*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2011.
2011. : Szépül a soponyai iskola.

Szépül a soponyai iskola.

Szerző: Miskei Anita   2011.01.15. 20:37

Soponya - A település általános iskolája számos célt tűzött ki a 2010/2011-es tanévre. Az intézmény vezetője, Hollósi Lászlóné számba vette az eddig megvalósult programokat.

2011. január. 13. csütörtök Fejér Megyei Hírlap


Soponya számára - ahogyan sok más kisebb településnek is - az egyik legfontosabb feladat az intézmények megtartása, színvonalas működtetése. Hiszen sokszor éppen a megfelelő szakmai színvonalú intézményi háttér - jól működő óvoda, iskola - hatására maradnak a fiatalok a településen, vagy választják a nyugodt, alig kétezer lelkes községet otthonuknak. Ennek érdekében a helyi általános iskola vezetője és pedagógusai sokat tesznek. Hollósi Lászlóné, az iskola igazgatója elmondta, például a Takács Etel könyvtárfejlesztési pályázaton 200 ezer forintot nyertek, majd az iskolakönyvtárat további 1200 könyvvel bővítették, amelyet adományként kaptak meg. Egyébként - jegyezte meg az iskolaigazgató - szükséges is a könyvtár fejlesztése, mert az igazán látogatott. A művészeti iskola 400 ezer forint támogatást nyert, amit egy tanterem felújítására, padok beszerzésére fordítottak. Gál Krisztián gyűjtött kupakokat az iskolának, majd hulladék- és papírgyűjtést szerveztek, amelyet 120 ezer forinttal jutalmaztak. A befolyt összeget az intézmény szépítésére, az iskola kiváló tanulóinak elért eredményeire fordították, hiszen nevüket márvány emléktábla őrzi.

 - Most is egy felújítás folyik. Az intézmény ugyanis 12,5 millió forintot nyert az épület szigetelésére, vizesblokkjának felújítására. Utóbbi már elkészült, a gyerekek pedig nagy figyelmet fordítanak a mosdók állapotának megóvására - mesélte az igazgatónő. Hozzátette, az épület külső szigetelése jelenleg még folyik.

 Az intézményben 150 gyermek tanul, s a környező településekről is érkeznek diákok. Ebben talán szerepet játszik a folyamatos fejlesztés, valamint az is, hogy maguk a pedagógusok is időről időre megújulnak, újabb ismeretekkel gazdagítják tudásukat. Ebben segít a laptop-program, amelynek keretében a gyerekek 46, a pedagógusok pedig két számítógépet kaptak. Továbbá az az informatikai pályázat, amelyen legutóbb több mint 600 ezer forintot nyertek. Ahogyan a bevezetett és már alkalmazott kompetencia alapú oktatás is ezt a munkát támogatja. A programok egyébként egymást kiegészítve, egymásra épülve folynak. Hiszen például 2010 szeptemberétől a kompetencia alapú oktatást tovább folytatják felmenő rendszerben, s már nem csak az első és ötödik osztályosok vesznek részt a programban. Ráadásul az új oktatási módszert ma már kiegészítik a tanulói laptop-programmal is.

Az általános iskolában nem csak a pályázati támogatások teremtenek lehetőséget a fejlődésre. Banyó Sándor munkájának eredményeként például állatfigurák díszítik az intézmény auláját. Működik bábszakkör, amelyhez bábokat, paravánokat nyertek. Továbbá ma már a vöröskereszt bázisiskolájaként is működnek. Ami az iskola és a véradók közös munkájának eredménye, hiszen az intézmény régóta ad otthont a vöröskereszt által szervezett programoknak.

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!