*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Jegyzőkönyvek
Jegyzőkönyvek : 2011. február 17.képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyve.

2011. február 17.képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyve.

  2011.03.05. 22:56

Jegyzőkönyv III. rész


 

4.)     Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének az ivóvíz és csatornaszolgáltatás közületi és lakossági díjának megállapításáról szóló 2/1994.(II.24.) számú önkormányzat rendelet módosításáról rendelet megalkotása
 
Előterjesztő: Béndek József polgármester
            Előadó:           Béndek József polgármester
            Előkészítő:     Molnárné Tarman Renáta jegyző
 
A 339-5/2011. számú előterjesztés a jegyzőkönyv 5. számú mellékletét képezi.
 
Béndek József polgármester: A Fejérvíz Zrt. megküldte az árajánlatát. Legutóbb az hangzott el, hogy januártól nem emelnek díjat. Ezt be is tartották, mert március 1-től emelnek. A víznél 3,8 %, a szennyvíznél 4,38 %-os áremelést küldtek meg elfogadásra. A környező településeken valamivel magasabb a vízdíj. Akik nem rákötöttek a rendszerre, fizetik vízdíjat. Rövid időn belül szeretnénk változtatni. Ösztönözni kell azokat, akik még nem kötöttek rá a hálózatra. Jelenleg 55 %-os a rákötési arány a településen.
 
Simon Zoltán képviselő: Akadályoztatás miatt nem kötöttek rá a hálózatra?
 
Béndek József polgármester: Igen. A feltárt hibák nagy része ki lett javítva. Ott tudjuk, hogy van hiba, aki megpróbált rákötni a rendszerre.
 
Simon Zoltán képviselő: Tehát a 45 % olyan, hogy nem is akart rákötni, nem pedig technikai dolog miatt.
 
Theisz Imre képviselő: Ami bejelentés volt, az összes hiba ki lett javítva.
 
Béndek József polgármester: 45 % ráköthetne, ha akarna a hálózatra.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: A költségvetés bevételi oldalán a Fejérvíz bérleti díja tartalmazza az emelést?
 
Béndek József polgármester: Minden elfogyasztott m3 után bérleti díjat fizet a Fejérvíz Zrt. A csatornánál 60 Ft/m3, a víznél 15 Ft /m3.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Valamit emelt a bérleti díjon a Fejérvíz Zrt?
 
Béndek József polgármester: Meg kell nézni a szerződést. Lehet %-os a változás.
 
Simon Zoltán képviselő: Attól félek, hogy fix számok. Azt az összeget el kell különíteni a jövőbeni karbantartásra. Emeljük meg, ez az ő érdekük is.
 
Béndek József polgármester: Meg kell nézni a szerződést, és ha számunkra előnytelen, akkor módosítani kell a bérleti díj mértékét.
 
Varga Zoltán képviselő: Mi az oka, hogy nem jött el a Fejérvíztől senki? Illő lett volna, hogy itt legyen, mert szerettem volna pár dolgot kérdezni.
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző: Felhívtam őket telefonon.
 
Varga Zoltán képviselő: A vízdíj 227 Ft-ról 237 Ft +Áfa, a csatornadíj a lakosságnak 390 Ft-ról 405 Ft+Áfa változik. A szippantmány díja 1283 Ft+Áfa. A lakosságnak is drágul minden. Senki nem fogja kártéríteni, akinek tönkremegy a kocsija, mert rosszak az utak. A Fejérvíz állandóan követelőzik. Ki fizeti meg a nagy mennyiségű talajvizet?  A lakosság? Nagy Katalinnak is jeleztük már, ki lett neki fizetne a 3 millió Ft, megkerülték ott is a testületet. Soponyán jóval több talajvíz megy be a rendszerbe. Csak a lakosság fizeti meg. Arról volt szó, hogy 1 m-re be kell állni.
 
