizetések !    *****    Ismerd meg az Olicity párost! Minden a Zöld Íjász címû sikersorozat imádott szerelmespárjáról! Mindennap friss!    *****    SZEREPJÁTÉK! Ha aktív oldalon szeretnél játszani, nézz be és légy része egy egyedi történetnek! Csatlakozz!