*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2008.
2008. : Ítéletidő csapott le ránk.

Ítéletidő csapott le ránk.

Szerk.  2008.07.14. 16:34

Vihar


 

Vihar radarképe 8 óra 30 perckor, jól látni a sötét piros magot felettünk.

2008. július 14-én reggel ítéletidő érte el falunkat. Emberemlékezet óta nem tapasztalt heves eső, jég orkán erejű széllel párosult, ami nem kímélt semmit. Mindenki átélhette mennyire végtelen tud lenni a természet erejével szemben, percekig csak reménykedni lehetett, hogy nagy bajunk nem esik.  A károk így is hatalmasak lettek, szinte minden háznál történt valami kártétel, a szerencsésebbeknek legalább az ingatlanjuknak nem esett baja. A szél fákat tört ketté vagy csavart ki gyökerestül, házak cserepét bontotta meg, kéményeket döntött le, lakások áztak be, a víz pincéket öntött el, a jég pedig nem kímélte az eddig kedvezően alakuló szőlő- és gyümölcsterméseket. Órákig nem volt villany és telefon. A vihar után Hollósi László polgármester úrral futottam össze, aki végig járta Soponya utcáit elsődleges kár felmérés céljából, csatlakoztam hozzá és fényképeztem. Mindenkin látszott az előző percek okozta döbbenet és elkeseredés, hiszen előrejelzések ellenére senki nem számított ilyen erejű viharra. Nem sokára jöttek a tűzoltóság autói és megkezdődött a helyreállítás. Egész nap motorfűrészek és kalapácsolástól volt hangos a község. Igyekezett mindenki rendbe tenni portáját, amit nagyban nehezítettek a nap folyamán újra és újra ide érkező zivatarok, amelyek már nem voltak ilyen erősek. A Magyar Meteorológiai Intézet internetes oldala - köztük a riasztással foglalkozó is - teljesen használhatatlan volt, gyakorlatilag délután 3 óráig nem lehetett elérni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szőlőhegy – 15perc tombolás és oda a termés. A kocsiutakat a dombról lehömpölygő víz ideiglenesen patakokká változtatták és hordalékukat ott hagyták.

 

 

/ Nagyításért katt a képekre! /

 

Írja meg véleményét, élményét a viharról! KATT IDE!.

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!