Béndek József polgármester: Most a díjakról van szó. 4,8 %-os az inflációs ráta. Mindennek emelkedik az ára, az üzembentartó a költségek emelésével próbálja indokolni a díjváltozást.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: 2008-ban volt egy együttes testületi ülés itt a nagy teremben. A 44 képviselőből én voltam az egyetlen, aki nemmel szavazott, amikor a Fejérvíz Zrt lett az üzemeltető. Te is igennel szavaztál. Monopol helyzetben van. Rettenetesen rossz döntés volt, mert most mi üzemeltethetnénk a rendszert. Lenne pénzünk, lenne bevételünk és lenne miből törleszteni a hitelünket. Ő diktál, mi pedig fizetünk.
 
Varga Zoltán képviselő: Értelek, igazad van, de ha én azt mondtam volna amit te, akkor azt mondták volna, hogy ketten kilógunk a sorból. Mindig az van, hogy mi ellentétesen szavazunk, nem mondom, hogy kivel.
Amikor Te voltál a polgármester, a Fejérvíz ivóvíz épülete már nem az önkormányzat tulajdona, ugye el lett adva?
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Azt a Fejérvíz építette.
 
Theisz Imreképviselő: De hogy is, azt mi építettük, az Áfa miatt szövetkeztünk a Fejérvízzel. Minden a mi tulajdonunkban van.  
 
Varga Zoltán képviselő: Az éremnek két oldala van. A lakosságot miért nem tájékoztatták, amikor csinálták a beállást? Megkérdeztem, hogy miért kellett nekünk 6-8 ezer Ft-ért megcsinálni a tisztítóidomot? Azt mondták, mert szerződésmódosítást csináltak. Ezt hogy merték megtenni? Erről hallgattak.
 
Theisz Imre képviselő: Ti döntötték el, te voltál a képviselő. Válasszuk ketté a dolgot. A tisztítóidomig, 1m-re a telekhatáron belül kell lennie, az üzemeltető üzemeltet, onnantól befelé a lakosság üzemeltet, az ő feladata és költsége. Innentől kezdve 6-8 ezer Ft-ba került a tisztítóidom. Onnan kell indítani a szennyvízberuházást, hogy a közbeszerzésbe tisztítóidommal lett kiírva a pályázat, de 2006. júniusában egy szerződésmódosításban már szerepel, hogy tisztítóidom nem készül, csak az 1 m-es beállás van. Ne kérdezd ki hozta meg a döntést.
 
Varga Zoltán képviselő: Nem kevés pénz. Miért vették el a lakosságtól?
 
Theisz Imre képviselő: Ne én velem kiabálj! Mi közöm volt nekem hozzá? Neked volt hozzá közöd. Ez szerződésmódosítás volt. A szerződésmódosításhoz fel kellett hatalmazni a gesztort a polgármestereknek, és  a erről kellett volna tudni a képviselő-testületnek. Valaki 2006-ban módosította a szerződést. Előhozhatjuk a dolgot, attól itt döntés és felelet nem lesz rá.
 
Varga Zoltán képviselő: Megkérdeztem, kell-e fizetni a lakosságnak, ha nincs műszaki átadás? Hát kell is meg nem is, ez volt a válasz. Akkor most mi az igazság?
 
Theisz Imre képviselő: Most van egy olyan helyzet, amit a jogszabály nem kezel. A műszaki átadás-átvétel nem kezdődött meg, én nem járultam hozzá, ettől függetlenül működik a rendszer. A szolgáltatást megkapja a tulajdonos, tehát fizetni kell érte.
 
Varga Zoltán képviselő: Ha talajvíz megy be, és a lakosság nem használja, ugyanúgy lett volna költség. Ki fizetné meg?
 
Theisz Imre képviselő: Ne csináljunk feltételezéseket.
 
Simon Zoltán képviselő: Mi indokolja az áremelést?
 
Theis Imre képviselő: Szerintem leírták.
 
Varga Zoltán képviselő: Sablonszöveg.
 
Béndek József polgármester: Az energiaárak és anyag ár növekedésével támasztja alá a javaslatát a Fejérvíz Zrt..
 
Simon Zoltán képviselő: Az ígért rákötési arányunk meg van? Mert a jövőbeli árakat nagymértékben befolyásolja a rákötési arány.
 
Béndek József polgármester: Amennyiben a rákötések száma nem nő, a költségek nem lesznek sokkal kisebbek mint 90 %-os rákötésnél. Amennyiben nem növekedik a rákötési arány, nyilvánvaló, hogy emelni fogja a díjakat. Ezért az az érdekünk, hogy minél többen kössenek rá a hálózatra.
 
Simon Zoltán képviselő: Még az a csapda is el lehet itt rejtve, hogy még ebben az évben is kérhet 5 %-ot az alacsony rákötés miatt.
 
Béndek József polgármester Azt szorgalmazzák, hogy a rákötések száma jelentősen megemelkedjen. A 80-90 %-ot célozzák meg, ami Kálozon már közelít ehhez a számhoz.
 
Simon Zoltán képviselő: Ha bármi emelést elfogadunk most, ki kell kötni, hogy idén már semmiféle hivatkozással nem lehet emelni.
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző: Nem lehet feltételesen árat megállapítani.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Ha most elfogadjuk a javaslatot, hiába küld esetleg később másikat, azt már nem fogjuk elfogadni.
 
Simon Zoltán képviselő: Előveszi a szerződését és nem tudjuk teljesíteni a 75 %-os rákötést?
 
Béndek József polgármester: Nem emlékszem, hogy a szerződésben ilyen van.
 
Simon Zoltán képviselő: Úgy emlékszem időponthoz kötött.
 
Béndek József polgármester: Meg kell nézni a szerződést. Ha még egy áremelési szándékkal megjelenik, akkor nem fogadjuk el.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Legfeljebb szerződésbontásra adna okot az ő részéről.
 
Varga Zoltán képviselő: Pár év múlva csak a gazdag emberek tudják használni a szennyvizet. Nem tudjuk megfizetni, mi hétköznapi emberek. Magyarul a gazdag embereknek kiépítették a szennyvizet.
 
Simon Zoltán képviselő: Mi a javaslatod?
 
Béndek József polgármester: Hogy fogadjuk el a javaslatot.
 
Varga Zoltán képviselő: És ha nem fogadjuk el? Mit tudnak velünk csinálni?
 
Béndek József polgármester: Nem teheted meg, hogy soha nem fogadod el.
 
Varga Zoltán képviselő: Akkor sem fogadom el.
 
Simon Zoltán képviselő: A környező településeken január 1-től emeltek díjat?
 
Béndek József polgármester: Nem emeltek náluk sem.
 
Varga Zoltán képviselő: Mint a karácsonyfa, úgy világít a tisztító. Nem tudom miért kell annyi lámpa oda. Felesleges villanyfogyasztás van, megint a négy településsel fizettetik meg.
 
Béndek József polgármester: Nem tudom, mi az olcsóbb, hogy két lámpával több van, vagy ha ellopnak valamit és nem veszik észre. Az abai úton nem csak tisztességes szándékkal közlekednek. Az inflációra alapozza az áremelést a Fejérvíz Zrt. Arról nem esik szó a javaslatban, hogy azért ennyi, mert kevés a befolyó szennyvíz. Nem kevés a befolyó szennyvíz egyébként a talajvízzel együtt.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Szerintem nem állunk rosszul a rákötési arányt tekintve.
 
Béndek József polgármester: Azt mondja a Fejérvíz, hogy nem rossz nálunk a rákötési arány. Nagyon rossz Sárkeresztúron és Abán.
 
Varga Zoltán képviselő: Arra leszek kíváncsi öt év múlva mennyi lesz, mert öt év múlva lekötnek róla.
 
Béndek József polgármester: Javaslom, fogadjuk el a díjakat, melyek március 1-től érvényesek.
 
Várkonyi Zoltán Petőfi utcai lakos: Meg kell nézni a %-os arányt, arról volt szó.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Bízzuk meg a polgármestert, hogy nézzen utána, hogy a bérleti díj is %-osan emelkedik-e, akkor elfogadjuk a díjakat, ha nem, akkor újra tárgyaljuk.
 
Béndek József polgármester: Lehet így?
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző: Nem.
 
Béndek József polgármester: A jegyző szerint nem, de azért csináljuk.
 
Simon Zoltán képviselő: Az emelést akkumuláljuk a nekünk fizetendő részben, amit karbantartási célra megtakarítunk. Inflációban az árak emelkednek, a fizetések nem nagyon, az életszínvonal romlik. A Fejérvíz Zrt-é is romlik.


 
Theisz Imre képviselő: Március 9-én nem lehet elfogadni a rendeletet?
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző: Visszamenőlegesen nem lehet díjat emelni.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Elfogadjuk, de csak április 1-től.
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző: Akkor most nem fogadja el a testület a rendeletet?
 
Béndek József polgármester: Elfogadjuk, de nem március 1-től, hanem március 15-től.
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző: Akkor azt kell mondani, hogy most nem dönt a testület.
 
Béndek József polgármester: Kérem, aki elfogadja az előterjesztett rendelettervezetet, az kézfelemeléssel szavazzon.
 
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 7 ellenszavazattal nem alkotta meg az ivóvíz és csatornaszolgáltatás közületi és lakossági díjának megállapításáról szóló 2/1994.(II.24.) számú önkormányzat rendelet módosításáról szóló rendeletét.
 
 
5.)      Háziorvosi feladatok ellátása egészségügyi vállalkozás keretében
 
Előterjesztő: Béndek József polgármester
            Előadó:           Béndek József polgármester
            Előkészítő:     Molnárné Tarman Renáta jegyző
 
A 339-6/2011. számú előterjesztés a jegyzőkönyv 6. számú mellékletét képezi.
 
Béndek József polgármester: A doktornő jelenleg az önkormányzat állományába tartozik és alkalmazottként látja el az orvosi teendőket.  Annak idején elmondta, hogy szeretné vállalkozásban ellátni a háziorvosi feladatot. Egy Kft-t fog létrehozni április 1-től, a szükséges papírok készen vannak. A képviselő-testület hozzájárulása kell ahhoz, hogy a Kft-t bízzunk meg a háziorvosi feladatok ellátásával. A doktornő a praxisjog vásárláshoz kapott hitelt rendszeresen fizeti, és minél előbb szeretné letudni a tartozását. Azt gondolom a doktornő kérését támogatni kell.
 
Dr. Sabau-Baczoni Erika háziorvos: Novembertől 1-én álltam szolgálatba a községben. Próbálom az embereket megismerni. Naponta átlagban 50 beteget látok el, napi 2-3 hívásom van. A krónikus lakosság nagy részét beoltottuk influenza ellen, ingyenesen. Az idősekhez házhoz mentünk. Próbálom a krónikus betegek státuszát felmérni, laborba, szakorvoshoz irányítom őket. Elég nagy forgalmat bonyolítunk le. Részt veszek a kistérségi ügyeletben. Nem tudom mennyire elégedettek a munkámmal, visszajelzést még nem kaptam. Erről Önök tudnának beszélni.


 
Béndek József polgármester: Rossz jelzés nem jött felénk, ha ez megnyugtatja.
 
Dr. Sabau-Baczoni Erika háziorvos: Lassan beilleszkedem, úgy érzem.
 
Béndek József polgármester: Felolvasom a határozati javaslatot.
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a Baczoni-Medical Egészségügyi Szolgáltató Kft. (képviseli: Dr. Sabau-Baczoni Erika, székhelye: 8123 Soponya, Petőfi S. u. 189.) 2011. április 1. napjától határozatlan időre az egészségügyi alapellátást feladat-ellátási szerződés alapján biztosítsa Soponya Nagyközség lakossága részére, területi ellátási kötelezettséggel. Hozzáteszem, a költségvetés tervezetben már csak az első három hónap költségei szerepeltek. Aki elfogadja a határozati javaslatot, kérem, kézfeltartással jelezze.
 
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:
 
8/2011. (II. 17.) számú képviselő-testületi határozat
 
Háziorvosi feladatellátás vállalkozásban történő ellátása
 
Soponya Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a háziorvosi feladatellátás vállalkozásban történő ellátása ügyét és az alábbi határozatot hozza:
 
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a Baczoni – Medical Egészségügyi Szolgáltató Kft. (képviseli: Sabau – Baczoni Erika, székhelye: 8123 Soponya, Petőfi S. u. 189.) 2011. április 1. napjától határozatlan időre az egészségügyi alapellátást – háziorvosi szolgálat – feladat-ellátási szerződés alapján biztosítsa Soponya nagyközség lakossága részére, területi ellátási kötelezettséggel.
 
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Közép-dunántúli Területi Hivatal a Baczoni – Medical Egészségügyi Szolgáltató Kft.-velközvetlen finanszírozási szerződést kössön, és a finanszírozás teljes összegét a gazdasági társaság számlájára utalja. Az Önkormányzat a Szolgáltatónak önkormányzati támogatást nem biztosít.
 
A feladat-ellátási szerződés terjedelmére tekintettel a jegyzőkönyv 7. számú mellékletét képezi.
 
Felhatalmazza Béndek József polgármestert és Molnárné Tarman Renáta jegyzőt a szükséges intézkedések megtételére és a feladat-ellátási szerződés aláírására.
 
Felelős:                       Béndek József polgármester
Határidő:                    2011. február 28.
 
 
6.)      Logopédiai beszámoló 2010/2011. tanév I. félév
 
Előterjesztő: Béndek József polgármester
            Előadó:           Béndek József polgármester
            Előkészítő:     Molnárné Tarman Renáta jegyző
 
A 339-7/2011. számú előterjesztés a jegyzőkönyv 8. számú mellékletét képezi.
 
Béndek József polgármester: A logopédiai beszámolót kiküldtük. Javaslom fogadjuk el.
 
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozták:
 
9/2011. (II. 17.) számú képviselő-testületi határozat
 
Logopédiai beszámoló 2010/2011. tanév I. félév
 
Soponya Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a 2010/2011. tanév I. félévéről szóló logopédiai beszámolót és az alábbi határozatot hozza:
 
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a 2010/2011. tanév I. félévi logopédiai beszámolót elfogadja.
 
A beszámoló terjedelmére tekintettel a jegyzőkönyv 9. számú mellékletét képezi.
 
Felhatalmazza Béndek József polgármestert és Molnárné Tarman Renáta jegyzőt a szükséges intézkedések megtételére.
 
Felelős:                       Béndek József polgármester
Határidő:                    2011. március 15.
 
7.)      Közoktatási intézményi társulás ügye
 
Előterjesztő: Béndek József polgármester
            Előadó:           Béndek József polgármester
            Előkészítő:     Molnárné Tarman Renáta jegyző
 
A 339-8/2011. számú előterjesztés a jegyzőkönyv 10. számú mellékletét képezi.
 
Béndek József polgármester: Elmentünk a jegyzőnővel Veszprémbe a Kormányhivatalba tájékozódni az intézményi társulással kapcsolatban. Ők nem illetékesek Fejér Megye területében, de azért elmondták a javaslatukat. Egyik javaslat az volt, hogy tárgyaljunk Abával. Ezt tudtunk. A másik javaslat, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatalban Dr. Dorkota Lajos kormánymegbízottat kérjük meg, és közvetítésével tárgyaljunk Abával. Más lehetőség ugyan van, de az a Ptk szerinti eljárás. Mindenképpen hasznos lenne elmenni Dr. Dorkota Lajoshoz, de valószínű, hogy ők erre a dologra nem tudnak hatással lenni.
 
Theisz Imre képviselő: Én futok egy kört ebben az ügyben a régi kapcsolataim alapján. Ha ez nem megy, akkor kezdeményezzük a jogszabály módosítást az országgyűlési képviselőnél, mert ez egy joghézag, mert nincs rá jogszabály.
 
Béndek József polgármester: Azt kérdezte, mi van szabályozva a szerződésben? Ha ez a probléma nincs szabályozva, akkor ez joghézag. Folytatni kellene, amit elindítottunk decemberben. Egy újabb felhívást kell küldenünk az Abai Önkormányzatnak, felhívni a figyelmüket a decemberi levélben megfogalmazottak be nem tartására és annak a következményeire, vagyis a társulási szerződés megszüntetésének bejelentésére. Papírozzuk le magunkat, mert ha perre kerül sor, az fog beszélni. Újabb felszólítást fogalmazzunk meg az Abai Önkormányzat felé.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Amennyiben március 15-ig nem történik lépés, úgy március 31-el megszüntetjük a társulást.
 
Béndek József polgármester: A levélben azt is belefogalmazzuk, hogy a tartozásokra inkasszót nyújtunk be.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Minden számlájukon inkasszó van, de akkor is tegyük meg.
 
Nagy Zsolt képviselő: Arról volt szó, hogy február 15-ig ezeket megtesszük.
 
Béndek József polgármester: Csak akkor bontjuk fel a szerződést, ha találunk másik társulást, mert ha nem, akkor elesünk 10 millió Ft-tól. Még súlyosabb helyzetbe kerülünk, és én úgy gondolom, hogy ezt nem tehetjük meg. Akkor tudjuk meglépni, ha itt kilépünk és máshova belépünk. Óvatosan kell ezzel bánni. Most azt is tudjuk, hogy a Kossa Lajos is tapogatózik.
 
Simon Zoltán képviselő: A késedelmi kamat mértékéről értesítsük őket.
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző: A késedelmi kamat a jegybanki alapkamat kétszerese.
 
Hollósi Lászlóné képviselő: Az összes számlára jön a késedelmi kamat.
 
Simon Zoltán képviselő: A közigazgatási hivatal felé elment a levelünk?
 
Béndek József polgármester: Ha a két kört megfutjuk, és azt mondják, van értelme, akkor írunk levelet, de ha az jön vissza, hogy ők legfeljebb csak javaslatot tehetnek, hogy tárgyaljunk, akkor nem tudom.
 
Simon Zoltán képviselő: Itt egy szabálytalan működésről van szó, és a Közigazgatási Hivatal figyeli azt, hogy mi jogszerűen működünk-e.
 
Béndek József polgármester: Azt kérdezte a Kormányhivatal, hogy mi van a szerződésben? Ez egy Ptk-s szerződés, a hivatal nem fog beleavatkozni.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Én decemberben már mondtam, hogy ebben a hivatal nem fog állást foglalni.
 
Theisz Imre képviselő: Attól a joghézagot feltárhatják.
 
Simon Zoltán képviselő: Az óvoda pénzével kapcsolatban miben maradtunk?
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző: Ha a képviselő-testület nem fizet, mi is jogsértővé válunk és ugyanabba a helyzetbe kerülünk, mint Aba.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: Akkor sem kellene a végtelenségig játszani. Ha a jövő hónaptól felmondjuk a szerződést, attól kezdve egy fillért se fizessünk.
 
Béndek József polgármester: Az én helyzetemet könnyítenétek ezzel. Az ételszállító engem hívogat, a mi ételszállítónk Abát hívogatja. Most ha a mi ételszállítónkat mi fizetjük, akkor is Aba helyett fizetjük ki. Engedményezésnél mondhatjuk, hogy Aba fizesse ki az ő ételszállítóját.
 
Simon Zoltán képviselő: Jó lehet ez így, de újra kell tárgyalni rövid időn belül.
 
Béndek József polgármester: Március 10-15 közötti testületi ülésen tárgyaljuk.
 
Dr. Ulcz Gyula képviselő: De ez legyen az utolsó határidő.
 
Béndek József polgármester: Javaslom, hogy egy újabb levelet írjunk Abai Önkormányzathoz. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfeltartással jelezze.
 
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 6 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:
 
10/2011. (II. 17.) számú képviselő-testületi határozat
 
Intézményi társulások ügye
 
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta az intézményi társulások ügyét, és az alábbi határozatot hozta:
 
Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy Aba Nagyközség Önkormányzata részére felszólító levelet küld az Aba Sámuel Általános Iskola Gróf Zichy János Általános és Művészeti Tagiskola finanszírozásával és a számla elmaradásokkal kapcsolatban, és haladéktalan pénzügyi rendezésre szólítja fel.
 
A Képviselő-testület felkéri Béndek József polgármestert a szükséges intézkedések megtételére.
 
Határidő:                                                          2011. március 15.
Felelős:                                                             Béndek József polgármester
 
Nagy Zsolt képviselő: Én ezt február 15-ig akartam.
 
 

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg