*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2011.
2011. : Elmaradhat a Civil Nap.

Elmaradhat a Civil Nap.

Szerk.  2011.05.08. 18:25

Legalábbis azon levél szerint, melyet a Civil Egyesület nyújtott be a falu vezetésének, hogy ne nehezítsék meg a rendezvényeik szervezését.


 

 

Civil Nap. - Megkavarva.

Május 3-án a Polgármester kezdeményezésére a civil szervezetek vezetőinek tartott egyeztetésen levélben kérték az együttműködést az önkormányzat vezetőitől. A gyűlés eredeti célja  a községben tartandó további programok összefésülése volt. A falu első embere támogatásáról biztosította a civil szervezeteket, mely anyagi részét pályázatok útján, teljesítmény alapú elbíráláson kapnák meg a szervezetek. Az új elosztási rendszer azonban, mint a polgármester is elismerte nem jelenti valóban az egyenlő bánásmódot a szervezetek között, mert vannak egyesületek, amelyek külön elbírálás alá tartoznak. Az egyesületeknek viszont úgy tűnik, hogy cserébe több önkormányzati koordinálást kellene elviselni az eddig megszokotthoz képest. Egyik többek között például, hogy az önkormányzat, jegyzőasszony a polgárőrség autóját használná napközben, ezért ott kellene elhelyezni szolgálat után a gépjárművet az udvaron. Természetesen ez éjszaka jelentős többlet kényelmetlenséget okozna az önkéntes szolgálatot vállaló polgárőrségnek. Több tag is jelezte amennyiben ez érvénybe lép levetik a polgárőr mellényt. A Civil Egyesület is összetűzésbe került a vezetéssel a legutolsó Lovas Nap-i rendezvény kapcsán. Itt a terület használatának és annak feltételében volt más a nézőpont. Erre reagálva az egyesület levelet írt a testületnek, melyet a polgármester úr diktátumnak tartott. A beadvány teljes terjedelmében a cikk alatt olvasható. Béndek József továbbá kifejtette, hogy az önkormányzat igényt formál minden nemzeti ünnepre, így civil szervezet azokon a napokon ne szervezzen mást. Ugyancsak elmarasztaló volt azoknak a szervezeteknek és családoknak a megítélése, akik eddig testvértelepülésünkkel, Kémerrel tartották a kapcsolatot. Őket annyiban éri a változás, hogy vége az eddigi partizán kapcsolatápolásnak, a jövőben csak az önkormányzaton keresztül lehet meghívni romániai magyar családokat településünkre, betartva protokoláris rendet. –Itt szeretném megjegyezni ha az elmúlt években nem lett volna ez a pár család, akik ápolták a kapcsolatot, akkor már rég nem lenne testvér kapcsolatunk Kémerrel.- Szinte minden egyesület életébe valamilyen szinten szeretnének beleszólni. A horgászoktól a kerti tó állapotának megoldását várják és persze az is biztos, hogy annak a pár tagnak ez így rájuk mutatva túl nagy falatot jelent.

Vannak pozitív változások is néhány szervezetnél, ilyen például az itt bejelentett Tájház program, melyet a polgármester és  Szecsődi Józsefné (Babus néni) visz végbe a következő hónapokban. A lényege, mint azt ismertették, hogy egy régi házat vennének meg és újítanának fel autentikusan mindenki örömére, segítséget kérve ehhez az itt élőktől.    

 

Műsorszünet – Bizonytalan időre tolódott a rendezvény.

  

 

Tisztelt Képviselő-testület és Polgármester Úr! 

A Soponyai Civilek Egyesülete az első Soponyai Fogathajtó Versenyt megelőző sajnálatos önkormányzati döntésre reagálva az alábbiak szerint döntött.

A versenyt megelőző napon jegyzőasszonyunk az egyesületünket megkerülve és minden tájékoztatást nélkülözve egy olyan vállalkozónak adta ki a területet kereskedelmi célra, aki semmilyen támogatást nem nyújtott a verseny létre jöttéhez. Ezt mi igazságtalannak érezzük az egyesülettel és azokkal a vállalkozásokkal szemben, melyek aktívan hozzá járultak a rendezvény sikeréhez, valamint a terület használati jogát erre a napra az egyesület már megkapta azzal a feltétellel, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom soponyai alapszervezetének a hozzájárulása szükséges, melyet meg is kaptunk.  Személyes egyeztetésünk során április 8-án -melyről jegyzőkönyv készült - nem közeledtek az álláspontok, sőt ellenkezőleg távolodni látszik együttműködésünk. Mivel Polgármester Úr kifejtette, hogy helypénzt mi amúgy sem szedhetünk a rendezvényeinken ha azt önkormányzati területen rendezzük, mert az csak az önkormányzat hatásköre. Így a továbbiakban nem tudunk költséges rendezvényeket tartani, mert az esetleges helypénzek fontos pillérjei lennének a rendezvényeknek. Szeretnénk felhívni a testület figyelmet arra, hogy az eddig általunk szervezett rendezvényeket, mint például a tavalyi Civil Napot, Falu Mikulást, Falu Karácsonyt önerőből és magánemberek támogatásából oldottuk meg, most először a Lovas Napon költöttünk el mindössze harmincezer forint közpénzt a díjakra, mely igen elenyésző összeg a rendezvény nagyságához és költségeihez viszonyítva. Rendezvényeink mindig ingyenesek és színvonalasak voltak, a helyiek mellett sok vidéki embert is vonzottak.

A fentiek miatt úgy döntött az egyesület, hogy ameddig nem történik változás a rendezvényeinken árusítani kívánó kereskedők területfoglalási szabályozásában, illetve a döntés továbbra is hátrányosan érinti a szervezetet, addig nem kívánunk közösségi programokat szervezni Soponyán.

Soponya, 2011. május 2.

Tisztelettel:

             Lendvai Barnabás                    Surapka István    

             elnök                                   alelnök

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!