*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2011.
2011. : Nyilatkozatháború.

Nyilatkozatháború.

Szerk. Miskei Anita   2011.06.14. 19:58

Az elmúlt héten Aba fizetésképtelensége miatt több cikk jelent meg a Fejér Megyei Hírlapban. Kossa Lajos a kialakult helyzetért a csatornázásban részt vevő  másik három önkormányzatot okolta, melyet  az érintett polgármesterek  közleményben cáfoltak. Kossa Lajos  erre egy újabb nyilatkozatot tett közzé a megye kedvelt napilapjában.


 

Nyilatkozatháború. - A négy település a Fejér Megyei Hírlapban harcol tovább.

 

Alábbiakban a Fejér Megyei Hírlap cikkét idézzük. 

Mérgezett kapcsolat - Kossa Lajos reagált a polgármesterek felvetéseire

"Nem először fordul elő közéleti pályafutásom során, hogy állításaim valóságtartalmát megkérdőjelezik, ezt tették a Fejér Megyei Hírlap 2011. június 9-ei számában Káloz, Sárkeresztúr és Soponya polgármesterei is. A 2011. június 7-ei képviselő-testületi ülésen elhangzott szavaimért vállalom a jogi és az erkölcsi felelősséget, állításaimat írásos dokumentumokkal tudom igazolni. Nem látszatot szeretnék kelteni, a tisztánlátásért a tényeket osztom meg a közvéleménnyel.
A polgármestertársaim által megkérdőjelezett könyvvizsgálói jelentést az a települések által javasolt szakember készítette, akit a 2008. szeptember 25-én megtartott együttes képviselő-testületi ülésen egyhangúan a négy önkormányzat által jóváhagyott határozat alapján bíztunk meg. A könyvvizsgáló mind az önkormányzatunk, mind a víziközmű-társulatok szennyvízberuházással kapcsolatos bevételeit és kiadásait ellenőrizte, összevetette, így jutott arra a megállapításra, hogy Aba több hitelt vett fel a szükségesnél, és a hitellehívások aránytalanságából adódóan a kivitelező által kiállított számlákat 331 millió forinttal finanszírozta túl.
 A polgármesterek rendelkezésére bocsátottuk a kivitelezéssel kapcsolatos iratokat, amelyek alapján a településeik vonatkozásában a szükséges felülvizsgálatok elvégzését kértük közel egy éve, ez a máig nem történt meg egyikük részéről sem.
 Aba folyószámlahitelének felmondása szoros összefüggésben van a szennyvízberuházásra felvett hitellel, ezért szorgalmaztuk 2010 szeptemberében a banki egyeztetés során, hogy a három társtelepülés soron kívül foglaljon állást a hitelaránytalanság rendezésében. Ez nem történt meg, Abának továbbra is súlyos problémát okoz egy olyan hitelállomány, amelynek jelentős részéből a társtelepülések szennyvízhálózatát finanszíroztuk meg.
 A szennyvízberuházást végző kivitelező által tavaly ősszel Aba, mint gesztor számlájáról leinkasszált 28 millió forint a költségvetési számlánkról hiányzik, amelyet azóta sem tudtunk pótolni. A folyószámlahitel felmondása miatt leinkasszált több mint 40 millió forint volt a másik csapás a jelenlegi problémánkhoz vezető úton. Aba mostani akut problémája arra a 70 millió forintra vezethető vissza, amely a szennyvízberuházás anomáliái miatt hiányzik a folyószámlánkról.
 Számomra úgy tűnik, a beruházásban csak Aba önkormányzatának elemi érdeke a párbeszéd, hisz nekünk hiányzik a 331 millió forint. A könyvvizsgáló, a műszaki bonyolító és a jogi szakértő felajánlotta, az átadott dokumentumokkal kapcsolatban személyesen tájékoztatja a testületeket.
 A pénzügyi, műszaki és jogi ügyek tisztázása érdekében Káloz, Sárkeresztúr és Soponya önkormányzatai megbízták azt a debreceni ügyvédi irodát a képviseletükkel, amely 2005-ben és 2006-ban a GEOTORR Rt.-t képviselve háromszor támadta meg a közös szennyvízberuházás közbeszerzési eljárását a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. Ha az ügyvédi irodának adott volna igazat a döntőbizottság, akkor a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt a négy önkormányzat elvesztette volna a megítélt címzett támogatást.
 A jelenlegi helyzetben a polgármestertársaim megkérdőjelezhetik az abai polgármester állításainak valódiságát, de ettől felelősségük nem lesz kisebb. Szerintem az elmúlt hónapokban polgármestertársaim és a társtelepülések testületei részéről hiányzott a jószándék, a segítőszándék és -akarat, valamint a közös felelősség érzése. A Sárvíz kistérség az összefogás által fejlődött példaértékűen. El kell döntenünk, hagyjuk, hogy a szennyvíz elmosson mindent, ami jó volt, vagy békével szívünkben felülemelkedünk önmagunkon, és megtaláljuk azt a szűk ösvényt, amin át kivezethetjük közösségeinket a lehetetlennek tűnő, emberi kapcsolatokat mérgező, de nem reménytelen helyzetből."

 2011. június. 10. péntek | Szerző: Miskei Anita

A cikk előzményei ide kattintva itt található

 

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!