*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2010.
2010. : Görögországban az Arany Pávás Fűzfasíp Citeraegyüttes!

Görögországban az Arany Pávás Fűzfasíp Citeraegyüttes!

Kép, szöveg: Szecsödi Rita  2010.09.15. 22:20

2010. augusztus 16-tól augusztus 25-ig görögországi vendégszereplésen vett részt a Fűzfasíp Citeraegyüttes.

 

2010. augusztus 16-tól augusztus 25-ig görögországi vendégszereplésen vett részt a Fűzfasíp Citeraegyüttes.
A meghívást a csoport a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjén elért kimagasló szereplésén nyerte el.
A jutalom út magában foglalta a csoport szállását valamint két alkalommal való fellépési lehetőséget 20-20 percben.
Az utazási költséget, a biztosítást, az ellátást, a fakultatív programokon való részvételi költséget mindenki saját maga fizette.
De megérte!
Az egyik fellépésre egy étteremben került sor, ahol fél órás műsor és nagy siker volt az eredmény. Az étterem tulajdonosa süteménnyel, frissítővel köszönte meg a produkciót, és ő maga is megszólaltatta a citerát a zenekar vezetőjének segítségével.
A második fellépésre augusztus 22-én este 8 órakor került sor, a tengerparton felállított nagy színpadon. A halászfaluban a plakátokon kívül egész nap hangos bemondó invitálta a lakosságot és az üdülőket az esti előadásra.
A műsor egy egész órára sikeredett.
Az utat lezárták, rendőrök biztosították a forgalom elterelését, a megjelent nagy létszámú közönség miatt. Színvonalas, sokoldalú, csodálatos volt a műsor, melyet bizonyít, hogy a helyi polgármester, aki aktív résztvevője is volt az estnek – érdeklődött, kérdéseket tett fel a magyar népzenéről -, vacsorával látta vendégül a csoportot, és meghívta őket egy jövő nyári fellépésre.
A csoport egész idő alatt megkülönböztetett figyelemben részesült. VIP vendégként részt vettek a pydnai romoknál rendezett zenei esten, több alkalommal pedig, a különböző strandok esti rendezvényein. Kedvezményesen vehettek részt több fakultatív programon, így látogattak el a wellness-fövenyfürdő iszappakolására, Thesszalonikibe, Nagy Sándor kikötőjébe, a Fehér Toronyhoz és az elengedhetetlen bazárba. Meglátogatták a Világörökség részét képező Meteora sziklakolostorokat is.
Természetesen a fellépésekre való felkészülés igénybe vette a lányok és felkészítőjük nyarának nagy részét, de szívesen készültek, eredményes, sikeres, gazdag 10 napot töltöttek Makrygialoson.
Ebben a tanévben is – 2010-2011.- több megmérettetés, verseny, találkozó, szereplés vár a lányokra és már szívesen gondolnak 2011. nyarára.
A Citeraegyüttes tagjai, akik az Aba Sámuel Általános Iskola Gróf Zichy János Általános és Művészeti Tagiskola tanulói a következők: Ács Mónika, Tóth Perta, Varga Bettina – citera tanszak, Balázs Nikolett – nép ének tanszak. Felkészítő tanáruk: Szecsődi Rita – ének-zene népzene tanár, néprajzkutató.  

 

 

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!