*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
2008.
2008. : Vizitdíj urnás temetése Soponyán is!

Vizitdíj urnás temetése Soponyán is!

Szerk.  2008.03.22. 22:37

Vásztási eredmények

2008. március 9.-én megtartott országos népszavazáson három kérdésre 1553 választásra jogosult soponyai polgárból 796-an járultak az urnához. Az eredmények a kérdésekben a követezőek.
1. Korházi napidíj eltörlésére: 796-ból 7 érvénytelen, 733 igennel, és 56 nemmel szavaztak.
2. Vizitdíj eltörlése kérdésben: 796-ból 7 érvénytelen, 721 igennel, és 68 nemmel szavaztak.
3. Felsőfokú intézményekben ne kelljen tandíjat fizetni: 796-ból 10 érvénytelen szavazat mellett igennel 722-en, nemmel 64-en voksoltak
 
A kormány kötelező érvényűnek veszi az országos eredményt, ami hasonló elsöprő igennel végződött. Így már április elsejétől nem kell például házi orvosunknál vizitdíjat fizetni. Az már természetes, hogy politikai és gazdasági hatásairól ismét egymásnak rontott a két nagy párt. Egy azonban szinte biztos, hogy a három kérdés más - más társadalmi korosztályt érint, de minden kérdésben azonos az igenek magas aránya. Szavazok a kérdésekre adott válaszokon üzentek a kormánynak nem járható azok a reformok, amelyek csak a főképp a középréteg megszorításából áll, és több mint másfél év áldozatainak semmilyen kedvező hatás nem érezhető. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint megélhetési szavazásról volt szó, hiszen ki szeret 300 forintot fizetni. Egy biztos még hónapokig lesz témája a pártoknak.
 
Hasonló eredmények mellett nézzük milyen arányban éltek a szavazás lehetőségével a szomszéd települések.
Aba 3461 jogosult szavazóból 1592-en mentek el szavazni
Tác 1330 jogosult szavazóból 689-en mentek el szavazni.
Káloz 1982 jogosult szavazóból 987-en mentek el szavazni.
Sárkeresztúr 1734 jogosult szavazóból 631-en mentek el szavazni.
 
Eredmények Országos Választási Iroda március 18-án kiadott adatai alapján.

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!