*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2011.
2011. : Elmaradhat a Civil Nap.

Elmaradhat a Civil Nap.

Szerk.  2011.05.08. 18:25

Legalábbis azon levél szerint, melyet a Civil Egyesület nyújtott be a falu vezetésének, hogy ne nehezítsék meg a rendezvényeik szervezését.


 

 

Civil Nap. - Megkavarva.

Május 3-án a Polgármester kezdeményezésére a civil szervezetek vezetőinek tartott egyeztetésen levélben kérték az együttműködést az önkormányzat vezetőitől. A gyűlés eredeti célja  a községben tartandó további programok összefésülése volt. A falu első embere támogatásáról biztosította a civil szervezeteket, mely anyagi részét pályázatok útján, teljesítmény alapú elbíráláson kapnák meg a szervezetek. Az új elosztási rendszer azonban, mint a polgármester is elismerte nem jelenti valóban az egyenlő bánásmódot a szervezetek között, mert vannak egyesületek, amelyek külön elbírálás alá tartoznak. Az egyesületeknek viszont úgy tűnik, hogy cserébe több önkormányzati koordinálást kellene elviselni az eddig megszokotthoz képest. Egyik többek között például, hogy az önkormányzat, jegyzőasszony a polgárőrség autóját használná napközben, ezért ott kellene elhelyezni szolgálat után a gépjárművet az udvaron. Természetesen ez éjszaka jelentős többlet kényelmetlenséget okozna az önkéntes szolgálatot vállaló polgárőrségnek. Több tag is jelezte amennyiben ez érvénybe lép levetik a polgárőr mellényt. A Civil Egyesület is összetűzésbe került a vezetéssel a legutolsó Lovas Nap-i rendezvény kapcsán. Itt a terület használatának és annak feltételében volt más a nézőpont. Erre reagálva az egyesület levelet írt a testületnek, melyet a polgármester úr diktátumnak tartott. A beadvány teljes terjedelmében a cikk alatt olvasható. Béndek József továbbá kifejtette, hogy az önkormányzat igényt formál minden nemzeti ünnepre, így civil szervezet azokon a napokon ne szervezzen mást. Ugyancsak elmarasztaló volt azoknak a szervezeteknek és családoknak a megítélése, akik eddig testvértelepülésünkkel, Kémerrel tartották a kapcsolatot. Őket annyiban éri a változás, hogy vége az eddigi partizán kapcsolatápolásnak, a jövőben csak az önkormányzaton keresztül lehet meghívni romániai magyar családokat településünkre, betartva protokoláris rendet. –Itt szeretném megjegyezni ha az elmúlt években nem lett volna ez a pár család, akik ápolták a kapcsolatot, akkor már rég nem lenne testvér kapcsolatunk Kémerrel.- Szinte minden egyesület életébe valamilyen szinten szeretnének beleszólni. A horgászoktól a kerti tó állapotának megoldását várják és persze az is biztos, hogy annak a pár tagnak ez így rájuk mutatva túl nagy falatot jelent.

Vannak pozitív változások is néhány szervezetnél, ilyen például az itt bejelentett Tájház program, melyet a polgármester és  Szecsődi Józsefné (Babus néni) visz végbe a következő hónapokban. A lényege, mint azt ismertették, hogy egy régi házat vennének meg és újítanának fel autentikusan mindenki örömére, segítséget kérve ehhez az itt élőktől.    

 

Műsorszünet – Bizonytalan időre tolódott a rendezvény.

  

 

Tisztelt Képviselő-testület és Polgármester Úr! 

A Soponyai Civilek Egyesülete az első Soponyai Fogathajtó Versenyt megelőző sajnálatos önkormányzati döntésre reagálva az alábbiak szerint döntött.

A versenyt megelőző napon jegyzőasszonyunk az egyesületünket megkerülve és minden tájékoztatást nélkülözve egy olyan vállalkozónak adta ki a területet kereskedelmi célra, aki semmilyen támogatást nem nyújtott a verseny létre jöttéhez. Ezt mi igazságtalannak érezzük az egyesülettel és azokkal a vállalkozásokkal szemben, melyek aktívan hozzá járultak a rendezvény sikeréhez, valamint a terület használati jogát erre a napra az egyesület már megkapta azzal a feltétellel, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom soponyai alapszervezetének a hozzájárulása szükséges, melyet meg is kaptunk.  Személyes egyeztetésünk során április 8-án -melyről jegyzőkönyv készült - nem közeledtek az álláspontok, sőt ellenkezőleg távolodni látszik együttműködésünk. Mivel Polgármester Úr kifejtette, hogy helypénzt mi amúgy sem szedhetünk a rendezvényeinken ha azt önkormányzati területen rendezzük, mert az csak az önkormányzat hatásköre. Így a továbbiakban nem tudunk költséges rendezvényeket tartani, mert az esetleges helypénzek fontos pillérjei lennének a rendezvényeknek. Szeretnénk felhívni a testület figyelmet arra, hogy az eddig általunk szervezett rendezvényeket, mint például a tavalyi Civil Napot, Falu Mikulást, Falu Karácsonyt önerőből és magánemberek támogatásából oldottuk meg, most először a Lovas Napon költöttünk el mindössze harmincezer forint közpénzt a díjakra, mely igen elenyésző összeg a rendezvény nagyságához és költségeihez viszonyítva. Rendezvényeink mindig ingyenesek és színvonalasak voltak, a helyiek mellett sok vidéki embert is vonzottak.

A fentiek miatt úgy döntött az egyesület, hogy ameddig nem történik változás a rendezvényeinken árusítani kívánó kereskedők területfoglalási szabályozásában, illetve a döntés továbbra is hátrányosan érinti a szervezetet, addig nem kívánunk közösségi programokat szervezni Soponyán.

Soponya, 2011. május 2.

Tisztelettel:

             Lendvai Barnabás                    Surapka István    

             elnök                                   alelnök

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg