*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Jegyzőkönyvek
Jegyzőkönyvek : 2011. február 17. képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyve.

2011. február 17. képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyve.

  2011.03.05. 23:37

Jegyzőkönyv V. rész


 

12.)  Egyebek, kérdések
 
 
Béndek József polgármester: A lakosság felé az lenne a kérésem, hogy röviden szíveskedjenek a kérdéseket feltenni.
 
Varga Tamás Árpád közi lakos: Az idén az önkormányzat milyen pályázatot nyújtott be fejlesztésre? Hallottam a buszöbölről és a művelődési házról.
 
Nagy Zsolt képviselő: A buszöböl pár és gyalogátkelőhelyre adtunk be pályázatot. Folyamatban van a művelődési ház pályázata, de a szigorú feltételek miatt nem biztos, hogy érdemes vele foglalkozni.
 
Béndek József polgármester: Folynak itt olyan pályázatok, aminek nagy híre nincsen. Egy olyan pályázat van, ami a település látható része lehet. A művelődési ház, orvosi rendelő, ABC-nél egy új buszöböl pár és egy gyalogátkelő kialakítása. A buszok a forgalmat nem akadályoznák. Ez egy hosszabb távú elképzelés első lépése lenne. Megragadtuk a pályázati lehetőséget. 18 millió Ft a beruházás költsége, ehhez 15 millió Ft-ot lehet pályázni és 3 millió Ft önrész kell hozzá. Az elgondolásunk az lenne, hogy a falu teljes hosszában ilyen legyen majd.
 
Hollósi Lászlóné képviselő: Élelmiszerbank adományozási pályázaton vettünk részt és 450 fő fog kapni a faluban 4 alkalommal élelmiszercsomagot, ebből a 75 tanuló.
 
Béndek József polgármester: Eddig is volt ilyen. A Római Katolikus Egyházon keresztül elég régóta kb. 30 ember kapott támogatást. Ennél a pályázatnál nagyobb létszámnak tudunk adni élelmiszercsomagot, évi négy alkalommal. Természetesen belevesszük az egyház által támogatott személyeket is. Valami kis segítség lesz, én úgy gondolom. Figyelni kell, hogy ne tudják folyékony kenyérre váltani. Folynak a pályázatok, odafigyelünk minden apró lehetőségre. Természetesen mindi hozzá kell tenni, hogy ennek van önrésze. Az önrész nélküli pályázat igen kevés lesz.
 
Lendvai Barnabás Dózsa utcai lakos: A civil szervezetek ingatlanvásárlását miért kellett zárt ülésen tárgyalni? Miért próbálták titokban tartani?
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Volt egy zárt ülés, és pont akkor jött a probléma, aláírás kellett a polgármester úrtól, ezért vetettem ott fel. Még egyszer mondom, ha ez bárkinek csípi a szemét, ha ez gond, a Hegyközség kifizeti, és akkor nem kell, köszönjük szépen.
 
Lendvai Barnabás Dózsa utca: Csak a zárt részét nem értem.
 
Theisz Imre képviselő: Felolvastam az előbb, zárt ülést rendelhet el a vagyonnal való rendelkezéskor.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Ebbe semmi olyan nem volt, hogy elakartuk titkolni. 27 milliót nyertünk a pályázaton, nem kell tenni hozzá önrészt.
 
20:00 órakor Hollósi Lászlóné képviselő elhagyta az üléstermet. A képviselők létszáma 7 főről 6 főre csökkent, ez a határozat képességet nem befolyásolta.
 
Béndek József polgármester: Nem ez volt a napirend, rendkívüli zárt ülést volt és ott került szóba.
 
Simon Zoltán képviselő: A civil szervezetek a Kerti-tónál bizonyos összegért kaptak tulajdonjogot. Mi törlesztjük a tulajdonrészünket. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne adjuk oda a Hegyközségnek a területet. Azt mondom, hogy adjuk oda.
 
20:05 órakor Hollósi Lászlóné képviselő visszajött az ülésterembe. A képviselők létszáma 6 főről 7 főre emelkedett, ez a határozatképességet nem befolyásolta.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Azért mondom, ha eladja az önkormányzat 35 ezer Ft-ért, nekünk az is megoldás. Azzal a területtel ott mi foglalkozunk immár 20 éve. Ha más egyesület is kérheti a működési területét, akkor mi miért nem kérhetjük? Nem lett még eladva, csak ott előhoztam a kérést. Még semmilyen döntés nincs.
 
Béndek József polgármester: Még nincs döntés. A képviselő-testület dönthet úgy, hogy eladja, vagy nem adja el. Tudom, hogy a hírek másképp mennek ki. Jöjjenek el, akik kérdezni akarnak, lássuk ki a kérdező, legyen arca annak aki kérdez és tudjak neki válaszolni. Semmit nem titkolunk el. Ha valami hír elindul a faluban, tessék megkérdezni, meg fogjuk válaszolni.
 
Képli István Árpád közi lakos: Mi újság a bodzás kerttel, ami be van kerítve?
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: A bodzás kert az én tulajdonomat képezi. Ugyanolyan, mint a magtár annak idején. A múltkor azért is támadtál. Eladtuk, mert a miénk volt. A Gisó Gmk tulajdona volt. Én nyilváníttattam ipari jellegű műemlékké. Nem vette meg a Műemléki Felügyelőség. Szerettem volna, ha megmarad, de olyan statikai véleményt adtak róla, hogy 20-25 millió lett volna csak az állagmegóvása. Eladtuk egy vállalkozónak, aki lebontotta. A bodzás 95 %-a az én területem, 5 % az árkon túl valóban elvileg a településé, de a Megyei Önkormányzat ezt a telket eladta a Birkás Gyulának, aki cserébe nekem adta, mert a Cseresznyésben használ földemet. Akkor mi bekerítettük. Azóta a bérleti díjat én fizetem utána. És ezt nem a mostani testület adta oda, az utánam következő testülettől kaptam meg.
 
Képli István Árpád közi lakos: Van ennek jogi oldala is, nem lehetett volna bekeríteni, míg az nincs a te neveden.
 
Várkonyi Zoltán Petőfi utcai lakos: 35 ezerért lehet, a nagymamám is megvenné, 90 éves. Nem egy millió, de legalább jelképes összegért, 100.000.-Ft-ért el kell adni, és javítana a költségvetésen. El kell adni. Egy 27 milliós épület rákerül, utána baj lesz.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Nem veszem meg, akkor használjuk tovább, ahogy eddig.
 
Simon Zoltán képviselő: A Faluszépítő Egyesület megkapta a 3 db telket, darabját 1.000.-Ft-ért a Búsgödörben, azzal együtt, hogy rendbe tettük. Most is sokkal többet ér darabja mint 1.000.-Ft. Ha megszűnne az egyesület, a soponyai emberek vagyonává válna. Úgy értem a Hegyközségi közösségi ház helyzetét, hogy ha az önkormányzat odaadja a telket és megszűnne az egyesület, akkor visszaszállna a terület az önkormányzatra.
 
Lendvai Barnabás Dózsa utcai lakos: A borház az egyesületé lesz?
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Igen.
 
Lendvai Barnabás Dózsa utcai lakos: Gyakorlatilag, ha megszűnik az egyesület, akkor a borház is a falué lesz.
 
Béndek József polgármester: Ezt mondjuk.
 
Simon Zoltán képviselő: Ezt a beszélgetést olyan irányba vinném el, hogy a civil szerveztek, a lakosok érezzék, hogy az övék is egy kicsit a borház, keressék, hogy miben segíthetnek. Hogy minél inkább magunkénak érezhessük egy picit legalább, hogy  oda néha kimehessünk és jól érezzük magunkat.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Szeretném elmondani, hogy az épület 5%-os állapotban van, október 31-ig ha elkészül rettentően boldog lennék. Teljes önrészes a pályázat. A felét meg kell finanszírozni, hogy tudjak visszaigényelni. Most a Varga István, a Birkás Gyula és az én pénzem van belefektetve. Nyilvánvaló hogy szeretnénk, ha ez a pénz visszajönne, mert nem a település pénze veszik oda, hanem a miénk. Nagyon bízom benne, hogy elkészül, de várjuk mg, hogy mi lesz belőle.
 
Béndek József polgármester: Soponyán lesz, Soponyáé lesz, a soponyai embereké lesz a közösségi ház. A Hegyközségről van szó, olyan dologról, ami Soponya látványossága lesz. Próbáljuk a dolgot így nézni. Annak örülnék, ha számtalan ilyen dolog lenne a településen.
 
Hoffmann János Arany János utcai lakos: Ha elkészül a ház, ki fogja az odavezető utat megépíteni?
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Reméljük, lesz rá pályázati lehetőség, van rá elképzelésünk. Nem fogunk szerénykedni, hogy a saját zsebbe nyúljunk megint Azt merem mondani, hogy előbb meg lesz az az út, mint akármelyik másik utca a faluban.
 
Hoffmann János Arany János utcai lakos: A Theisz Imre felé mondom. Ami ki lett küldve, én olvastam. Maga addig nem fog hozzájárulni a csatorna átvételéhez, amíg az kifogástalanul nem fog működni.
 
Theisz Imre képviselő: Az átadás-átvétel megkezdéséhez sem járultam hozzá, nem a lezárásához.
 
Képli István Árpád közi lakos: A bejárat egyirányú lesz?
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Igen, valószínűleg.
 
Béndek József polgármester: Simon Zoltán és Varga Zoltán képviselők juttattak el hozzám a következő beadványt.
 
Beadvány szó szerint felolvasva, a jegyzőkönyv 15. számú mellékletét képezi.
 
Béndek József polgármester: Varga Zoltán képviselő is eljuttatott hozzám egy beadványt. Ezt is felolvasom.
 
Beadvány szó szerint felolvasva, a jegyzőkönyv 16. számú mellékletét képezi.
 
Béndek József polgármester: A kéréseteknek eleget tettem. Akar-e valaki ezzel kapcsolatban kérdezni?
 
Nagy Zsolt képviselő: Az első levéllel kapcsolatban mi a polgármester úr válasza?
 
Béndek József polgármester: Azon bérmegtakarításból fizettünk ki a dolgozóknak év végén, amit a képviselő-testület megszavazott. Szeptembertől december végéig egy dolgozó betegállományban volt, és az előző polgármester távozásakor a betervezett 6 hó helyett, 3 havi jutalmat kapott. Ennek az összegnek egy részét adtuk jutalomként. A hivatal dolgozói felett a munkáltatói jogokat a jegyző asszony gyakorolja, ő jutalmat adhat. Nekem egyetértési jogom van. Amit ő javasolt, én átnéztem, és én is tettem javaslatot, és az lett, amit én javasoltam. Ezzel tulajdonképpen egyetértettem, annyi változtatással, hogy az összegeket módosítottam. Ebből a keretből 1.6 millió Ft még így is megmaradt. Ez messze nem azt jelenti, hogy az utakra emiatt nem kerül pénz. Ez egy elfogadott költségvetési tétel volt. Nem gondolom azt, hogy ehhez jogszerűen nem nyúlhattunk volna, vagy kellett volna a képviselő-testület határozata. Amennyiben azt kéritek a jövőben, hogy egy fillért sem lehet kifizetni a testület jóváhagyása nélkül, akkor úgy lesz. Jelenleg nincs ilyen testületi határozat.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Ilyenhez a képviselő-testület nem ragaszkodhat. Ahhoz ragaszkodhatunk, ami nem volt megtéve eddig, és javaslom most megtenni, és ezzel a probléma kör le is zárul, hogy azt mondjuk, hogy az intézményekben nem engedjük kifizetni a bérmegtakarítást, hanem a következő évben át kell csoportosítani. Azt nem tilthatjuk meg, hogy az intézményvezető nem adhat jutalmat, nem vonhatjuk el a jogkörét, de azt megtehetjük, hogy nem adunk rá keretet.
 
Simon Zoltán képviselő: A jegyző a kijelölheti a jutalom nagyságát, az érintett személyeket, de csak akkor valósulhat meg, ha meg van a polgármester egyetértése.
 
Béndek József polgármester: Igen, az én egyetértésem szükséges hozzá.
 
Simon Zoltán képviselő: Az én álláspontom az, hogy az előbb beszéltünk arról, hogy nagyon nehéz pénzt találni. Az volna a jó, ha a község kinézetében, az életterünkön, a minőségen tudnánk emelni. Remélem, hogy a polgármester úr nem haragszik rám, mert én együtt szeretnék vele a továbbiakban is dolgozni, de én egyszerűen nem tudom elviselni, ahogy ez a falu kinéz.
 
Béndek József polgármester: Legalább ketten vagyunk és ebben neked igazad van. A két dolog egymástól független. Lehet úgy dönteni, amit a Gyula mondott, és messze támogatom ezt a döntést, amennyiben van megtakarítás, azért mert valaki beteg volt és a többiek végezték a munkáját, akkor azt a bért tilos felhasználni a többiek jutalmazására. Ilyen határozatot hozunk és én ennek megfelelően járok el. Lehet vitatni, hogy etikus volt-e, de nem volt szabályellenes. Lehet ezen változtatni, nincs bebetonozva.
 
Simon Zoltán képviselő: Köszönjük a választ. Ez olyan időben, olyan környezetben történt, amikor egy fajta vészhelyzet van.
 
Béndek József polgármester: Zoli remélem, nem látod a jelét sem annak, hogy én ezért haragudnék. Én a jogos, építő kritikát mindig, és mindenkitől elfogadom. Egyetértek azzal, amit mondtál. Zoli. Te is vezető ember vagy. Motiválod az emberekeidet. Nekünk vezetőknek nagyon el kell találni, hogy mikor és mivel motiváljuk az embereket. Lehet hagyni őket egy olyan letargikus helyzetben, hogy emberek nem kaptatok évek óta béremelést, és jön egy új polgármester, aki ezt a gyakorlatot folytatja, és ne is számítsatok semmire sem. Lehet úgy is kezdeni, hogy ezek az emberek tele vannak búval, bánattal, hogy őket kutyába sem veszi senki és még szóba sem kerül az, hogy az ő munkájukat valaki megdicsérje. Lehet úgy is, hogy embereket visszatenni a helyükre, a hitükben megerősíteni, ahhoz bizony dicséret kell. A dicséret egy fajtája olyan, amit kézzel tudunk fogni. Lehet azon gondolkodni, hogy hány emberen tudtunk volna segíteni? Igen rossz a helyzetünk, de amikor én azt mondom, hogy a hivatali emberek nem érdemesek arra, hogy valaki elismerje egyszer is a munkájukat? Ha azt mondjátok, hogy nem, azzal én vitatkozni fogok. Gondoljatok bele. Lehetne ragozni, van igazatok benne, de lehet, hogy az időszak szerencsétlen. Az is lehet, hogy pont jókor nyúltunk a dolgokhoz. Azt gondoltam akkor, talán tudjuk ezeket az embereket visszateremteni abba a helyzetbe, hogy igen odafigyelnek rájuk, valami motivációjuk van és bíznak abban, hogy ezt a dolgot nem fogják úgy kezelni velük szemben, hogy ti csak dolgozzatok és a kutya sem törődik veletek, a béretek meg az, amit 2002-ben megállapítottak.
 
Simon Zoltán képviselő: Köszönöm szépen a választ. Elégedett vagyok a polgármester úr válaszával. Az, hogy az önkormányzat dolgozók nem kaptak évek óta semmit arról annyit mondanék, hogy évek óta rendszeresen üdülési támogatást kaptak. Az is egyfajta prémium. Nem tudom, hogy ez milyen nagyságrendű? Volt ilyen?
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző: Nem tudom, ezt meg kell néznem.
 
Simon Zoltán képviselő: Ez kötelező-e? Nem akarom én ezt túlragozni. Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az a kijelentés, hogy nem kaptak évek óta semmit, az nem állja meg a helyét, mert emlékszem, hogy van ilyen.
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző: Lehet, hogy régen volt ilyen.
 
Miklós Imérné: Tavalyelőtt volt, éves szinten 33.750.-Ft.
 
Simon Zoltán képviselő: Tudomásul kell venni, hogy jó lenne emelni 10 %-ot a bérükön, de hát ezt a helyzetet nem mi csináltuk ami az országban van, de ha a Szabadság utcában egy ismerősöm bejön, akkor a pofámról leég a bőr, mert katasztrofális és ugyan ez a helyzet a többi utcával is.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Magával a felvetéssel egyetértek. Most is visszajön, hogy miért mondtam, hogy fixen fogadjuk el a költségvetésünket. a képviselő testület legerősebb jogosítványa az, hogy elfogadja a költségvetést. Ha azt akarjuk garantálni, hogy pénzt kell megfogni, akkor most a költségvetéskor mondhatjuk azt, hogy a bérmegtakarítást nem engedjük kifizetni és át kell csoportosítani. Visszamenőleges hatállyal fogadjuk el, hogy ezt tették, de a jövőre nézve úgy kell dönteni, hogy ne lehessen ilyen lehetőség.
 
Nagy Zsolt képviselő 20:15 órakor elhagyta az üléstermet, így a képviselők létszáma 7 főről 6 főre csökken, ez a határozatképességet nem befolyásolta.
 
Várkonyiné Lauber Orsolya Petőfi utcai lakos: Vannak sajnos olyan tanárok, akik még fizetésüket sem kapták meg. Rájuk kellett volna előbb gondolni. Ha volt 800 ezer Ft, lehet az iskolában, vagy az óvodában a hiányzó felszerelésre kellett volna fordítani azt a pénzt. Vagy esetleg az óvodában a külső játékokra lehetett volna fordítani a pénzt, ami eléggé elhanyagolt. Vagy esetleg, mivel nagyon sok szegény család van a faluban, nagyon örültek volna, ha megkapták volna bármilyen támogatásban. Nem másnak a munkáját minősítem, de elismerésre méltó ennyi erővel az iskolában dolgozók és az óvodában dolgozók is. Nagyon szegény a falu, és nagyon sok család is rászorult volna erre a pénzre.
 
Várkonyi Zoltán Petőfi utcai lakos: A mértékével van problémám. Én örültem volna amikor alkalmazott voltam, egy jó szónak, 20 ezer Ft-nak is. 75 és 200 ezer Ft-ot kiosztani egy személyek? Sok volt. Jobban el kellett volna osztani.
 
Béndek József polgármester: Ezek bruttó összegek, ebből vonjátok le a levonandókat és mindjárt a fele összegekről van szó.
 
Lendvai Barnabás Dózsa utcai lakos: A jegyző asszony jogköre a jutalmat kiosztani. A jegyző asszony és a polgármester úr is kapott jutalmat?
 
Béndek József polgármester: A jegyző asszony kapott, én nyilván nem kaptam. A polgármestert a testület jutalmazhatja. Bár szerintem erre még nem volt példa.
 
Varga Zoltán képviselő: Egyetértek Ulcz Gyula képviselőtársammal. Élő példa, hogy tavaly azt mondták, jaj nincs pénz, hitelt kell felvenni. Jaj, nem tudjuk a költségvetést megoldani. A végén meglátszik, hogy mennyi plusz lett. Etikátlannak tartom ezt, ha végiggondoljuk. Jegyzőnő, ön a jogot képviseli. Nem lehetséges, hogy összeférhetetlenség van, abban hogy magának adott jutalmat?
 
Béndek József polgármester: A jegyzőnő nem adott magának jutalmat. Ez nem így működik. A jegyzőnő a beosztottjainak adhat jutalmat.
 
Varga Zoltán képviselő: Tavalyi évben azt a döntést hoztuk, hogy senki nem kap semmilyen jutalmat. Ez hogy van? Meg kell nézni a jegyzőkönyveket. Én meg fogom keresni. 100 %, hogy van ilyen. Tavalyi évben a nyugdíjasok mennyi pénzt kaptak? Arról volt szó, hogy 3.000.-Ft-ért lesz vásárolva.
 
Béndek József polgármester: 3.000.-Ft értékben kaptak csomagot.
 
Varga Zoltán képviselő: 3.000.-Ft-ért vásároltak 80 év felettieknek. Hány fő kapott?
 
Béndek József polgármester: 57 fő kapott.
 
Varga Zoltán képviselő: Olyan is kapott, aki a 80 évet el sem érte. Na mindegy ez a legkevesebb. Mennyi volt?
 
Béndek József polgármester: Szorozd ki Zoli.
 
Nagy Zsolt képviselő 20:40 órakor visszajött az ülésre, így a képviselők létszáma 6 főről 7 főre emelkedett, ez a határozatképességet nem befolyásolta.
 
Varga Zoltán képviselő: Azt szeretném megkérdezni, hogy nem lehetett volna megoldani ezt a pénzösszeget, hogy a nyugdíjasok kapják meg, esetleg a korhatárt lejjebb venni és kapott volna minden nyugdíjas jutalmat. A másik dolog, hogy miért lett megkerülve az iskola, az óvoda? A művelődési háznál miért egy személy kapott? Kérdezem én. Ketten vannak. Hol lett mérlegelve?
 
Béndek József polgármester: Mi zavar? Aki kapott, vagy aki nem kapott?
 
Varga Zoltán képviselő: Az egyenességet kérdezem én. A neveket miért nem lehet megtudni?
 
Béndek József polgármester: Mert az személyiségi jogot sért. Az első dolgunk az volt, hogy az iskola dolgozói még a jutalom előtt megkapták a fizetésüket. A figyelmünk azért kiterjed másra is. Az nem fordulhat elő, hogy a dolgozók a bérüket ne kapják meg. Meg fogják kapni.
 
Varga Zoltán képviselő: A képviselő-testület miért lett megkerülve? Miért a lakosságtól szereztünk tudomást?
 
Béndek József polgármester: Elmondtam az előbb, de ha akarod, még egyszer elmondom.
 
Nagy Zsolt képviselő: Inkább ne.
 
Varga Zoltán képviselő: Tudunk olyan döntést hozni, hogy többet ez ne fordulhasson elő?
 
Béndek József polgármester: A Gyulának volt egy javaslata. Ez alól nem tud senki kibújni. Nyilván nem is akarok kibújni alóla.
 
Varga Zoltán képviselő: Ebből lehetett volna tűzifát venni az embereknek, a gyerekeknek adni, annyi helye lett volna.
 
Béndek József polgármester: A következő felvetésed az lesz, hogy az Évának ne adjunk fizetést.
 
Varga Zoltán képviselő: Neki az jár.
 
Simon Zoltán képviselő: Ez sarkítás.
 
Béndek József polgármester: Azt mondod, hogy mi mindent lehetett volna.
 
Nagy Zsolt képviselő: Elmondom mi mindent lehetett volna. Zoli a képviselői tiszteletdíjadból adtál volna a gyerekeknek. Azt lehetett volna. Hagyjuk abba ezt és menjünk tovább.
 
Simon Zoltán képviselő: Azt gondolom, hogy a határozott kemény kérdésre, kaptunk olyan választ, amit emészthetünk, de ne sarkítsuk azzal, hogy a Zoli el akarja venni  az Éva fizetését. Normálisan megbeszéltük, zárjuk be ezzel és mindenkinek a szájíze helyre jöhet
 
Képli István Árpád közi lakos: Aba mennyivel és mióta tartozik?
 
Béndek József polgármester: 2008. óta vannak a problémák. Igazából 2010. augusztusi számlák óta jelentkezett meredeken, és decemberében 7,5 millió Ft, december 31-én 4,5 millió Ft. Most január 31-én 7 millió körüli a tartozás.
 
Varga Zoltán képviselő: A másikra nem kaptam választ.
 
Béndek József polgármester: Mivel személyt érint, ezért nem akartam.
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző: Költségvetésnél plusz egy fővel tervezzük a kiadási oldalt, ha létszám bővítést szeretne a testület.
 
Nagy Zsolt képviselő: Ki mondta, hogy tervezünk?
 
A képviselő-testület nyílt ülésére további napirend nem volt, kérdés, hozzászólás nem hangzott el, így Béndek József polgármester a képviselők aktív munkáját, részvételét megköszönte, és a képviselő-testület nyílt ülését 20:45 órakor bezárta azzal, hogy 15 perc szünetet követően zárt ülés tartására kerül sor a meghívó szerint.
 
k.m.f.
 
 
 
Béndek József    Molnárné Tarman Renáta
 polgármester                                                  jegyző
 
 
 
                                  
Hollósi Lászlóné                 Varga Zoltán
képviselő                                                   képviselő
jegyzőkönyv hitelesítők

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg