*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2010.
2010. : Csatornába folyt pénzek.

Csatornába folyt pénzek.

Szerk.  2010.06.02. 22:44

Tikosítják a szennyvíz-beruházás könyvvizsgálati eredményét.  


  

A Fejér Megyei Hírlap nemrég megjelent cikkében a szennyvíz-beruházással kapcsolatban június végére ígérték az üzemkész állapotot -igaz jó pár módosított határidőn túl vagyunk már.
Ugyanakkor nyugtalan hírek kezdtek terjedni a településen a most elkészült pénzügyi könyvvizsgálati eredmény kapcsán. Szerettem volna utána nézni, de természetesen falakba ütköztem. A Polgármester úrnál háromszor voltam elolvasni e jelentést, persze nem kaptam meg, mert személyiségi jogokat sértene ha kiadnák,-  itt jegyzem meg, ez pusztán pénzügyi ellenőrzés, ahol a számok beszélnek, így nem tudom kinek sérül név szerint a személyiségi joga. Ezt nem értem.  Végül panasszal szerettem volna élni a jegyzőnél, hogy én - mint vízközmű társulati tag- nem tekinthetek bele e dokumentumba. Természetesen el lettem hárítva azzal, hogy -szintén érdekes- a vizsgálatot végző Stork Géza engedélye szükséges a nyilvánossághoz. Végül kaptam egy telefonszámot, amin elérhetem az illetékes személyt, akit
ez ügyben felhívtam.
Stork Géza telefonbeszélgetésünk során elmondta, hogy teljesen alaptalan az aggodalmam e jelentés kapcsán. Mindenféle mente-monda csak rosszindulatú hangulatkeltés. Miután már járt soponyai testületi ülésen tudja, hogy rendszeresen elhangzik valami hasonló, amolyan helyi valóság show formájában, de ez csak egy –két egyén érdeke.
 Azon kérdésemre, hogy nem lenne egyszerűbb, ha mindenki elolvashatná a pénzügyi vizsgálat eredményét, ezzel elejét lehetne venni a mindenféle szóbeszédnek. Stork Géza közölte, hogy „erre nincs lehetőség, mert személyiségi jogok sérülnének, és egy-két kiragadott rész csak fokozhatná, és más jellegűvé hangolná a közvéleményt. Nincs többről szó, mint könyvélési hibákról, melyek javítással orvosolhatók. Nem kell mindenről tájékoztatni a közvéleményt, hiszen ezek belső dolgok, és a mindenkit érintő pénzbefizetések nem változnak, a lakosoknak továbbra is csak az egységnyi hozzájárulást kell fizetni.”
Stork Géza továbbá hangsúlyozta „a könyvvizsgálat nem publikus,  a hitelt érintő pénzmozgás szabályos és a hiteleket a társulat maradéktalanul vissza tudja fizetni. A vízközmű társulat és az önkormányzat között teljesen szabályosak és pontosak a pénzmozgások. Ami egyértelműen megállapítható: a soponyai vízközmű társulat a rendelkezésre álló pénzt szabályosan használta fel.”
Persze az ügyben van még egy csavar, mert ha minden ennyire rendben van e jelentéssel kapcsolatban, akkor a jövő hétre miért kezdeményezte rendkívüli testületi ülés összehívását a képviselők egy csoportja. Véleményem szerint továbbra is csak a titkosítás feloldásában van a megnyugtató befejezés, vagy folytatás?
 
Stork Géza úr kérésére a fenti írás részére elküldésre kerül. A szöveg ebben a formában és terjedelemben fog megjelenni  kb. 24 óra múlva. Amennyiben nyilatkozatához szeretne még valamit hozzá fűzni természetesen  állok rendelkezésére, ellenkező esetben az írást elfogadottnak tekintem és azt megjelentetem.
Köszönettel: Lendvai Barnabás
Soponya gportal

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!