*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Nyitólap

Üdvözöljük Soponya honlapján!

Ismerkedjen meg településünk szépségével, kultúrájával, az itt élő emberek mindennapjaival, és látogasson el hozzánk minél előbb személyesen is.

 


Legfrissebb feltöltések

 

Veszélyes ammónia-szivárgás okozott riadalmat ma Soponyán.

Szerk.  2016.05.24. 23:03

VADEX vadhúsfeldolgozó üzeméhez ammónia-szivárgás miatt riasztották a tűzoltókat és a katasztrófavédelmet. A rendőrség biztosította a helyszínt és egy kis időre még az utat is lezárta.

40 éves a Mesevár Óvoda.

Szerk.  2015.06.01. 21:53    

Születésnapot ünnepeltek az óvodában, ennek keretében egész héten rendezvények várták a gyerekeket. Visszajöttek a régen elballagott ovisok, köztük a 40 éve induló első nagycsoport. Kósáné Balogh Ildikó intézményvezető köszöntötte a szépszámmal megjelent vendégeket, és felkérte Bognár Miklósné Marika nénit emlékezzen meg az elmúlt évtizedekről. Végül műsort adtak a születésnapi torta felvágása előtt a mostani ovis csoportok. Képek a rendezvényről.

Képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei 2015.

  2015.04.09. 19:03

2015. január 19. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. január 15. közmeghallgatás jegyzőkönyve..pdf

2015. február 05. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 11. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 25. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. február 27. nyílt képviselő-testületi ülés..pdf

2015. március 09. nyílt képviselő-testületi ülés.pdf

Március 15. A szabadság lángjai.

Szerk.  2015.03.15. 21:18  

Az 1848 / 49 - es forradalom és szabadságharc emlékére. Képes összefoglaló az ünnepségről.

Ozorán egyeztettek a soponyai Zichy-kastélyról.

  2015.02.26. 19:01    

A Nemzeti kastélyprogram keretében több mint 40 milliárd forintot fordít a kormány 35 magyar kastély megőrzésére – mondta a Miniszterelnökség örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára február 24.-én Ozorán. A Pipo-várban történt társadalmi egyeztetés során a Dunántúl négy kastélyáról a dégi Festetics-kastélyról, a somogysárdi Somssich-kastélyról, az ozorai Pipo-várról és a soponyai Zichy-kastélyról esett szó.  

 

 

 

 

548 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.09.18. 12:37
Németh Gábor

Gugli a jóbarát! ;-)

http://www.vertikalzrt.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=87

Idézet
2012.09.16. 23:21
rika

Valaki megtudná adni a szemétszállításnak a címét, vagy a telefonszámát? Nagyon megköszöném.

Idézet
2012.08.31. 15:10
Picur

Sajnálattal látom, hogy erre a jó kis oldalra, megint csak én írok, pedig biztosan sokunknak lenne véleménye, ötlete, amit másokkal is szívesen megosztana.

Sajnos lemaradtam a nyárbúcsúztatóról, de csalódás nem ért, mert a faluban mindenkitől azt hallottam, milyen remekül sikerült a zsíroskenyeres Singers koncert.

Remélem jövőre én is ott lehetek.

Csak így tovább!

Idézet
2012.08.15. 11:25
szülők

Én ma megkaptam a programot, úgy tűnik tényleg "fergeteges" lesz   Kár volt  a papírért... Gratulálok az Önkormányzatnak és a Kultúrális Bizottságnak a programkavalkádhoz.  Csak le ne maradjunk valamelyikről az átfedések miatt!

Idézet
2012.08.12. 15:56
Picur

Gyerekek!

Szóbeszédekből hallom, hogy ismét fergeteges ünneplés lesz augusztus 20-án Soponyán. Elmúlt lassan a nyár és Soponyán még nem volt a hétköznapi gondoktól való kikapcsolódásra rendezett rendezvény, melyen mindenki olcsón és jól szórakozna.

Idézet
2012.07.25. 10:30
Igaz

Azért megint látszik, hogy itt mindenki kivételezni akar, "Többszörös világbajnok és olimpikon úszónőnk férje nevében" hm..., minden tiszteletem az úszónőnek és családjának, de ez most éppen hogy jött ide. Ő sem különb mint én vagy ti.....Ebben az országban aki valahol szerepelt már azt hiszi különb a többinél....én is hivatkozhatnák a régen nem látott köztiszteletben álló elődömre, rokonomra, de a szavam attól nem több nem kevesebb....

