*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Fórum
Fórumok : Helyi közélet Fórumok: 

Témák: Hozzászólás (Utolsó)
Elég széles-e néha?

Lenne egy olyan problémám, hogy nem régiben mentem kerékpárral Aba felé, de sajnos nem nagyon tudtam élvezni a szép tájat, mert figyelnem kellett a gödröket, és a nagy traktorokat, meg persze kombájnokat, hogy el ne tapossanak! Mert úgy vettem észre, hogy nem igazán veszik figyelembe, hogy ott éppen egy kerékpáros van előttük! De nem tudom ha ezen keskeny kicsi úton ekkora "mezőgazdasági forgalom van akkor nem kellene elgondolkodni a környéken levő nagy gép tulajdonosoknak, hogy mit is kellene tenni, ha már egyszer csak erre tudok menni. Mert meg kell mondanom félek azóta arra menni, amióta kanyarba elkezdett előzni egy csilli-villi nagy "gép" és mit ad isten jöttek szembe, és mit csinált rámhúta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést! Nekem meg bele kellett mennem az árokba, hogy el ne taposson! Nézzük csak meg az út szélét, ha esetleg arra járunk, nem semmi! Ki felel azért, hogy a "nyagy gépek" ne tegyék még jobban tönkre, vagy ha így is lesz akkor ki csináltatja meg majd? Nehogy félre értsen valaki engem nem zavar, hogy arra járnak, csak az hogy nem úgy mennek ahogy kellene (ésszel)!

1 (2010.11.04.)
Elégedett vagy elégedetlen vagyok valamivel.

Sziasztok, és köszöntök Mindenkit!

Hogy elégedett vagyok-e? Nos, sokáig büszke voltam arra, hogy soponyai vagyok... Igen, voltam... Amikor már a dinnyés ember ladájából kiesik a féltengely a Damjanich utcában, és amikor hallgatók tucatjai kérdezik Tőlem, hogy Te, nem akasrz már foglalkozni azzal, hogy a saját faludban nem lehet közlekedni!? ...hát én akkor kezdtem cikinek érezni azt, hogy amúgy ebben a valamikor szebb napokat is látott faluban élek (igaz egyre kevesebbet)... A napokban megjött a felszólítás, hogy elmaradt a helyi iparűzési adóm befizetése! Igen, elmaradt! A reklamáció jogos!

És MI, soponyaiak meg ne reklamáljunk, hogy belőlünk él lassan a bildstein, meg a többi lengéscsillapító-gyár!!!???

És ez bizony az iparűzési adó többszöröse!

Türelmes vagyok, lassan 2 éve!!! Nekik meg nyolc nap, mi?!?!?! Hát várjanak!

Még jó, hogy a menyasszonyom szabadbattyáni! Igen, ahol újabban - a mieinknél így is jobb állapotban lévő - utakat újraaszfaltozzák!!! Na, majd csak addig megyek, és várok türelmesen a szebb és jobb útra!

A vállalkozásom telephelyét meg átpakolom mondjuk Székesfehérvárra! Nekik még így is szívesebben tejelek! Igaz, őket meg az első öt évben nem érdeklem...

Sajnos (?), nekem a polgármester szó hallatán még mindig Ulcz Gyula jut eszembe... Akkoriban azért sokminden másképp volt... :S

4 (2009.12.05.)
Betegellátás Soponyán..............
A beteg elmegy az orvoshoz, az orvos felírja az x1 nevü készítményt, szedjen belőle napi kettőt. Megy a beteg a SOPONYAI GYÓGYSZERTÁRBA, gyógyszerész: sajnos x1 nincs, tudok adni helyette x2-est, de ebből csak este vegyen be 1 negyedet. A beteg ismét az orvosnál, magas a láza, fáj a háta stb. (itt az ősz, jön a tél a megfázások ideje, ugyebár) Felírnak neki x3 nevű gyulladáscsökkentőt, lázcsillapítót. Irány a SOPONYAI GYÓGYSZERTÁR, sajnos egyikből sincs raktáron, de holnapra meghozom, jöjjön vissza holnap délután - mindeközben a beteg lázas, már nem is érdekli, hogy nincs gyógyír a gyógyszertárban, csak az ágyba kivánkozik fáradtan, lázasan. De nem lehet igazán beteg. mert másnap vissza kell jönni a gyógyszerekért. Ezután már biztos a gyógyulás, esetleg egy kis depi jöhet elő utóhatásként, a sok tórtura miatt amit a lázas beteg átél amíg hozzájut a gyógyulást elősegítő tablettához. Ez kéremszépen nem mese ez a valóság. Megoldás képpen javaslom, közelebb kellene lenni az orvosi rendelőnek és a gyógyszertárnak. (esetleg a két intézménynek kéne egy hullámhosszon lenni) Ezt nem tudhatom, meg különben is gyorsan bebujok az ágyamba és megmérem a lázam, még a végén én is bekerülök a mesébe. ami sajnos nem mese.
2 (2009.11.25.)
Vélemények a híreinkről

Van véleménye egy-egy hírről, eseményről akkor beszéljük meg, itt a fórumon!

2 (2009.09.25.)
Soponya ?????

Tisztelt mindenki. Örülök, hogy ilyen szépen fejlődik „vissza” kicsiny falunk. Településünkön járva egyre elszomorítóbb látvány tárul elé(nk)m. A szennyvízhálózat kiépítése mondhatni nagyon megfeneklett. A kivitelezőt már jó ideje nem is láttam. De lehet, hogy nem csak én vagyok ezzel egyedül. A befejezési határidő meg csak folyamatosan csúszik, de ahogy látom, a falu vezetőségét nem igazán zavarja vagy érdekli. Nem tudom ki, hogy gondolja, de a határidős munkákat időre el kell végezni. Szerintem. A testületi jegyzőkönyvet olvasgatva mosoly derül az arcomra. Egyszerűen nevetséges, ami ott megy. Nem is tudom minek megtartani. Inkább beszélnék meg egymás között. Egy normális kérdésre egyszerűen nem tudnak választ adni, inkább háromszor meg kerülik, és utána valamit odamondanak. Bocsánat hogy ennyire leszólóm a falu vezetőségét, de nem tehetek mást. Sokan így gondolják csak nem biztos, hogy hangsúlyozzák, de én itt ezt meg teszem. Hiszen a szólás szabadsága alapvető joga az embernek. A jövedelempótlós embereket elnézve irigylem azért a munkájukat néha. Én is szívesen vágnám a füvet a falu pénzén a saját terciámon , no meg a cimborámén. Ahogy elnéztem a februári beszámolót napi 20 liter benzinnel számolnak 80 napra! De hány fűkaszával??  A fűnyíró traktorral pedig nem a faluban kellene csak úgy közlekedni. mert szerintem az nem szolgálati jármű! Érdekes, mert én is szoktam motoros fűkaszával dolgozni, de a fogyasztása meg se közelíti ezeket az összegeket. Azért meg nézhetik a fűnyírás utáni terepet. Olyan mintha valami legyalulta volna a tájat. Így kell füvet vágni? Siralmas, ennyi erővel akár gyomirtózhatnák is a területeket! Nem tudom, hogy kaptak-e oktatást a kezelésére, mert ha jól emlékszem, akkor minden ilyen munkakörhöz kell meg felelő képesítés! Sőt meg nézném a baleset és munkavédelmi naplót is. Hiszen az is kötelező. A másolatot nyugodtan fel lehetne ide is tenni erre az oldalra. Mert ugye az nem titkos?  A segélycsomagok osztása is elég érdekesen zajlik. A csomagokat honnan szerezték be? Ha jól tudom, akkor nem a helyi vállalkozok készítették. Pedig ők ide fizetik az iparűzési adót! De annyit nem érdemeltek volna meg, hogy felkérjék őket? Szégyen és gyalázat! Pedig belőlük élnek tisztelt illetékesek! Ahogy láttam az ide érkezőket el csodálkoztam azon, hogy milyen alapon kapnak csomagot. Van, munka helye van, autója van rendszeres fizetése. Akkor milyen alapon? Vagy valaki elfelejtette frissíteni a rászorulok listáját? De nem is olyan nagy baj lesz miből venni egy fröccsöt a presszóban belőle. Mert pár dolog azért gazdát cserél némi apróért. De ezzel ne is törődjön senki, mert ezen csak én gondolkodtam el. .Végezetül lenne egy kérdésem, ha én építési anyagot szeretnék el helyezni a kapum előtt ahol nem zavarom a forgalmat, akkor kell érte valami helypénzt fizetnem? A válaszra kíváncsian várok. De addig is szép napokat kedves földijeim. És kíváncsi vagyok a hozzászólásaitok hoz.

3 (2009.07.30.)
Ötletláda

Úgy gondolom Soponya kivételes adottságokkal rendelkezik, de vajon kihasználunk-e minden lehetőségünket? Ha jó gondolata van ossza meg mindenkivel!

2 (2009.05.09.)
Műemlékvédelem, környezetvédelem
Nagyon érdekelne, a kastély sorsa és az ősfákkal, buja bokrokkal, virágokkal benött úgynevezett Cifra-kert. Olvastam, hogy az elmúlt hideg napokban befagyott a Cifra-kertben található tó és a gyerekek és felnöttek birtokba vették. Alapból a soponyai tóra gondoltam......tévedtem. A szabadbattyáni kertről stb.-ről volt szó az újságban. Az ott élők gondoltak a reklámra és arra, hogy oda csábítsák az érdeklődőket. Soponyára érve kicsit megnyugodtam, mert ott is élénk gyerek zsivajos vidám korcsolyázás és hokizás fogadott. Bár ettől még a kastély és környéke az enyészetnek lett ajándékozva. (Itt jegyzem meg engem meg sem kérdeztek) Ilyen értéket nem lehet veszni hagyni, műemlékvédelem ide, vagy oda. Vannak lehetőségek. Lenne pár ötletem - ha nyerek a lottón meg is valósítom. A sok közül egy, a források újra indítása. A környéken - mások is egyetértenek velem - nincs olyan finom víz, mint a soponyai "ártézi". A források vízéről nem is beszélve. Más....Kiváncsi lennék, hogy a környezetvédők látták-e már a "kultúrház" padlásán uralkodó le sem merem írni, milyen állapotokat. Esetleg a házi orvos értesült már róla, és tudja, hogy oda gyerekek járnak. Most, hogy rendeződik a könyvtár helyzete, remélhetőleg még többen látogatnak el ebbe a kicsit sem rendben és tisztán tartott épületbe. " Kicsit ilyen, kicsit olyan, de a miénk" Amikor épült a környékben sehol nem volt ekkora Müv.ház. Mi nagyon büszkék voltunk, sok környékbeli járt át szórakozni ide. Egyenlőre ennyi........remélem lesz aki elolvassa és esetleg még egyet is ért a leírtakkal.
1 (2009.01.24.)

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Hirdetés
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!