*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2009.
2009. : Írók Soponyán.

Írók Soponyán.

Káliz Sajtos József  2009.02.07. 21:18

Bakonyi István és Sobor Antal irodalmi estje.


 

 
 Február 5-én a soponyai Művelődési Házban Bakonyi István irodalomtörténésszel és Sobor Antal József Attila-díjas íróval találkozhattak az érdeklődők.
 A házigazda, Káliz Sajtos József a bevezetőben szólt azokról az írókról, költőkről, akik korábban jártak Sopoyán. Vendégeink is a szülőföldhöz való kötődésről beszéltek. Erről vall a tavaly megjelent „Harcok és művek” című kötetében Bakonyi István, aki az est során beszélt a Fejér megyéhez kötődő írókról: Vörösmarty Mihályról, Vajda Jánosról, Takács Imréről, Bella Istvánról, s hogy Németh László és Illyés Gyula számára is milyen fontos volt a Mezőföld és az itt élő emberek sora.
 Sobor Antalt az indulásról faggattuk. A nagy figyelmet keltő „Az éjjel hazamentek a katonák” című novellájáról, illetve a történelmünk más-más korszakát megidéző „Hosszú háború” című regényéről, amelyik Wathay Ferenc fehérvári várkapitány életéről, törökországi raboskodásáról szól, vagy a „Perelj, uram!” című kisregényéről –ez két lelkész 1849-es mártíromságát mutatja be. Majd az író – hogy a hangulatot oldja – felolvasta egy humorral átszőtt elbeszélését, felidézte az elmúlt évtizedek emlékeit. S szólt arról is, számára milyen fontos az írás mellett a festészet. Káliz Sajtos József a találkozó végén Sobor Antal 75. születésnapjára írt versével köszöntötte az írót. Majd kötetlen beszélgetéssel zárult az est.  

 

Szöveg: Káliz Sajtos József

Képek: Szerk.

 

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!