Idézet
2012.07.18. 14:59
Németh Gábor

Palival messzemenőkig egyet értek. Nem a múzeum létezése a baj, sőőőt, az kifejezetten jó, hogy van, és Zolinak továbbra is kitartást tudok csak kívánni a gyűjtéshez. De ami tény, az tény, összevisszaság van sok dologban, és pl a kis facsemeték védelme a malomkövek között a PVC csővel... Ezek nem kellenének... És továbbra is fontos, hogy nem kell mindenárom ellenzéknek lenni a képviselő testületben, mert bár hiszem (bízom benne), hogy nem ilyen indittatás áll a dolgok mögött, de ha ilyen lenne is, meg kellene értenie az érintett képviselőnek. És tényleg. Olyan jó lenne egyszer úgy beszélgetni Zolival, hogy nem eldobott cigicsikk, vagy kivágott fa a téma... Ha a falunak környezetvédelmi biztost kellene kiállítani, akkor nem kérdés, hogy Zoli lenne az, de így azért megfordul bennem gyakran egy olyan kérdés is, hogy ezeken kívül tényleg nincs más gond Soponyán? Bár emlékeim szerint a többi képviselő azért mással is foglalkozik, nem csak a szeméttel... :D Ha 20-szal több szavazatot kapok, most én is részese lennék ennek a bohózatnak, ilyenkor azért elgondolkodtató sok minden... :D

Idézet
2012.07.17. 20:23
pali

Szerintem akkor is gáz mindjárt a médiához fordulni (előtte megpróbálhatta volna a rendes törvényes utat is)  a sok régiség, meg ócskaság miatt. Mindenki mennyire isteníti azt a gyűjteményt, kérdezem én a sok itt forumozó és faluban lakók közül hányan nézték már meg azt a gyűjteményt? Én láttam. Van ott minden, persze egy ma már sajnos faluhelyen régiség lesz a szódásüveg is :-)

De mint előzöekben írtam nekem nem a létezésével van gondom, hanem hogy lehetne egy kicsit rendezettebb, felépítettebb. Ha meg az önkörmányzat kéri a neki járó területfoglalási díjat, akkor ki kell fizetni.

Senki más nem foglal el ingyért akkora területet a faluban. Ha befizetik a díjat a kasszába, azt esetleg vissza fogják forgatni máshova.....Ha jön egy árus a bolt elé és elfoglal 2 m-t akkor fizet, nem keveset....

Méh az is beleférne, hogy ha akkora nagy múzeális értékek, régiségek vannak a portán, tegyük rendbe, csináljuk pofásabbra, válogassuk, szortírozzuk, de a sok össze vissza kő meg minden. De persze izlések és pofonok.

Idézet
2012.07.17. 14:24
Bencze Ferenc

 

Üdvözlök mindenkit ezen a fórumon!

Először is nem tudom, hogy milyen adok-kapok játék folyik a faluban és kihangsúlyoznám, hogy nem is szeretnék belefolyni.
Én (Bencze Ferenc)és barátom, munkatársam Vigassy Ádám,  Varga Zoltánt és barátját Norbit a múlt hét szerdán ismertük meg Soponyám, mikor egy jövőbeli munkánk miatt erre jártunk. Megláttam az út szélén azokat a tárgyakat, régiségeket, „lomokat”, amik nekem személy szerint szépek, különlegesek és némi történelmi múltat képviselnek, ha semmi másért csak a koruk és eredetükből fakadóan. Nekem nagyon tetszett a közterületen igényesen, rendezetten elhelyezett muzeális, különleges értékek. Lehet, hogy más számára csak lom és szemét, de ez legyen mindenki szabad véleménye, hiszen szabad országban élünk.
Szerintem Varga Zoltánnak segítséget kell nyújtani, hogy ezeket a tárgyakat megfelelően be tudja mutatni egy valódi múzeum keretében, kulturáltabb környezetben, ami az erejéhez képest így is szépnek mondható.
A segítséget elsősorban a helyi szervezetektől kellene megkapnia, egy jó együttműködésben, de lehet, hogy más fórumok is szívesen a dolog mögé állnának „hazánk értékei, műemlékek és régiségek nyomában, a múlt eszközei,…).
Az elbontást, megszüntetést nem tartom jó ötletnek, hiszen kevés ilyen szép és különleges portált lát az ember, ha járja az országot. Fel kell tudni mérni ennek az értékét és jelentőségét, de ez már a helyi hivatalnokok, szakemberek dolga és felelőssége a jövő embere felé.
Kár lenne érte!!!
 

UI.: Többszörös világbajnok és olimpikon úszónőnk férje nevében és jómagam nevében is felháborítónak tartjuk, hogy a tévében tett nyilatkozatunkat bárki is megszervezettnek kiáltsa ki.
Személy szerint ez segít véleményt alkotni az ügyről és az emberekről, akik ebben részt vettek, vesznek.

Üdvözlettel,

Bencze Ferenc

 

 

Idézet
2012.07.15. 18:54
kacsa

Kedves Zoltán! Először is nem kell engem szeretni, én sem szeretlek téged. Te kis okoska! Én nem a köveidről beszéltem,hanem az udvarodban lévő, és a házadban található szeméttelepről (amit Te múzeumnak nevezel) Neked egyik rendszer sem volt jó, Te mindenhol csak a hibát kerested, és a csikkeket. Most végre valami elindult a FALUNKBAN, de neked és a bandádnak ez sem felel meg. Persze hibát találmi mindíg könnyebb, mint tettekkel bizonyítani!

Üdv: Kacsa

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG