*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2010.
2010. : Járhatatlan utakon. Csatornába folyt pénzek. Újabb folytatása

Járhatatlan utakon. Csatornába folyt pénzek. Újabb folytatása

Szerk.  2010.06.27. 18:31

A Soponya Gportál tulajdonába jutott dokumentum alapján 7 millió forint pénzbírsággal sújtotta a négy települést a Közbeszerzések Tanácsa. Indok a szennyvíztisztító telep tervezése és kivitelezése során megsértették a közbeszerzésekről szóló törvényt.

 

Még a szennyvízberuházás pénzügyi ellenőrzésének a vitája sem zárult le máris itt az újabb érdekes ügy. Valószínűleg még a képviselő-testület tagjai sem szembesültek azzal a dokumentummal, melyet az oldal kapott egyik önkormányzathoz közelálló személytől. Természetesen mielőtt tikosítanák ezt is az illetékesek, nyilvánosságra hozzuk.
Abát, mint gesztor önkormányzatot és a másik három települést még 2008. november 12-én. büntette meg a Közbeszerzések Tanácsa 7 millió forintra. Felmerül a kérdés hol volt eddig ez az irat, és mért nem tájékoztatta a képviselő- testületet senki. Minden estre, ha valaki veszi a fáradságot, és végig olvassa a 18 oldalas határozatot érdekes dolgokra bukkanhat benne.
Például:
     4 oldal:  „A támogatás megítélése után a települések 2006-ban megkezdték a megvalósítást. A négy település teljes körű csatornázást tűzték ki célul, ennek érdekében a települések lemondanának az önkormányzati utak terv szerinti teljes szélességű helyreállításáról, melyet későbbi pályázati lehetőségekből kívánnak megvalósítani.” – csak emlékeztetőül a megvalósításban az utak eredeti állapotukban kerülnek helyreállításra. Testületi döntés tudtommal nem született Soponyán arról, hogy csökkentenék a műszaki megvalósítás tartalmát.
 
   Szintén emlékezhetünk arra mennyire sürgetett bennünket az idő a szennyvíztisztító telep átadása kapcsán, mert mint a gesztorönkormányzat (Aba) indokolta elveszítjük az állami címzett támogatást. A sürgető idő miatt tértek el a közbeszerzési eljárás törvényes módjától, és választottak más műszaki megoldást a megvalósítás során. Kérhettünk volna hosszabbítást is, és ezzel időt nyertünk volna.
   16 oldal: „Az ÖTM 2008. július 29-én részletes tájékoztatást adott ahhoz, hogy ha ajánlatkérő kérelme elbírálását várja, milyen dokumentumok megküldésére van szükség. Ez a tájékoztató tartalmazta azt is, hogy lehetősége lenne ajánlatkérőnek arra is, hogy a támogatást 2009. december 31.-ig vehesse igénybe, de ehhez is megfelelő kérelmet, megfelelő dokumentációval kell beadni.
 
Ajánlatkérő a fenti tájékoztatásokat figyelmen kívül hagyta. A módosításokhoz, illetve a határidő meghosszabbításhoz szükséges jogszerűen összeállított kérvény és azok mellékleteit képező iratok becsatolását meg sem kísérelte, elmulasztotta. Ezt a tényt a tárgyaláson elismerte.”
 
 Érdemes végig olvasni e dokumentumot annak, akit érdekelnek a beruházás részletei. Aba a határozatot 2008. november 17. érkeztette be, de nem fizette ki a hétmillió forint pénzbírságot, ezért a Közbeszerzések Tánácsa Titkársága fizetési felszólítást küldött ismételten 2010. június 2. dátummal. Felmerülnek kérdések hol és mire vártak? A büntetés csak a hibás eljárást lefojtató gesztorönkormányzatot érinti vagy Soponya is fizeti a ráeső részt, esetleg már át is utaltuk.
De legfőbb kérdésem mi lesz az utakkal, ha tényleg lemondtunk a helyreállításról?
 
Dokumentum megnézéséhez katt IDE!!!

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!