*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2008.
2008. : Fertőzésveszély!

Fertőzésveszély!

Szerk.  2008.11.28. 17:02

Galambok több éves tetemei és ürüléke a müvelődési ház padlásán.

 
 
Még a nyár vége fele jelezték portálunknak, hogy valami bűzlik a művelődési ház környékén. Szóbeszéd már évek óta van - miszerint rengeteg galamb van a padláson-, így utána jártam. Az igazság minden képzeletet felül múlt, a körülmények -nem túlzás- horror filmbe illők.

 

 Már a színpad mögötti lépcsőház ajtajában egy madártetem fogadott.

 

 Érkezésemre leírhatatlan orrfacsaró bűzben galambok repültek fel a korlátról, a lépcsőt, pedig több centiméter vastag összefüggő madár guanó és dögök borították.

 
A falakon az esővízzel higított ürülék folyásnyoma mindenütt. Megmondom őszintén igen elment a kedvem a további felderítéstől, de undorodva azért felmásztam a padlásajtóig.

 

A tetőtérben csak a padlásajtóig jutottam a néhol több 10 centiméter vastag madár ürülékre már nem voltam felkészülve, itt már tényleg csak komoly védőfelszerelésben lehet tartózkodni.

 

 

A képen jól látható az a veszélyes por, amit a madarak felröppenésükkel okoznak. Nem tudom pontosan mi lehet a padlás többi részén, de több mázsa ürülékről és oszladozó tetemről beszélhetünk, ami hihetetlen fertőzésveszélyt jelent, valóságos időzített biológiai bomba ketyeg.

 

 

 A nagyteremben, ahol rendszeresek a rendezvények a biztonságba hitt gyermekeinket egy létrával betámasztott rossz ajtó választja el a padlásra vezető lépcsőháztól.

 
A legfelháborítóbb mégis talán az, hogy földszinten található védőnői, csecsemő gondozói helység egyik falszellőzője információnk szerint szintén ide nézz. Évek óta kismamákat, kisbabákat fogadunk egy olyan épületbe melynek padlásán ilyen katasztrofális állapotok vannak.
 
Megkérdeztem a Polgármester Urat milyen lehetőségek nyílnak a probléma kezelésére, aki elmondta, ismeri a helyzetet, hiszen gyerekkora óta gondok vannak galambokkal. Pályázatot nyújtottak be a művelődési ház felújítására, - melynek döntése már csak hetek kérdése, és ebből a forrásból kívánják megoldani az áldatlan állapotot.
 
 
Szeretném felhívni a figyelmet, hogy cikkünkkel nem kívánunk pánikot kelteni, sem a mostani képviselő-testület és polgármester ellen uszítani, ugyanis ez a mennyiségű veszélyes anyag nem egy – két év alatt halmozódott fel, de ennek a helyzetnek a kezelése mindenképpen az ő döntésükön múlik!
             
Szerk.

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!